מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים על מוות בתאונת דרכים בחו"ל

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט רועי פוליאק ערעור וערעור שכנגד על פסק דינו של בית הדין האיזורי בתל אביב-יפו (השופט יצחק לובוצקי ונציג הציבור מר עמי שר-אל; סע"ש 25406-07-12), בגדריו נדחתה תביעת המערער לקבלת "פיצוי על כוננות", בגין היותו של המערער כונן חומרים מסוכנים במסגרת עבודתו במשיבה, בהתאם להוראות סעיף 27.8 לחוקת העבודה לעובדים ברשויות המקומיות בישראל.
לשאלתך – במקביל לעבודתי בערייה שימשתי כיו"ר המכון לחקר הגורם האנושי לתאונות דרכים.
המערער אף אישר בחקירתו הנגדית כי טס מטעמה של מלר"ז לחו"ל בתקופת עבודתו בערייה (ע' 9 לפרוטוקול).
ולאחר כל אלה, אנו רואים לנכון להביע את צערנו הרב על פטירתו של עורך דין אשר סלע ז"ל, בא כוח המערער, מבכירי הפרקליטים במשפט העבודה, שהלך לעולמו בטרם עת, ולהביע תנחומינו לבני המשפחה.
...
לגישת בית הדין, התמורה בגין שעות הכוננות גולמה "בהסכם המיטיב" שנחתם בסיועו של וועד העובדים ובגמול השעות הנוספות הגלובלי אשר המערער קיבל "ביד נדיבה", בנסיבות בהן המערער "למעשה הודה שלא ביצע בפועל את מרבית 'השעות הנוספות' כמו גם את 'הכוננויות'. שכן, בדרך כלל לא היו כוננויות שהצריכו עבודה מעבר לעבודה שבוצעה בשעות עבודתו הרגילות". בית הדין סיכם, לפיכך, כי "הפרשנות התכליתית של חוקת העבודה, אינה מכוונת למקרה כזה כמו של התובע כמתואר לעיל; וממילא לדעתנו יש לדחות את תביעתו". בית הדין האזורי נמנע מלחייב את המערער בהוצאות ההליך "הן בשל כך שבינתיים הוא גמלאי של העירייה; והן בשל כך שמדובר בסופו של יום בוויכוח משפטי מהן 'כוננויות חומ"ס'". הערעור והערעור שכנגד המערער הגיש ערעור על פסק הדין.
אנו סבורים כי בנסיבות העניין ניתן היה לחייב את המערער בהוצאות העירייה בבית הדין האזורי.
עם זאת לנוכח הכלל לפיו ערכאת ערעור תתערב בהוצאות משפט שנפסקו על ידי הערכאה המבררת רק לעיתים נדירות, מצאנו לנכון לדחות את הערעור שכנגד, בכפוף להערתנו לעיל.
סוף דבר – הערעור והערעור שכנגד נדחים בזה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות מות המנוח בתאונת דרכים, היתנהלה במקביל להתדיינות שבפנינו תביעה אזרחית לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975.
