מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים לפי חוק הפלת"ד - מחלוקת על הנזק בלבד

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף לפי חוק הפלת"ד. אין מחלוקת בין הצדדים, כי עסקינן בארוע מסוג תאונת דרכים שאירעה בתאריך 23.08.16, עת היתנגש רכב צד ג' ברכבו של התובע, אשר היה מבוטח בביטוח חובה אצל הנתבעת.
לטענתו, בחודש 07/16 עבד באופן חלקי ושולם לו שכר בסך 4,000 ₪ בלבד.
...
מכל מקום, לטענתה, התובע לא עמד בנטל ההוכחה הדרוש לצורך הוכחת ראש נזק מיוחד זה. לאור כל האמור לעיל, הנתבעת עותרת לדחיית התביעה.
אינני סבור שיש להכשיר בנסיבות העניין למעלה מחודש אי כושר עבודה והטענה כי יש לפסוק לו לפי 4 חודשי אי כושר נדחית על ידי לאחר שעברתי על מלוא החומר הרפואי וטענות הצדדים.
סכום זה תשלם הנתבעת לתובע תוך 30 יום שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975.
המחלוקת היא על הנזק בלבד, שכן לטענת התובע נזקיו עומדים על סך 3,760,509 ₪.
...
ראש נזק זה לא הוכח ולכן התביעה בגינו נדחית.
סך נזקי התובע לאחר ניכויים 109,608 ₪ סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע סך 109,608 בתוספת שכ"ט והוצאות כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בנוסף לכך, צרפה המשיבה לתגובתה לבקשה את דחיית התביעה של המל"ל. מכל האמור, איני מקבלת את טענת המבקשת כי המשיבה הטעיתה או ניסתה להטעות את בית המשפט; בימ"ש נידרש לכך, הנתונים עמדו לפני בית המשפט במועד מתן פסק הדין, ולא היה מקום לבצע קזוז, שכן לא נתקבל כל פיצוי מהמל"ל. לטענת המבקשת אין מדובר בתביעה לפי חוק הפלת"ד; אכן אין מחלוקת על כך- בהתאמה אין בכך כדי להצביע על סכויי הגנה טובים למבקשת.
עיון בפסק הדין מלמד שבית המשפט לקח בחשבון גם טענה זו: "בחנתי את התביעה על נספחיה ואת המסמכים ת/1-3 הנ"ל. נתתי את הדעת להעדר חו"ד, למסמכים רפואיים ובכלל זה תעודות מחלה, למהות עיסוקה ערב התאונה (טלמרקטינג- החל מיום 1/11/16 ), לאישורי מעסיק, תלושי שכר, ועוד.... אשר לשעור הפצוי המגיע: עסקינן בתביעה לפצוי בגין ניזקי גוף. נתתי את הדעת לפריטי הנזק הנטענים, לכך שמדובר בתביעה לפצוי בגין ניזקי גוף, ודרישה לפצוי הכוללת ראשי נזק שאין לגביהם ראיה, כאלו המצויים בשקול דעת בימ"ש, וליתר השיקולים הצריכים לעניין." מכל האמור, גם טענה זו של המבקשת לא מסייעת לה בשאלת סכויי הגנתה.
שכן, לטענת מנהל המבקשת (ס. 21 לבקשה), "מי מהעובדים לא זוכר נפילה כה טראומטית". לא זו בלבד שמדובר בעדות מפי השמועה, של בעל דין מעוניין; בנוסף, אין בטענתו של המנהל, כדי לשלול את גרסת התובעת בדבר נפילה בחנות.
...
לסיכום בנסיבות העניין, לאחר ששקלתי את מכלול הטענות, לא מצאתי כי יש מקום להיעתר לבקשת למתן ארכה להגשת בקשה לביטול פסק דין.
כמו כן, גם לא שוכנעתי לגופו של עניין שיש לקבל את הבקשה לביטול פסק דין: לא מטעמי הצדק- למבקשת בוצעה מסירה כדין ולא נמצא פגם בהליך.
מכל האמור, הבקשות נדחות .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנגד הנתבעת 3, מנורה מבטחים חברה לביטוח בע"מ, מבטחת משאיתהּ של הנתבעת 1 בביטוח חובה (להלן – "המשאית") – הוגשה התביעה בעילה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן – "חוק הפלת"ד").
טענות הנתבעת 3 בכתב ההגנה מטעם הנתבעת 3 (להלן – "מנורה ביטוח"), הכחישה זו את קרות ארוע התאונה הנטען או נסיבות התרחשותו, וטענה כי ככל שארע אין מדובר בתאונת דרכים כמשמעותה בחוק הפלת"ד. מנורה ביטוח גם הכחישה את נזקיו הנטענים של התובע ואת הקשר הסיבתי בינם לבין הארוע מושא התביעה, למעט את העובדה כי הארוע הוכר כתאונת עבודה במוסד לביטוח לאומי.
דיון והכרעה כאמור, הצדדים חלוקים ביניהם בשאלה נסיבות התרחשותה של התאונה – קרי נסיבות נפילתו של התובע מהמשאית, בשאלה האם נסיבות אלו עונות על הגדרת תאונת דרכים כמובנה בחוק הפלת"ד, וככל שלא – מהן ההשלכות שיש לכך על המשך נהולה של התביעה בעילה הנזיקית כנגד הנתבעות 1-2.
האם נסיבות התאונה כפי שהוכחו עונות על הגדרת "תאונת דרכים" כמובנה בחוק הפלת"ד? ס' 1 לחוק הפלת"ד מגדיר תאונת דרכים כדלקמן: "'תאונת דרכים' – מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שארע עקב היתפוצצות או היתלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם ארעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב, וכן מאורע שניגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שניגרם עקב ניצול הכוח המכני של הרכב, ובילבד שבעת השמוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי; ואולם לא יראו כתאונת דרכים מאורע שארע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם, והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השמוש ברכב המנועי;
בשולי הדברים וטרם חתימה אציין, כי אין מחלוקת על כך שהתובע נפגע במהלך עבודתו ונגרמו לו סבל וכאב כתוצאה מפגיעה זו. ואולם יש לזכור כי התאונה הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה ושולמו לו בגינה דמי פגיעה וגמלת נכות מעבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי, כך שהתובע לא נותר בלא כלום.
...
בנסיבות אלו, משלא נטען בכתב התביעה לקיומו של מפגע אחר במשאית, ומשהטענה היחידה שכן הועלתה שם התבררה כלא נכונה, הרי שממילא לא יכולה התביעה להוסיף ולהתברר במישור החבות הנזיקית של הנתבעות 1-2 על יסוד גרסה שהתבררה כבלתי נכונה, או על יסוד טענות עובדתיות או משפטיות שלא הועלו בכתבי הטענות.
ברקע הדברים אף אוסיף ואציין כי בשים לב לכך שגרסת התובע התבררה כבלתי נכונה ביחס לנתונים מהותיים המצויים בליבתו של התיק (טענה להטייתה של הרמפה), ובהתחשב בכך שעסקינן בעדותו של בעל דין יחיד בהליך אזרחי, דומני כי די גם בכך בלבד כדי להוביל לדחיית התביעה בנסיבות, ואין לי אלא להפנות לפסק הדין בע"א 765/18 חיון נ' חיון (01.05.2019) )להלן – "עניין חיון"), שם נקבע כי: "סבורני, כי שקרים אלו של בעל דין הנוגעים לעניינים המצויים בליבת המחלוקת – הם לבדם – צריכים היו לשמש בסיס לדחיית תביעתו ללא צורך בניתוח ראיות נוספות. דחיית התביעה בשל שקרים אלו הייתה – ועודנה – תוצאה מתחייבת לנוכח שלושה כללים שעניינם פרוצדורה וראיות...
סיכום לאור כל האמור התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה בגין ניזקי גוף לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד") רקע רלוואנטי ביום 2/11/2018 נפגע התובע מס' 1 בתאונת דרכים, בעת שנהג ברכב, אשר היה מבוטח על ידי הנתבעת (להלן: "התאונה").
המחלוקת העיקרית לאחר הנ"ל נותרה מחלוקת מהותית אחת בלבד בין הצדדים והיא - האם מסירת פרטים כוזבים מצידו של התובע 1, בניסיון לצרף לתביעה תובעים נוספים שלא נכחו בזמן התאונה, פוטרת את הנתבעת מחובתה לשלם לו פיצויים, מכח הוראות סעיף 25 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981 (להלן: "חוק חוזה הביטוח"), אף שאין מחלוקת שנהג במכונית בזמן התאונה.
עם זאת יש לציין, כי במקרה עלי בית המשפט המחוזי לא נידרש לידון ולא דן, בסוגיית התחולה של סעיף 25 לחוק חוזה הביטוח על תביעות לפי חוק הפלת"ד. המחלוקת היחידה שעמדה בפניו ואשר הוכרעה לגופה הייתה, אם הוכחו, באותו מקרה, יסודות סעיף 25 לחוק חוזה הביטוח, כולל כוונת מירמה.
...
נוכח כל האמור לעיל, אף אני, העני ממעש, דעתי כדעתם של בית המשפט המחוזי בתל אביב בעניין איילון בע"מ לעיל ודעתו של כבוד השופט בדימוס ריבלין, כי אין להחיל את הוראות סעיף 25 לחוק חוזה הביטוח על תביעות לפי חוק הפלת"ד, מאותם נימוקים.
סיכומו של דבר, אני דוחה את עמדתה של הנתבעת, כי יש לפטור אותה מחובתה לפצות את התובע 1 על פי פוליסת הביטוח.
סוף דבר אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע 1 סך של 6,000 ₪ בתוספת החזר אגרה בסך 726 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 1,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו