ביום 23.1.2018 היתקיימה ישיבת הנהלה (ע' 23 ש' 1-2; ע' 26 ש' 16-17), בין היתר, בנוכחות מנכ"ל הנתבעת מר דורון ויקטור (להלן- דורון), יו"ר הנתבעת מר אסי שמלצר (להלן- אסי) ומנהלת המחלקה העסקית, גב' ****ה סלע (להלן- ****ה)(ד/2).
בהתייחס לעילת התביעה שעניינה פיצוי בגין עוגמת נפש המתייחסת לנזק ממוני הרי שדינה להדחות, ולגבי רכיב התביעה שעניינו עוגמת נפש בגין נזק בלתי ממוני, יש לברר את התביעה לגופה.
שלישית, בעצם העובדה שההיתר לא נזכר בכתב התביעה והממונה לא צד להליך, הרי שהוא לא נתקף בתקיפה ישירה וממילא, לנוכח התיקון שנעשה בסעיף 13ד' לחוק עבודת נשים, תשי"ד -1954 בשנת 2007, "אין עוד צורך לידון בדרך תקיפה עקיפה אגבית בהליך שבין העובדת לבין המעסיק." (ע"ע (ארצי) 9953-11-13 רויטל אילוז- זמירה גולן (מיום 28.12.2015)(להלן- עניין אילוז).
...
במסגרת ההחלטה נקבע, בין היתר לאמור:
"25...מצאתי, כי יש טעם לפגם בכך שהתובעת לא ציינה בכתב התביעה, שהנתבעת פנתה לממונה ונוהל הליך לקבלת היתר לפיטורים בדיעבד בו נשמעו טענות הצדדים לעניין הפיטורים בעת ההיריון. יחד עם זאת שוכנעתי שטענת התובעת כרוכה בטענה לשימוע שלא כדין ולפעולות שהיו צריכות להינקט לדעת התובעת טרם פיטוריה ולא ננקטו, זאת ללא קשר להיותה בהריון ואין בהם משום כפל דיון על קביעות או עניינים שנדונו בפני הממונה.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ובחנו את המסכת הראייתית, אנו סבורים כי דין התביעה ברכיב זה להידחות.
מכל מקום, ובשים לב לכלל האמור לעיל, לא זו בלבד שלא מצאנו כי לתובעת נגרמה עוגמת נפש, הרי שמדובר בסעד חריג שמקרה זה אינו נכנס בגדרו.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה, כך שעל הנתבעת לשלם לתובעת, תוך 30 יום מהיום, כדלקמן:
א. פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 30,000 ₪.