אשר לנטל ההוכחה בתביעות תושבות, נפסק כך (עבל 470/08 אינאס נ' המוסד לביטוח לאומי (18.8.09)): "על רקע שינויים המתחוללים במרכז החיים של מבקשי הגימלה, ובעיקר בהקשר של מקומות מגורים, התפתחה ההלכה בדבר 'נטל ההוכחה' בתביעות הכורכות בחובן שאלות בדבר תושבות מבקש הגימלה. על פי ההלכה הפסוקה 'נטל ההוכחה בשאלת תושבות מבקש הגימלה לצורך קבלת גמלה מן המוסד, צריך להיקבע על פי המצב עובר לתקופה הנתבעת הרלוואנטית. כלומר, אם לפני התקופה הרלבנטית היה התובע תושב ישראל, הרי שחובת ההוכחה תוטל על כתפי המוסד להראות כי העתיק את מרכז חייו אל מחוץ לישראל בתקופה הרלבנטית; אולם, במקרה שבו לפני התקופה הרלבנטית לא היה התובע תושב ישראל, עליו יוטל נטל ההוכחה להראות כי שב להתגורר בתחומי מדינת ישראל בתקופה הרלבנטית". כך בכלל, ובמיוחד כאשר מדובר בתובע שהוא אזרח ישראל, כמו שהיה המנוח במקרה שלפנינו (עבל 644/08 אלהאם נ' המוסד לביטוח לאומי (19.10.09)): "במקרה בו הטוען לגימלה נושא בתעודת זהות ישראל, זוהי חזקה, באשר לתושבות, הנתנת לסתירה, והנטל עובר למוסד לביטוח לאומי להוכיח כי הוא אינו תושב ישראל, ועל התובע להצביע על מגורי קבע במקום מסוים בתוך מדינת ישראל. אם בית הדין ישוכנע כי התובע איננו מתגורר דרך קבע איפה שהוא טוען שהוא גר, אזי הנטל עובר לתובע להוכיח מקום מגורי קבע בתוך מדינת ישראל. בהתאם, כאשר תובע מודה כי עזב את תחום מדינת ישראל וכי התגורר מחוץ לו, עובר נטל ההוכחה, כי חזר להתגורר בתחום, אל התובע". לאחר שבחנו את טענות הצדדים הגענו לכלל מסקנה כי הנטל להוכיח כי המנוח התגורר בישראל מוטל היה במקרה זה על התובעת.
למעשה, אין מחלוקת שאם בכלל רק לאחר הנישואין – כך לטענת התובעת –היא עברה לגור עימו בישראל; שלישית לא נסתרה טענת הביטוח הלאומי כי המנוח אינו מופיע כלל במחשביו, לא כמי שעבד בישראל ולא כמי שהיה עצמאי בישראל, כך שאין אינדיקאציה מבחינה זו לכך שהוא התגורר בישראל בכלל, ובסמוך למותו בפרט; רביעית התובעת מודה שבתקופה שמיד לאחר מותו של המנוח היא התגוררה, בעיר טול כרם, שם מתגוררים מרבית בני משפחתה (ראו בסעיף 29 לתצהירה), ובכך מצאנו חזוק מסוים לטענת הביטוח הלאומי שגם קודם לפטירתו לא התגוררו השניים בישראל; וחמישית לא נסתרה טענת הביטוח הלאומי לפיה הדיון בצוואתו של המנוח נעשה בבית-דין שרעי ברשות הפלשתינאית, ואין כל מידע על פטירתו במשרד הפנים הישראלי האם עמדה התובעת בנטל להוכיח את תביעתה? לאחר ששקלנו את מסכת הראיות, וטענות הצדדים, הגענו לכלל שהדבר לא עלה בידה, דהיינו היא לא הוכיחה כי המנוח היה תושב ישראל בסמוך למותו.
...
למעשה, אין מחלוקת שאם בכלל רק לאחר הנישואין – כך לטענת התובעת –היא עברה לגור עימו בישראל; שלישית לא נסתרה טענת הביטוח הלאומי כי המנוח אינו מופיע כלל במחשביו, לא כמי שעבד בישראל ולא כמי שהיה עצמאי בישראל, כך שאין אינדיקציה מבחינה זו לכך שהוא התגורר בישראל בכלל, ובסמוך למותו בפרט; רביעית התובעת מודה שבתקופה שמיד לאחר מותו של המנוח היא התגוררה, בעיר טול כרם, שם מתגוררים מרבית בני משפחתה (ראו בסעיף 29 לתצהירה), ובכך מצאנו חיזוק מסוים לטענת הביטוח הלאומי שגם קודם לפטירתו לא התגוררו השניים בישראל; וחמישית לא נסתרה טענת הביטוח הלאומי לפיה הדיון בצוואתו של המנוח נעשה בבית-דין שרעי ברשות הפלשתינית, ואין כל מידע על פטירתו במשרד הפנים הישראלי האם עמדה התובעת בנטל להוכיח את תביעתה? לאחר ששקלנו את מסכת הראיות, וטענות הצדדים, הגענו לכלל שהדבר לא עלה בידה, דהיינו היא לא הוכיחה כי המנוח היה תושב ישראל בסמוך למותו.
