מבוא וטענות הצדדים
לפניי תביעה שהוגשה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד") בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת מ. כ. (להלן: "התובעת") בתאונת דרכים שארעה ביום 11.6.18 (להלן: "התאונה").
ממכתב השימוע ניתן היה להתרשם, כי מוסר העבודה של התובעת עובר לתאונה לא השביע רצון, היא אחרה ונעדרה מעבודתה מידי חודש, והתנהלותה לא תיאמה לאופי העסק ולאחריות המתבקשת שם, ופיטוריה לא נבעו ממצבה הרפואי בעקבות התאונה, בנגוד לטענת התובעת (סעיף 9 לסיכומיה).
האחת שהתובעת לא שבה לעבוד בגלל הצורך לטפל בבנה הנכה, האפשרות השנייה והסבירה לא פחות, כי הדבר נעשה בכוונת מכוון עד אשר תסתיים התביעה והאפשרות השלישית שהגיונה בצידה כי התובעת לא חזרה לעבודה היות והיא מקבלת קיצבאות מהמל"ל ומחברת הביטוח בשכר העולה על שכרה החודשי עובר לתאונה, ואין לה כל תמריץ לשוב למעגל העבודה.
יחד עם זאת, עסקינן בראש נזק אשר קיימת חובה בחוק להפריש לכל שכיר פנסיה, ואין לדעת להיכן הייתה עוברת התובעת לעבוד אילמלא התאונה.
אכן צודקת הנתבעת, כי הקבלה בסך 34 ₪ הוגשה פעמיים על ידי התובעת והדרישה להחזר סך של 905 ₪, הנה למעשה חשבון בית חולים, המשולם על ידי קופת חולים (לאחר שהתובעת מעבירה לידיו טופס התחייבות), ולא הוכח כי התובעת נשאה בסכום זה. עם זאת אני נכונה להניח, כי בהנתן שיעור נכותה הרפואית כתוצאה מהתאונה, והעובדה שהתובעת נדרשה ותדרש לטיפולים ותרופות נוגדות דכאון וחרדה, יש לפסוק לה פיצוי בגין כך.
באשר להוצאות השמוש בקאנביס רפואי, הפניתה התובעת למומחה שאלות הבהרה, וכך השיב:
"בחומר אשר הועבר לידי מתוארת בדיקתו של הפסיכיאטר המטפל מתאריך 4.10.20 המתאר "..
...
בדיון שהתקיים ביום 5.10.21, לאחר ששמעתי את המחלוקת בין הצדדים בדבר הנכות הנפשית שנקבעה, סברתי שהפתרון היעיל ביותר הוא לזמן את המומחה להיחקר על חוות דעתו מהנימוקים שפורטו בהרחבה בהחלטתי שם, והוריתי לתובעת להפקיד את שכ"ט המומחה.
אני סבורה, כי אם היה ממש בטענת התובעת שהשימוש פוגע ביכולתה לנהוג, היא הייתה מדווחת על כך או לכל הפחות מבררת את המשמעות שיש לכך על הנהיגה.
נוכח האמור לעיל, אני סבורה שיש לפסוק לתובעת בראש נזק זה לעבר ועתיד הכולל הוצאות רפואיות, נסיעות לטיפולים, תרופות וקנביס רפואי בסך של 30,000 ₪
כאב וסבל
לטענת התובעת יש לחשב ראש נזק זה לפי 15% נכות ו-97 ימי אשפוז = 61,737 ₪.
סוף דבר:
נוכח האמור לעיל, הנתבעת תפצה את התובעת בסכומים הבאים:
הפסד שכר גלובלי לעבר כולל פנסיה - 44,000 ₪
הפסד השתכרות לעתיד - 56,000 ₪
הפרשי פנסיה לעתיד - 7,000 ₪
עזרת צד ג' עבר ועתיד - 10,000 ₪
הוצאות רפואיות ונסיעות עבר ועתיד - 30,000 ₪
כאב וסבל - 42,511 ₪
______________________________________________________
סה"כ 189,511 ₪
ניכויי מל"ל 53,525 ₪ -
ניכוי תשלום תכוף 15,193 ₪ -
______________________________________________________
סה"כ לאחר ניכויים 120,793 ₪
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 120,793 ₪.