מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים כתוצאה מהתנהלותה של חברת פלאפון

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה שעניינה נזקים שנגרמו לביתו של התובע, לטענתו, כתוצאה מעבודות קדוח להתקנת מגבר של חברת פלאפון (להלן – "פלאפון").
עוד הוא טוען, כי נגרמה לו עוגמת נפש כתוצאה מאופן היתנהלותה של פלאפון וזלזולה בפניותיו משך כארבע שנים, וזאת בנוסף לפגיעה בשגרת חייו כתוצאה מנזקי הנזילה, תלונות מצד שכנים עקב הצפת המים, ביזבוז זמן על חשבון עבודתו - אשר מוערכים על ידו ב – 12,000 ₪.
פלאפון מוסיפה וטוענת כי על התובע לצרף את הקבלות בגין התיקונים שביצע וכי ראש הנזק של עוגמת הנפש נטען כלאחר יד. פלאפון הגישה הודעה לצד שלישי כנגד חברת אי. בי. אס. סאל תיקשורת בע"מ (להלן – "החברה המתקינה"), שם טענה כי היא זכאית לפצוי ו/או שיפוי מאת הצד השלישי הואיל והנזקים לתובע נגרמו כתוצאה ממעשיה או מחדליה של החברה המתקינה.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בעיון בכל כתבי הטענות על נספחיהם, ולאחר הדיון שהתקיים בפניי במעמד כלל הצדדים, השתכנעתי לקבל את התביעה בחלקה, ולהלן אנמק.
לאור כל האמור השתכנעתי לקבל את גרסתו של התובע, שלא נסדקה .
אני סבורה כי הנתבעות ידעו אודות הטענה לנזק זמן רב מראש, היו בידיהן כתובת התובע ופרטיו (שהלוא הותקן מגבר בביתו), והן יכלו – לו רצו בכך – לסור אל ביתו ולצלם או לבחון את השטח גם בסמוך לאחר פניותיו הראשונות וגם לאחר הגשת התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בית המשפט דחה את הבקשה, וקבע בהחלטה מיום 19.10.14 כי מדובר במפורש בתביעה לפצוי כספי בגין עגמת נפש כתוצאה מהתנהלות הנתבעת, ואין כל דרישה לפסק דין הצהרתי.
הנתבעת נסמכה על פסק הדין שניתן בת"צ (מחוזי ת"א) 1860/09 זילברג נ' פלאפון תיקשורת בע"מ ואח' (7.7.13).
במסגרת ת"ק (ב"ש) 33467-01-14 גיטה אפראימוב נ' אייקיוטק (8.5.14), קבע בית המשפט כי היתנהלותה של הנתבעת בעיניין גביית תשלומים עבור שירותיה מעלה סימני שאלה ותהיות, באשר לנוהל בו היא נוהגת ובאשר לתום ליבה.
הנתבעת יכולה היתה להביא לעדות נגדית מטעמה, את נציגיה ששוחחו טלפונית עם הוריו של התובע, ואולי אף הקלטות, אם ישנן כאלה כפי שנהוג בחברות גדולות מסוג זה, אולם היא נימנעה מכך והמנעות זו מדברת בעד עצמה.
...
הוא זה בסופו של דבר שילם את החוב ולכן הוא זה שתובע.
מקבל אני את טענת הנתבעת, כי מכתב התראה כשלעצמו וודאי איננו מהווה איום, הוא זכות של נושה כלפי בעל החוב, ולא ניתן לטעון בנסיבות רגילות לנזק בעקבות משלוח המכתב.
באשר לגובה הפיצוי - לאחר שאני מאזן את כלל השיקולים, לרבות גובה הסכום ששילם התובע בגין חוב שלא הוכח כדבעי, ועגמת הנפש שנגרמה לתובע, עקב חרדתם של הוריו ממכתב ההתראה ומהתנהלות הנתבעת בהעדר מתן הסברים לאותו מכתב, חרדה שהביאה לתשלום החוב למרות שלא נתקבלו הסברים ראויים - אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסכום כולל בסך של 1,600 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אך ב- 25/11/12 הזרים התובע 1,700 ₪ לחשבון, על מנת לפרוע החיוב הצפוי אותו יום של חברת פלאפון – חיוב שאכן הגיע באותו יום בסך של 1,436.87 ₪.
ביחס לנזק שניגרם: בסעיף 12 לכתב התביעה, נטען באופן כללי ביותר כי הנתבע גרם לכך שהתובע יפר את ההסכמים וההתחייבויות מול פלאפון, וכי הפך ללקוח לא אמין בחברת פלאפון, זכותו לקבל הטבות והנחות נשללה ממנו, אפשרויות ההיתקשרות שלו עם החברה הוגבלו, עניינו הועבר לטפול משפטי ושמו כלקוח שחיוביו לא מכובדים, הועבר לחברות למידע עסקי.
אם כן שוב, ולמרות שמדובר כאן בתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק, הרי שלצורך המחשה שמתקיימת הגדרת "לשון הרע" שבחוק, רלוואנטי שוב הדיון בדבר אי הצגת הנתונים ביחס להתנהלות מול פלאפון.
ואכן יכול בהחלט שלא כתוצאה ממחדלו של הבנק נגרמה לו הפגיעה התדמיתית היינו הפגיעה בשמו הטוב, אצל חברת פלאפון.