לטעמנו, אין די ברישום ובבדיקה אחת כדי להעיד כי מרכז חייהם של בני הזוג היה בישראל, בהינתן בין היתר שסביר שלשניים היה אינטרס להירשם בקופת חולים כתושבי ישראל, כדי לקבל שירותים רפואיים באמצעות הקופה.
גרסה זו מעלה תמיהות לכל הפחות; שביעית, בשתי התביעות לקבלת גמלת שארים שהגישה התובעת (נספח א' לתצהירה ונספח א' לכתב ההגנה), היא ציינה כי נישאה למנוח ביום 1.7.08 וזאת בסתירה לאמור בסעיף 20 לתצהירה ולעדותה שם העידה שהם נישאו ביום 6.3.09 (ע' 8 ש' 5); שמינית, סתירה מהותית נוספת בעדותה, שפגעה אף היא בעדותה, מצאנו בכך שבעוד שבחקירתה בפנינו טענה שלא עבדה כלל בישראל במהלך הריונה (עמ' 9 ש' 6), הרי שבסעיף 29 לתצהירה טענה כי "משכורתי היתה קטנה", ואילו בדיון בתביעה האזרחית שלה (ראו הפרוטוקול מיום 3.1.17 שצורף לתיק המוצגים שלה), מסרה כי "עבדה יומיים שלושה בשבוע, היא היתה בהריון, היא עבדה כדי להתפרנס ולצאת מהבית"; תשיעית, התובעת ביקשה להסתמך על תוצאות ההתדיינות בתביעה האזרחית שהגישה (ת"א 4644-10-11, מסמכי התביעה הוגשו בתיק המוצגים שלה), אך משתביעה זו הסתיימה ביום 20.7.17 בהסכם פשרה, ללא שמיעת ראיות, אין לתוצאת התדיינות זה משקל ראייתי כלשהו בהתדיינות שלפנינו; ולבסוף לא נעלמה מאיתנו העובדה, שבצו הירושה שניתן אחר המנוח בבית דין שרעי בשטחים (נספח ג' לכתב התביעה), נכתב שהוא מתגורר בקלנסווה, אך לא מצאנו שיש בכך בלבד כדי להטות את כף המאזניים הראייתית.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לפיצויים על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפיצויים"), שהוגשה בעקבות מותו בתאונת דרכים של המנוח עמיחי יאיר ז"ל (להלן: "המנוח").
הכנסת המנוח מעבודה מדו"ח רציפות בעבודה של המוסד לביטוח לאומי אשר צורף לתחשיב הנתבעים שהוגש לתיק, עולה כי החל מחודש ינואר 2014 ועד למועד התאונה בחודש ינואר 2017, עבד המנוח כעצמאי אך לא צויין בדו"ח הנ"ל הכנסתו בשלוש השנים הנ"ל. יחד עם זאת, התובעת צרפה לתצהירה מיסמך "דין וחשבון על ההכנסות בארץ ובחו"ל בשנת המס 2016", אותו הגישה בתאריך 11.09.17 לרשויות המס ועליו מבקשת להסתמך בקביעת גובה הכנסתו של המנוח, עובר לתאונה.
...
הוצאות קבורה/מצבה בראש נזק זה, ועל פי המקובל בפסיקה, סבורני כי עיזבון המנוח, זכאי לקבל סכום של 10,000 ₪ בגין הוצאות קבורה ומצבה, על דרך האומדן וזאת בהעדר קבלות ומסמכים המוכחים כל הוצא והוצאה.
לפיכך, ובהיעדר חוות דעת נגדית מטעם התובעת, אני מקבלת את סכום קצבת השאירים שנקבע בחוות הדעת של האקטואר בסכום של 224,800 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

רוצה לומר – ההבדל בין התובעת לתלמיד אחר שהיה ניפצע כמוה בתאונת דרכים בארץ, שגם הוא אינו זכאי לפצוי על פי פוליסת ביטוח תלמידים (ובמקרה זה התובעת אינה חולקת על הראציונאל העומד בבסיס ההחרגה), הוא הפצוי שהיה אותו תלמיד מקבל בגובה 25% מהנזק על פי חוק הפלת"ד. על כן, תגמולי המל"ל אותם מקבלת התובעת מדי חודש, מהוים, למעשה, "תחליף" לפצוי על פי חוק הפלת"ד. בפסק הדין בעיניין מאזן הנ"ל, נדונה תביעת הוריו של תלמיד שנהרג בתאונת דרכים.
אך הנמקת בית המשפט בפסק הדין בעיניין ח'טיב, המבוססת, בין היתר משקולי מדיניות משפטית ראויה, אינה מוליכה למסקנה שכאשר אין זכאות לפצוי על פי חוק הפלת"ד לא בשל אשם פלילי או מוסרי, מצד התלמיד הנפגע, אלא פשוט משום שהתאונה ארעה בחו"ל, יש לפרש את החריג לפוליסה באופן שונה, או להטיל על הרשות המקומית אחריות בנזיקין בשל חריג תאונות הדרכים הקבוע בפוליסה.
...
לטענתה, מדובר בתקיפה עקיפה שדינה להידחות.
אין בעובדה ששינוי מדיניות כאמור, באופן הצופה פני עתיד, עשוי להיות מוצדק, כדי להוביל למסקנה שמי מהנתבעות התרשלה כלפי התובעת, או עוולה כלפיה בהפרת חובה חקוקה, משום שהתובעת שלפניי לא נותרה ללא כל פיצוי בגין פציעתה הקשה.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע יליד 25.5.90 נפגע בתאונת דרכים ביום 4.3.16 בעת שנהג על אופנועו.
לפניי תביעתו לפצוי על הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975.
ושנית, על העובדות שעלו מן הראיות אודות מצבו ותפקודו של התובע: היותו בזוגיות ארוכה ולקראת חתונה, העובדה כי הוא עובד ברצף כמאמן כושר, כי בזמן התאונה התגורר אצל הוריו אך כיום הוא מתגורר עם בת זוגו, כי הוא מרבה בנסיעות לחו"ל ויש לו חברים כבעבר, וכי הוא אינו מקבל טפול פסיכולוגי.
בע"א 8684/11 שלמה אלקיים נ' עיזבון המנוח ניב יבור (פורסם בנבו) (25.6.2014) אישר בית המשפט העליון את קביעת בית המשפט המחוזי בדבר פוטנציאל הישתכרות גבוה של המנוח שהיה סטודנט למשפטים במכללת נתניה בעת שנפטר.
...
הנתבעת טוענת כי עובדות אלה מצביעות על כך שלתובע אין הפרעה בתפקוד ואין לו הגבלה של כושר העבודה ועל כן מתאים מצבו למתואר בסעיף הליקוי 34ב(1) ולא כפי שקבע ד"ר קריצ'מן. הנתבעת מפנה להלכה הפסוקה לפיה בית המשפט הוא הפוסק האחרון בשאלת הנכות הרפואית וגם לתשובת ד"ר קריצ'מן עצמו לשאלת ב"כ הנתבעת בה אישר כי בית המשפט יכול להגיע למסקנה שונה מזו שהוא הגיע אליה (עמ' 34 לפרוטוקול).
על כן, התביעה בראש נזק זה נדחית.
על כן, זכאי התובע לפיצוי בסכום של 62,940 ₪ בגין ראש נזק זה. סוף דבר סוף דבר, אני פוסקת לתובע פיצויים על נזקיו כדלקמן: הפסד שכר לעבר - 100,000 ₪ אובדן השתכרות לעתיד - 970,400 ₪ הפסדי פנסיה - 133,800 ₪ עזרת הזולת - 60,000 ₪ הוצאות - 50,000 ₪ נזק לא ממוני - 62,940 ₪ ובסך הכול - 1,377,140 ₪.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסכום של 1,377,140 ₪, ובנוסף תשלם לו שכר טרחת עורך-דין בשיעור של 15.21% מסכום הפיצוי, וכן את הוצאות המשפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו