מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים לפי חוק פינוי ובינוי בגין סירוב לחתום על הסכם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

חוק פינוי בינוי נועד, בין היתר, ליתן מענה למקרים מעין אלו (ראו גם דברי ההסבר להצעת חוק פינוי ובינוי (פיצויים) התשס"ה-2005, הצ"ח 1814 פורסמה ביום 16/7/05; ע"א 3511/13 שורצברגר נ. מרין הנ"ל).
לפי החוק, בעל דירה מסרב הוא בעל דירה שלמרות ש"רוב מיוחס" של בעלי הדירות במיתחם הסכים להיתקשר בעסקת פינוי בינוי "מסרב סרוב בלתי סביר להעביר את זכויותיו לשם ביצוע העסקה או מתנה את הסכמתו לכך בתנאים בלתי סבירים" (סעיף 2(א) לחוק).
מכאן לטעמים בגינם מסרבים הנתבעים לחתום עם היזם על ההסכם.
סעיף 2(א)(2) קובע כי משמצא בית משפט כי סרובו של בעל דירה הוא בלתי סביר, הוא רשאי: "לאשר את ביצוע העסקה וכן למנות עורך דין או רואה חשבון, שאינו בעל דירה במקבץ, שיהיה מוסמך, בהתאם להוראות בית המשפט, להיתקשר בעיסקה בשם בעל הדירה המסרב". לאור זאת אני מאשרת ביצוע העסקה לפינוי בינוי ברחוב כינרת 9 ברעננה בין הנתבעים ובין החברות הקבלניות, ומאשרת חתימה על חוזה בהתאם לנוסח ההסכם והמפרט הטכני הנוהגים בין החברות הקבלניות ובין שאר בעלי הדירות במיתחם, בשינויים המתחייבים ביחס לדירות הספציפיות של הנתבעים (הדירה הישנה והדירה החדשה).
לא ניתן להעתר לסעד זה. התביעה דנן הוגשה מכוח חוק פינוי – בינוי, והסעד למינוי עו"ד שיחתום על העסקה מתייחס לעיסקת פינוי – בינוי.
...
לאור האמור אני ממנה את עורך דין יואב גרמסני מרחוב ויצמן 2 תל אביב, טל. 6093444, פקס.
לא ניתן להיעתר לסעד זה. התביעה דנן הוגשה מכוח חוק פינוי – בינוי, והסעד למינוי עו"ד שיחתום על העסקה מתייחס לעסקת פינוי – בינוי.
התוצאה התוצאה היא שהתביעה מתקבלת, אני קובעת כי הנתבעים הם בגדר בעל דירה מסרב, וממנה את עו"ד יואב גרמסני להתקשר בשם הנתבעים ועבורם בעסקת פינוי - בינוי, הכל כאמור בסעיפים 48 - 49 לעיל.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לתשלום בגין פינוי המרפאה, יובהר כי אינני מוצאת לקבל אף את טענות המערערת ולפיהן היה על המפקחת ליתן משקל לכך שהמרפאה פעלה בלא היתר לשימוש חורג ומשכך, לא זו בלבד שלא הייתה זכאית לפצוי כלשהוא, אלא שהיתה בסכנת פינוי על ידי עריית תל אביב.
לאור האמור, טענותיה של המערערת בדבר העידר שיויון בתמורות – נדחות אף הן. זכאות המערערת לתמורה על פי חוק פינוי בינוי- כפי המפורט לעיל, טענת המערערת היא כי לאור הדימיון בין הפרויקט לפי תמ"א 38, במסגרתו נהרס הבניין ונבנה מחדש, לבין פרויקט פינוי בינוי, הרי שיש להחיל על הפרויקט דנן את הוראות חוק פינוי בינוי, בכל הנוגע להצעות אשר יש להציע לדייר המוגדר כ"קשיש" לצורך חוק זה. אשר לטענתה זו של המערערת, הרי שאינני נידרשת לקביעת מסמרות בטענה גופה, שעה שלגישתי צודקת המפקחת בקובעה כי המועד הרלוואנטי לעניין זה הוא מועד החתימה על הסכם התמ"א ומשזה נחתם עוד קודם למועד תוקפן של ההוראות האמורות, ממילא אין מקום ליישמן במקרה דנן.
