מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פירוק שיתוף במקרקעין בין אחים

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

אולם משהוכחה לפניי התחייבות לעשיית עסקה במקרקעין, שאמנם טרם נשלמה ברשום, לא יכול התובע להסתמך אך ורק על הרישום שעדכן רק לצורך הגשת תביעה זו. לעניין זה שוכנעתי שההתחייבות לעשיית העסקה בקשר עם הדירה, משמשת לנתבע 1 כהגנה מפני תביעת פירוק השתוף שלפניי, גם אם אין בה כדי להוביל לכל סעד אחר בגדרו של הליך זה. לצד זאת, ובמיוחד מקום בו לא הוגשה כל תובענה מצידו של נתבע 1 או איזה מן הצדדים בקשר עם הזכויות בדירה (מקום בו גם התובע, ביודעו שקיימת מחלוקת בין האחים באשר לזכויות בדירה, לא פנה לבית המשפט, עצם עיניו וביכר לרשום את הזכויות במקרקעין על יסוד צו הירושה בלבד), יש להביא בחשבון גם את הגדרים שתוחם חוק המקרקעין לעניין פירוק השתוף במקרקעין.
...
לפיכך, הגעתי לכלל מסקנה שמחד יש להקנות לנתבע 1 הגנה מפני התביעה הנוכחית לפירוק השיתוף במקרקעין.
לעניין זה אני סבור שפרק זמן של 18 חודשים מהיום יש בו כדי לאפשר לכל המעוניין להגיש תובענה ביחס לזכויות בדירה, וככל שלא ייעשה כן, ייחשב כמי שזנח כל טענה ביחס למרשם הזכויות הנוכחי בקשר עם הדירה.
פועל יוצא של האמור לעיל, הוא כדלקמן: אני דוחה את התביעה לפירוק השיתוף במקרקעין כפי שהוגשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת היא אשת המנוח ג'רוס כרים ז"ל (להלן "המנוח כרים"), אחד האחים לבין ג'רוס, שהיה בחייו בעל זכויות ב - 1/16 חלקים מהמקרקעין (נספח א' לכתב התביעה - נסח רישום מקרקעין).
רשות החינם שנתן המנוח נימר לאחים ג'רוס ולנתבעת להחזיק ולהשתמש בחלקו בדירה ובמקרקעין בוטלה באופן מפורש וחד משמעי בתביעה שהגיש לפירוק השתוף.
...
סיכומו של דבר, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע דמי שימוש ראויים בסך של 274,507 ₪.
בנוסף, אני קובע כי מוטל על הנתבעת לשלם לתובע דמי שימוש חודשיים ראויים בסך של 3,300 ₪ עד לאישור פירוק השיתוף במקרקעין על ידי רשויות התכנון, כפי שהורה בית המשפט בפסק הדין השני בת"א 6015-01-14 (נספח 21 בתיק המוצגים), והשבת החזקה בחלק המקרקעין שבבעלות התובע, לידיו, לפי המאוחר.
הנתבעת תשלם לתובע, באמצעות בא כוחו, את אגרות המשפט (10,337 ₪), שכ"ט המומחה מטעמו, חלקו בשכ"ט המומחה מטעם בית המשפט (כנגד קבלות שיוצגו בתוך 7 ימים) וכן, שכ"ט עו"ד בסך של 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לדברי יהושע, הסיכסוך בין האחים פרץ בשנת 2007, הוא סבר כי אחיו מירמה אותו בעינייני הירושה, ולמרות זאת לא ראה לנכון לתבוע פירוק השתוף או לידרוש בניה של קומות נוספות – על אף שהסתייע בייעוץ משפטי.
) "ככל שקיימת אפשרות לתיכנון המקרקעין, הרי שזו תיוותר בעינה גם לאחר חלוקה בעין. התובעים לא טענו שעצם החלוקה בעין, ובכלל זאת חלוקה על דרך של רישום בית משותף, יגרום לגריעה מזכויות הבניה הפוטנציאליות. טענתם הנה אך ורק שלא יהיה ניתן לנצל את הפוטנציאל של הנכס, בשל העדר יכולת לשתף פעולה בין הצדדים. פשיטא שכאשר נכס בבעלות משותפת נמכר לאדם אחד, קל יותר לאותו אדם לממש זכויות בניה מאחר שהוא אינו נידרש להתגבר על מחלוקות ולהגיע להסכמות עם השותפים. אולם, כמבואר לעיל, העדר השגתה של הקלה זו על יכולת מימוש הפוטנציאל של הנכס, "אגב פירוק השתוף", אינו נכלל בגדרי המושג "הפסד ניכר". מכל הטעמים המפורטים מעלה, דין התביעה לפירוק שתוף בדרך של מכירה, להדחות.
...
כך כתב המומחה בחוות דעתו המשלימה: "מבדיקת הסביבה ומשיחות עם פעילי נדל"ן המעורים בסביבה, עולה כי אין ביקוש רב להקמת קומה א' במבני תעשיה. עוד נאמר כי יתכן שימוש נמוך מאד, אם בכלל, לשימושים נלווים לתעשיה, כדוגמת משרדים, שכן קיימת בעייתיות בשימוש לתעשיה או אחסנה בקומה א' (יצויין כי כבר קיים שימוש למשרדים בקומת הגלריה) וזאת בנוסף לנאמר לח"מ כי גג המבנה נבנה בשיטת הפל-קל וכיום אין בנמצא תכניות הביצוע של התקרה הנ"ל. להערכתי, אומדן עלות ניצול זכויות בניה נוספות במבנה בקומות עליונות/קומת מרתף תהיה גבולית ואף גבוהה מתרומתה לשווי למבנה, ועל כן לא נלקחה בחשבון וכי המצב הקיים משקף את השימוש הטוב והיעיל בנכס". מכאן, ונוכח עיתוי חתימת הסכם השיתוף סמוך להשלמת הבניה, ואי ייזום תכניות להרחבת הבניה או לקומות נוספות במשך עשרות השנים שחלפו משנת 1995 ואילך, אני קובעת שהצדדים יצאו מהנחה כי מרבית הסיכויים הם שמצב הבניה יעמוד בעינו ולא ייבנו קומה או קומות נוספות, עקב העדר הצורך ואי הכדאיות הכלכלית.
) "ככל שקיימת אפשרות לתכנון המקרקעין, הרי שזו תיוותר בעינה גם לאחר חלוקה בעין. התובעים לא טענו שעצם החלוקה בעין, ובכלל זאת חלוקה על דרך של רישום בית משותף, יגרום לגריעה מזכויות הבניה הפוטנציאליות. טענתם הינה אך ורק שלא יהיה ניתן לנצל את הפוטנציאל של הנכס, בשל היעדר יכולת לשתף פעולה בין הצדדים. פשיטא שכאשר נכס בבעלות משותפת נמכר לאדם אחד, קל יותר לאותו אדם לממש זכויות בניה מאחר שהוא אינו נדרש להתגבר על מחלוקות ולהגיע להסכמות עם השותפים. אולם, כמבואר לעיל, היעדר השגתה של הקלה זו על יכולת מימוש הפוטנציאל של הנכס, "אגב פירוק השיתוף", אינו נכלל בגדרי המושג "הפסד ניכר". מכל הטעמים המפורטים מעלה, דין התביעה לפירוק שיתוף בדרך של מכירה, להידחות.
לפיכך אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי תובענה לפירוק שתוף במקרקעין.
בבניין קיימת קומת מסחר, שתי קומות מגורים וקומת גג. הנתבעות, שהינן אחיות, הן בעלות המחצית הנותרת של זכויות הבעלות במקרקעין.
...
מקובלת עליי טענת הנתבעות לפיה חלוקה בעין באמצעות רישום בית משותף איננה טעונה הסכמה, שאחרת לא היה בידו של בית המשפט להורות על רישום בית משותף בכל מצב שבו אין הסכמה של כל השותפים, והסמכות הקבועה בסעיף 42 לחוק המקרקעין הייתה מתרוקנת מתוכן.
סוף דבר הוכח בפניי כי בנסיבותיה של התובענה שבנדון, אין הצדקה לסטות מן הכלל לפיו פירוק השיתוף ייעשה בדרך של חלוקה בעין באמצעות רישום בית משותף.
התובעת תשלם לנתבעות הוצאות משפט בסך של 20,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כאמור, הליך זה ניפתח כתביעה לפירוק שתוף במקרקעין ביחס לחלקה מסוימת (חלקה 18), אך הוא נדד הרחק משם, לדיון רחב יריעה בזכויות הרשומות שיש למשיבים בחמש חלקות שונות, כאשר המבקשים מנסים לבטל את רישום הזכויות הללו.
בכדי להכריע במחלוקת הנדונה אין מנוס מלהכנס למערכת יחסים בת עשרות שנים שהיתה בין האחים וקרוביהם ביחס לחלקות המרכיבות את שכונת קדמי (הן במעגל הפנימי של השכונה והן במעגל החצוני שלה, כפי שהוגדר הדבר בכתבי הטענות), תוך בחינה של המערך החוזי הקשור בהסכם המייסדים, בהסכמים שנכרתו לאחר מכן, ובאופן בו פעלו הצדדים השונים לאורך השנים בנוגע להסכמים השונים.
...
סבורני כי די בהסתכלות על הבקשה העומדת לפניי בפריזמה הנ"ל, כדי להביא לדחיית הבקשה לפסילת המסמכים המפורטים בה, שכן ככלל ניתן לומר שהמסמכים המדוברים נוגעים ליריעת המחולקת הרחבה עד מאוד כפי שנפרשה, ובנדון אין בסיס ממשי לטענת המשיבים בעניין "הרחבת חזית" מצד המשיבים.
סיכומו של דבר, הבקשה נדחית, למעט ביחס לנספח 53 כמפורט לעיל.
בשים לב לתוצאה אליה הגעתי, ולהיקף המסמכים אליהם נדרשו המשיבים להתייחס במסגרת תגובתם, אני מחייב את המבקשים לשלם למשיבים הוצאות הבקשה בסכום כולל של 2,000 ₪, אשר ישולם בתוך 30 ימים אחרת ישא הפרשי הצמדה וריבית עד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו