לפניי תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 (להלן: "חוק הפיצויים"( לפצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת בגין תאונת דרכים שארעה ביום 30.9.15.
הסוגיה היחידה השנויה במחלוקת הנה, שאלת ניכוי תגמולי המל"ל, לנוכח העובדה כי התובעת הייתה זכאית לקיצבת זקנה והעדיפה תחתיה את קצבת הנכות מעבודה, הכל כפי שיובהר להלן;
טענות התובעת
הועדה הרפואית בישיבתה מיום 17.11.22, קבעה לתובעת דרגת נכות מעבודה בשיעור של 38%, החל מיום 1.1.16, עקב פגיעתה בעבודה ביום 30.9.15, כאמור.
נטען, כי יש לאזן בין שני צדי המשוואה, אחרת תרויח חברת הביטוח את שווי קצבת הזיקנה שהפסידה התובעת וייווצר מצב אבסורדי לפיו, התובעת תצא בלא כלום, אך בשל דרישות החוק והמל"ל.
התובעת מזכירה כי אין עסקינן במקרה בו חל ס' 330 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, בו ביקש המחוקק להבטיח שנפגעים מסוימים יזכו בחלק מן הפיצויים (25%), אף אם שיעור גמלאות המל"ל עולה על סכום הפיצויים, וכן כי בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה שבה נפגע עובד על ידי שימוש ברכב המעביד- אין המוסד רשאי לחזור אל המעביד.
יחד עם זאת, הסכומים האמורים, להם זכאית התובעת, בולעים את הפצוי שקבע בית המשפט ולכן דין התביעה להדחות.
...
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת.
בנסיבות שפורטו לעיל, גם אין לקבל את הטענה כי האיחור במיצוי זכויותיה של התובעת במל"ל היה בחוסר תום לב.
לאור כל האמור, אני קובעת כי מסכום הפיצוי המוסכם יש לנכות את דמי הפגיעה וכן את ההפרש בין קצבאות הנכות לקצבאות הזקנה, לעתיד ולעבר, הכל כדלהלן:
דמי פגיעה- 18,200 ₪
הפרשי הקצבאות לעבר- 4,045 ₪.
סוף דבר:
שיעור הפיצוי המוסכם לתובעת הועמד על סך כולל של 95,000 ₪, קרי, 84,168 ₪ נטו.