...
סוף דבר שהפרת חובה של הבנק כלפי לקוחו – היתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על מנת לבדוק את זכאותו של ינוסוב לפצוי, יש לבחון את חבותה של פלאפון ואת זכויותיו ביחס לכל אחד משני האירועים בנפרד: הארוע הראשון הוא הארוע שבו ביצעה פלאפון עם דוד את ארבע עיסקאות המכר, וחייבה בגינן את ינוסוב (להלן: "ארוע המכירה"); הארוע השני הוא הארוע שבו פעלה פלאפון לגביית יתרת החוב הנטענת של ינוסוב כלפיה (להלן: "ארוע הגבייה") כפי שיובהר להלן, אני סבור כי בכל אחד משני האירועים, נפלו פגמים קשים וחמורים בהתנהלותה של פלאפון, פגמים אשר מעידים על כשלים חמורים בתהליכי העבודה של החברה, ועל נושאים הטעונים "טפול רוחב" של הגורמים המתאימים בחברה, על מנת למנוע את הישנותם.
התוצאה המתקבלת מהתנהלות פלאפון עגומה: חברה הנותנת שירות לציבור לקוחותיה מגישה תביעה גבוהה פי עשרה מסכום החוב המוסכם בינה ובין לקוחה, נוקטת הליכי הוצאה לפועל ומתעלמת היתעלמות מוחלטת, במשך תקופה ארוכה, מפניותיו לברר את החוב ולהסדירו.
...
עם זאת, אני סבור כי התובע זכאי לפיצוי לפי כל אחד משני החוקים, מאחר שהעוולות כלפיו נעשו בשני אירועים נפרדים, כפי שפורט בפסק דין זה. אשר על כן, ולאחר ששקללתי את חומרת האירועים, את התנהלות הצדדים ואת תרומתו של התובע עצמו לפרסום לשון הרע (למשל – בכך שלא מיהר להעביר את המסמכים שהתבקש לביטול העסקה או בכך שלא הגיש התנגדות לביצוע התביעה בהוצאה לפועל), אני קובע כי פלאפון תשלם לינוסוב את הסכומים כדלקמן: בגין הפגיעה בפרטיות באירוע המכירה – פיצוי ללא הוכחת נזק בסך 28,000 ₪; בגין הוצאת לשון הרע באירוע הגבייה – פיצוי ללא הוכחת נזק בסך 13,000 ₪.
אני מחייב את דוד ינוסוב לשפות את פלאפון בשיעור של 15% מן הסכומים שנקבעו בסעיף 45 לעיל, בסך 6,150 ₪.
אני מחייב את דוד ינוסוב לשפות את פלאפון בגין רכיב ההוצאות ושכר הטרחה בסך 3,075 ₪ וכן לשאת בשכר טרחת עו"ד פלאפון בסך 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף שלטענת התובע, יליד 19.5.84, נגרמו לו בארוע שהתרחש ביום 15.4.13, כתוצאה מנפילה עקב מפגע, בשטח שהנתבעת היא הבעלים הרשום שלו.
הצהרה ברוח זו אף מופיעה בכל אחד מן המסמכים שמגיש הנפגע למל"ל. אבחן, אפוא, את הדברים שמסר התובע למל"ל. בטופס התביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה, שנחתם על ידי התובע ביום 6.5.13, נכתב ב"תיאור הפגיעה": "באמצע יום עבודה רציתי להביא מסמכים של לקוח מהבית. החניתי את הרכב ועליתי במדריגות. באמצע המדריגות החלקתי. שמתי את היד בכדי לנסות לא ליפול ואז נפלתי ופרקתי את המרפק (יצא מהמקום)". בטופס בל/250 נכתב ב"תיאור התאונה": "באמצע יום עבודה רציתי לגשת לבית לקחת מסמכים של לקוח. מיהרתי לעלות במדריגות. החלקתי ונפלתי על מרפק שמאל". בתביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה ולתשלום גמלת נכות מעבודה, שעליה חתם התובע ביום 10.9.13, נכתב: "תוך כדי יום עבודתי אני סוכן שטח בחברת פלאפון החלקתי בחדר מדרגות בירידה תוך כדי עבודה". אין צורך להכביר מילים לגבי ההבדלים בין הגרסה העולה ממסמכי התביעה למל"ל לבין גירסתו של התובע בתביעה זו. בחקירתו הנגדית נידרש התובע להסביר את הבדלי הגרסה.
וכן: "לאור כל האמור, אני סבורה כי אין מניעה להחיל את דוקטרינת ההשתק השפוטי על המקרה שלפנינו, על אף היות ההליך הראשון הליך שאינו שפוטי. תקנת הציבור, חובת תום הלב, ההגינות, ההוגנות וטוהר ההליך, מחייבים לדחות את גירסתו המאוחרת של התובע ולו מחמת שהיא סותרת באופן קצוני את גירסתו הראשונה שנמסרה בהליך שהתנהל לפני המל"ל" (סעיף 26 לפסה"ד).
...
סוף דבר לפיכך אני דוחה את התביעה.
כפועל יוצא מכך, נדחית גם ההודעה לצד שלישי.
התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עוד בסך 5,000 ₪ ומע"מ, וישיב לה את הוצאותיה עבור המומחה מטעמה ועבור המומחה מטעם בית המשפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו