לפניי תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות-דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפיצויים"), לפצוי בגין ניזקי גוף, אשר כפי העולה מכתב-התביעה נגרמו לתובע ביום 7.8.12, עת הוא נפל מטרקטור מספר רשוי 835299 (להלן: "הטרקטור"), שבוטח במועדים הרלוואנטיים על-ידי הנתבעת בפוליסת ביטוח חובה (להלן: "התאונה").
הנתבעת כופרת בחבות בגין התאונה, באשר לטענתה, התאונה ארעה בנסיבות שונות מאלו הנטענות בכתב-התביעה, שאינן מהוות "תאונת-דרכים" וממילא אינן באות בגדר חוק הפיצויים.
מכל מקום, טוענת הנתבעת, כי אף בהנחה שהתובע היה מוכיח גירסתו העובדתית, כפי שהיא עולה מכתב-התביעה, לא היה בכך די כדי לקבוע, כי הוא נפגע בנסיבות המהוות תאונת-דרכים, בהנתן כי בכתב-התביעה לא נטען, שהתאונה ארעה לאחר נסיעה וממילא, כי מטרת השמוש בטרקטור הייתה תחבורתית.
...
באותו עניין, בית-המשפט המחוזי הגיע לכלל מסקנה, כי אין בחוות-דעת מומחה הבטיחות מטעם התובעים, כדי לבסס טענתם כי פטירת המנוח בעת נסיעה בטרקטור אירעה כתוצאה מפגיעתו בענפי עצים להבדיל מאירוע לבבי או מוחי; בני משפחתו של המנוח התנגדו לנתיחת גופתו לצורך קביעת סיבת המוות מטעמי מצפון ודת; אך לא הביאו כל ראיה ממנה ניתן ללמוד שנתיחה לאחר המוות הינה אסורה על-פי דתם; בכך נמנעו מלהביא ראיה משמעותית שיכולה הייתה להוכיח את טענותיהם ועצם ההימנעות תשמש לכן כנגדם.
להבדיל מהעניין שם, בנסיבות המקרה הנדון מצאתי לקבל את עדותו של מר מועתז, הנתמכת בתיעוד מזמן אמת, כראיה עצמאית להוכחת נסיבות התאונה ולא שוכנעתי, כי התובע נמנע מהבאת ראיה רלוונטית אחרת ובוודאי שלא משמעותית, אשר היה בה כדי לשפוך אור בסוגיות השנויות במחלוקת ומכאן שאין להקיש מאותו עניין לענייננו.
סוף דבר – מצאתי לקבל את הגרסה העובדתית, לפיה התאונה אירעה תוך כדי ירידה מהטרקטור ובסיום הנסיעה בטרקטור וממילא לקבוע, כי התאונה מהווה "תאונת-דרכים" כמשמעות מונח זה בחוק הפיצויים.