לשם שלמות היריעה ומשמודגש כי אין באמור כדי לקבוע מסמרות, הרי שלגישתי, בשים לב לכך שבמסגרת הדיון בפני המפקח על רישום המקרקעין לא נדונות רק שאלת קיומו של הרוב הנידרש או קיומה של בקשה המאשרת היתר בנייה, אלא שכפי שפורט לעיל וכפי שנקבע בעיניין שומרוני, על המפקח לבחון את תניות ההסכם ואת טיבה של היתנגדותו של הדייר כנגדו הוגשה התביעה, הרי שעל פניו גם מבלי להדרש לשאלה האם חל על פרויקט כאמור האמור בחוק פינוי בינוי (ובמאמר מוסגר אציין כי ספק רב בעיני באם כך לאור ההבדלים בין שני החוקים ולאור קביעה מפורשת של התוויות שונות במסגרת כל אחד מהם), ממילא, מקום בו מדובר בדייר קשיש, יכול שבמסגרת בחינת סבירותו של ההסכם וסבירותו של הסרוב, המפקח יבחן גם האם יש מקום להציע לו חלופות דיור, הגם שקביעה כאמור אינה קבועה מפורשות באשר לפרויקט עליו חל סעיף 5א' לחוק החיזוק.
...
לאור האמור, טענותיה של המערערת בדבר העדר שיוויון בתמורות – נדחות אף הן. זכאות המערערת לתמורה על פי חוק פינוי בינוי- כפי המפורט לעיל, טענת המערערת היא כי לאור הדימיון בין הפרויקט לפי תמ"א 38, במסגרתו נהרס הבניין ונבנה מחדש, לבין פרויקט פינוי בינוי, הרי שיש להחיל על הפרויקט דנן את הוראות חוק פינוי בינוי, בכל הנוגע להצעות אשר יש להציע לדייר המוגדר כ"קשיש" לצורך חוק זה. אשר לטענתה זו של המערערת, הרי שאינני נדרשת לקביעת מסמרות בטענה גופה, שעה שלגישתי צודקת המפקחת בקובעה כי המועד הרלוונטי לעניין זה הוא מועד החתימה על הסכם התמ"א ומשזה נחתם עוד קודם למועד תוקפן של ההוראות האמורות, ממילא אין מקום ליישמן במקרה דנן.
אשר על כן גם טענותיה של המערערת באשר להחלת הוראות חוק פינוי בינוי במקרה דנן, נדחות.
סוף דבר; משנדחו כלל טענותיה של המערערת, דין הערעור להידחות וכך הנני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

היות שכך הוסכם, כי תיקון ליקויים בנכס הנמצא תחת אחריות הקבלן עפ"י חוק המכר יעשה על ידי התובע.
פרט לתביעות לפינוי המושכר, הוגשה על ידי הנתבעים תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות ובה הלינו הנתבעים על ליקויי בנייה חמורים שיש במושכר, תלונה שעלתה גם במסגרת ניהול התביעה לפינוי מושכר, שם טענו בין היתר, כי לא עמדו בתשלום דמי השכירות בשל אותם ליקויים.
נתבעת 3 חתמה על כתב ערבות בגין התחייבויות הנתבעים בהסכם השכירות.
על פי הנטען, בתום תקופת השכירות סרבו הנתבעים לפנות את הנכס, והיה צורך בהתערבות משטרת ישראל.
) פיצוי בגין איחור של יומיים במסירת החזקה במושכר, על הנתבעים לשלם לו את הפצוי החוזי המופיע בסעיף 19 ג' להסכם בסכום ש 600 ₪ לכל יום איחור בפנוי המושכר ובסך הכל סכום של 1,200 ₪.
...
לאחר שעיינתי במוצגים ובראיות, לרבות בסרטונים הרבים שצירפו הנתבעים, מצאתי מקום לחייב את הנתבעים לשלם לתובע את הסכום של 6,000 ₪, כאשר לאור התוצאה אליה הגעתי, מצאתי מקום לקבוע, כי כל צד יישא בהוצאותיו.
בשים לב להסכמת הצדדים למתן פסק דין על דרך הפשרה, אני מורה על השבת האגרה, למעט אגרת המינימום בהתאם לתקנות ניתן היום, כ"ד שבט תשפ"ג, 15 פברואר 2023, בהעדר הצדדים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שהתובעים סרבו לחתום על הסכם פינוי בינוי החלה היתנכלות של חלק מהדיירים.
עקב מצבה הבריאותי, גילה (71) ולאחר הלחץ שהופעל עליה בידי חלק מדיירי הבניין, בשל סרובה לחתום על תוכנית פינוי בינוי – היא נאלצה להתפטר מעבודתה ביום 17.11.2019.
בראשית כתב התביעה טענו התובעים כי התובע התפטר בדין מפוטר לאחר שסירבו לשלם לו שתי משכורות אחרונות עבור 1-2/2019, וכן סרבו להפריש לו את זכויותיו הסוציאליות לקרן פנסיה ולפיצויים.
...
ערים אנו לטענות החמורות המופיעות בכתב התביעה שכנגד, עם זאת שעה שלא נטענה כל טענה בדבר שלילת פיצויי פיטורים בשל האמור, לא שוכנענו כי יש להתייחס לרכיב זה במופרד מעבר לטענת הקיזוז שהתקבלה.
הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים הבאים בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין: סך של 32,725 ₪ בגין פיצויי פיטורים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 17.11.2019 (סיום יחסי עבודה) ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪, וזאת תוך 30 יום מהיום, אחרת יישא סכום זה הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסעיף 9 להסכם נקבעו תנאים מתלים, אשר ההסכם ייכנס לתוקף רק עם התקיימותם והם: כי נחתם הסכם דומה בין הנתבעות לשאר בעלי הדירות ועם אחד הבניינים הסמוכים, כי תוך 9 חודשים מחתימת כל בעלי הדירות על הסכם עם הנתבעות, אושרה וקיבלה תוקף התכנית כהגדרתה בהסכם, כי תוך 6 חודשים מחתימה כאמור היתקבל אישור ממ"י וכי הנתבעות מסרו לבעלי הדירות ערבות בנקאית לפי חוק המכר דירות, שתכנס לתוקף תוך 60 ימים ממועד התקיימות התנאים המתלים האחרים.
כן טוענות הנתבעות כי נגרמו עיכובים שלא בשליטתה בסיום הבנייה, אשר מצדיקים לפי ההסכם את דחיית מועד מסירת הדירה ובהם, הודעת רשות העתיקות על הפסקת עבודות הבנייה עד חפירה לצרכי גילוי עתיקות, שינויים שהזמין התובע, עיכוב הבנייה בשל נגיף הקורונה, סרוב הערייה לקדם את רשוי הפרויקט במהלך תקופת ערר על החלטתה שלא לאשר שינויים והקלות.
התובע עותר בתביעה דנא, אותה הגיש ביום 29.9.21, לחייב את הנתבעות בפצוי סטאטוטורי לפי חוק המכר דירות בסכום של 183,400 ₪, לפי שכר דירה ראוי של 6,500 ₪, כפול המכפלות המתאימות בחוק ועבור איחור של 32 חודשים (לתקופה 1.9.18 עד 3.5.21) וזאת לאחר הפחתת 89,600 ₪ ששלמו הנתבעות כהשתתפות בשכר דירה בתקופת האיחור (2,800 ₪ לחודש כפול 32 חודשים).
ראה עדות מנהל הנתבעת 2 שהעיד (עמ' 28 ש' 19 – עמ' 29 ש' 7): "כשחתמנו על הסכם לווי לפרויקט עם חב' הביטוח מנורה, הודענו כמובן לב"כ הבעלים על התקיימות החוזה הזה והודענו על פינוי. מבחינתנו ברגע שיש לנו לווי בנקאי, כל שאר התנאים התמלאו ואין עניין לפנות את הקרקע. הבעלים דרש שהערות אזהרה לטובת החברות תרשמנה רק לאחר התקיימות התנאים המתלים. לאחר החתימה עם מנורה יסודות, פנינו לטאבו לצורך רישום הערת אזהרה לטוב הגוף הממן ואז גילינו שיש עיקול ענק על חלק מהבעלים במיתחם, ראינו שמדובר במיתחם של כמה אגפים משותפים. מדובר בשישה מגפים ויש מרתף משותף. לא ניתן לפנות ביניין ביניין אלא רק הכל ביחד והבניין שצמוד למגרש, היה בו עיקול ענק שלא אפשר רישום בטוחה לטובת הגוף הממן. פנינו לב"כ הבעלים מר כספי שיטפלו בזה והם פנו למשפחת ויקל שיש להם שלוש דירות בבניין ולצערנו הם אמרו שאין להם יכולת לטפל בזה כי זה לא חבות שלנו בתור יזמים. אנו אמורים לקבל קרקע נקייה לבנייה. בלית ברירה פנינו לבעלים ואמרנו שנעמיד לו הלוואה לטובת החייבים כדי שיפתרו את הבעיה. הכסף הוא של החברות. לאחר 6-8 חודשים שהיה הליך בהוצל"פ ומול הכונס, התיק הזה ניסגר". כן ראה עדותו של מנהל הנתבעת 2 בעמ' 20 ש' 23 – 28: ש. השאלה היא למה לא ידעתם כי לפי הטענתם, הייתם צריכים כביכול לדעת כבר לפני כריתת ההסכמים שיש עיקול? ת. העיקול היה שבועיים לפני שחתמנו את ההסכמים.
...
כן תשלמנה הנתבעות לתובע 5,000 ₪ בגין נזק לא ממוני.
בנסיבות, תשלמנה הנתבעות לתובע 45% מסכומי אגרות המשפט ששילם, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום תשלום האגרות לגזברות ועד התשלום בפועל.
כן תשלמנה הנתבעות לתובע שכר טרחת עו"ד בסך של 15,000 ₪ וזאת בהתחשב בתוצאה ובמשך ההליכים והיקפם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו