מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים לנפגע תאונת דרכים בגין צליפת שוט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי תביעתה לפיצויים לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: חוק הפיצויים).
ד"ר הלל סאבין מונה כמומחה בתחום הראומטולוגיה ובחוות דעתו קבע כי התובעת "סבלה מחבלת צליפת שוט, לא היו שברים ולא סימני חבלה פנימית. לאחר התאונה מצבה לא השתפר כפי שבד"כ צפוי... במשך החודשים לאחר התאונה פיתחה בהדרגה תמונה של כאבים בכל חלקי גופה, עייפות, תחושת רדימות בידיים וברגליים...
...
סוף דבר אני פוסקת לתובעת פיצויים כדלקמן: הפסד שכר לעבר - 50,000 ₪ אובדן השתכרות לעתיד - 450,730 ₪ הפסדי פנסיה - 62,000 ₪ עזרת הזולת - 150,000 ₪ הוצאות - 400,000 ₪ נזק לא ממוני - 37,766 ₪ ובסך הכול - 1,150,496 ₪.
סוף דבר, הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסכום של 1,150,496 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעת את הוצאות המשפט וכן שכר טרחת עו"ד בשיעור 15.21% מסכום הפיצוי שנפסק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חוות דעת זו לא התייחסה להיבט של תיסמונת "צליפת שוט" שנבחנה על ידי האורטופד ד"ר יעקב מזור.
פסיקת הפצוי בגין נזק לא ממוני נעשית בתביעות שכאלה לפי תקנה 2(ב) לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו נזק ממון), תשל"ו-1976.
...
התוצאה היא שלא יופחת מהפיצויים שיקבעו לתובע סכום כלשהו בשל כך שלא הקטין את נזקו.
איני סבור שניתן "לחשב" פיצוי זה ואין מנוס מקביעתו על דרך האומדן.
סיכום התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 בגין נזק גוף שניגרם למנוח בתאונת דרכים ביום 26.4.2012.
למעשה סבל המנוח מחבלה מסוג "צליפת שוט". לא נימצאו סימני חבלה חצוניים, והבדיקה הנוירולוגית הייתה תקינה.
...
התרשמתי שפרופ' וולר הוא בעל ידע רב בשאלות שהוצגו לו. "חטאו" היחיד היה בכך שהוא דחה את התזה של התובעים ואת המסקנות שביקשו להסיק מספרות רפואית שהציגו לו. התוצאה היא שעמדת התובעים לא בוססה בראיות.
סיכום התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעים 35,000 ₪, בתוספת שכ"ט בשיעור 13% בתוספת מע"מ ואת אגרת המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה לפיצויים בגין פגיעה בתאונת דרכים.
עוד מדגישה הנתבעת, כי ענייננו בתאונת דרכים בה נפגע התובע פגיעה קלה של צליפת שוט, שכמעט שלא גרמה לנזק למכוניתו, ומצבו הלך והשתפר עד כי לא נזקק עוד לטפול רפואי, כפי שהעיד גם פרופ' מושיוב בחקירתו.
...
מקובלת עלי גם טענת הנתבעת כי בהתאם לעדותו של התובע עצמו הרי שהוא לא ממש ניסה לחזור לשוק העבודה ("שני נסיונות וזהו").
הנתבעת הציעה פיצוי סמלי לתקופה הסמוכה לאחר התאונה בסך של 1,000 ש"ח. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בענין זה, הגעתי למסקנה כי אף שהתובע לא הגיש ראיה כלשהי ביחס לעזרה שקיבל, וממלא גם לא לעזרה בשכר, יש מקום לטענה כי בתקופה שבסמוך לאחר התאונה (בגינה אף קיבל אישורי מחלה כאמור) הוא נזקק לעזרה מוגברת מבני משפחה או חברים, כנטען על ידו.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בענין זה, הגעתי למסקנה כי אף שהתובע לא הציג קבלות בענין זה, יש מקום לפצותו בסכום גלובלי בגין הוצאותיו בענין זה, ולו מן הטעם כי סביר להניח שהתובע נשא בעלויות מסוימות בעצמו, כגון רכישת תרופות, השתתפות עצמית או אף נסיעות כאלה ואחרות שנזקק להן ושלא קיבל עליהן החזר, מסיבה זו או אחרת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, בגין תאונת דרכים מיום 6.11.2016 שהסבה נזק-גוף לתובע.
המומחה בתחום האורתופדיה, פרופ' תום הלל, העריך כי התובע נפגע בתאונה בצוארו במנגנון של צליפת שוט, ונותר עם נכות של 5% עקב הגבלה בתנועות הצואר.
...
ראשית, יצוין כי בדיון שקיימתי ביום 19.2.2023 – זמן קצר לפני המועד שנקבע להוכחות – טענה ב"כ הנתבעת כי לנוכח פטירתו של המומחה, "נראה כי אין מנוס ממינוי מומחה נוסף". עם זאת, לאחר שנשמעו הערות בית המשפט, הודיעה ב"כ הנתבעת כי לא תעמוד על כך. גם התובע מצדו לא דרש מינוי מומחה אחֵר במקום ד"ר הימלפרב ז"ל. שנית, טענתו של התובע בסיכומיו כי נפלה בחוות הדעת "טעות משפטית" אינה מבוססת.
לפיכך, באתי למסקנה כי יש להעמיד את הפיצוי בראש הנזק של אובדן כושר ההשתכרות על 70% מחישוב אקטוארי המושתת על שילוש השכר הממוצע במשק ואחוזי הנכות הרפואית.
לאחר שבחנתי את החומר שלפניי, נתתי את דעתי לשיעור הנכויות ולטיבן (בלי להביא בחשבון את דבריו של התובע בעדותו לגבי מגבלות הקשורות בגב התחתון, שכן אין בחוות הדעת עוגן לייחס זאת לתאונה), ושקלתי את טיעוני הצדדים בסיכומיהם בעניין זה, מצאתי לפסוק לתובע סכום גלובלי בראש הנזק של עזרת הזולת, בסך של 15,000 ₪ לעבר ו-60,000 ₪ לעתיד.
סיכומו של דבר: הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 1,767,400 ₪, שממנו יש לנכות את תגמולי המוסד לביטוח לאומי בהתאם לחוות הדעת האקטוארית שהוגשה לתיק ביום 24.2.2023.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו