מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין תאונה בקייטנה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הראל חברה לביטוח בע"מ – (ניתן פסק דין) פסק דין (נגד הנתבעים 1,2 ו-3) מדובר בתביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע כתוצאה מפגיעתו בתאונה שארעה בתאריך 22.07.10.
יצויין עוד, כי התאונה ארעה עוד ביום הראשון לפעילות הקייטנה במיתחם הבריכה, כך שלתובע לא הייתה הכרות קודמת עם הבריכה והסכנות הטמונות בה. בנסיבות, אף לא ראיתי לחייב התובע באשם תורם כלשהו.
...
בהתחשב בחומרת הפגיעה ובנכויות שנקבעו לתובע, אין בידי לקבל את הטענה לתקופת אי כושר מוחלט כה ממושכת.
לסיכום הנני מחייב את הנתבעים 1, 2 ו- 3, ביחד ולחוד, לשלם לתובע פיצויים בסך 295,734 ₪ (לאחר ניכוי תשלומי המל"ל).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

אמנם, התובעת טוענת כי עבודתה כרוכה, בין היתר, בדחיפת כסאות גלגלים של ילדים הלוקים בשיתוק מוחין וטיול עם ילדים פגועים, אך לא התרשמתי כי הנכות הרפואית ממנה סובלת התובעת בכתף אכן מגבילה אותה מהותית, היא עובדת במקצועה לרבות במסגרת קיטנות הקיץ ושעות נוספות.
התובעת פירטה בסיכומיה ובתצהירה הוצאות נוספות שנגרמו לה לגבי רכישת משקפי ראיה (שנשברו בתאונה לטענתה), בסיס מיטה, מקל הליכה טלסקופי, שרפרף למקלחת שולחן מיוחד והשכרת טלויזיה באישפוז, סה"כ 2,505 ש"ח. כשאני לוקחת בחשבון את ההוצאות האמורות, רואה אני לפסוק לתובעת סכום גלובאלי בגין הוצאות רפואיות בעבר ובעתיד בסך של 7,500 ש"ח. התובעת תובעת פיצוי בגין תשלומים עבור טיפולים פסיכולוגיים בעבר ובעתיד.
...
אני דוחה את טענת התובעת כי סבלה כתוצאה מהתאונה מתסמונת בתר-חבלתית, טענה שאין לה כל תימוכין במסמכים הרפואיים.
איני מקבלת טענה זו. כפי שקבעתי לעיל, נכותה התפקודית של התובעת היתה נמוכה בהרבה מנכותה הרפואית, והיא הועמדה על 21.25% בלבד.
לא שוכנעתי כי מגבלותיה עתה מצדיקות עזרת צד ג' כלשהי, ואכן בעדותה העידה כי אינה נעזרת בעוזרת בית.
בהתאם להוראות ס' 328 – 333 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995, הנני מחייבת, איפוא, את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובעת 25% מסך הפיצוי הכולל שנקבע לעיל, בנכוי התשלומים התכופים ששלמו הנתבעים (משוערכים להיום לפי מועדי התשלום), בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 13% בצרוף מע"מ כחוק והוצאות התובעת בגין אגרת בית המשפט והזמנת תיקים רפואיים, זאת כנגד קבלות שיוצגו על ידי ב"כ התובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הגיש נגד הנתבעת תביעה לפיצויים בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו עקב התאונה.
אישתו של התובע, הגב' ג'והרה צירפה לתצהירה (ת/ 5) תלושי שכר של התובע וטענה כי סה"כ הישתכר התובע 14,112 ₪ ( כולל תנאים סוצאליים רבים ובינהם הפרשות לקרן פנסיה , לקופות גמל, הוצאות רכב, ביטוח חיים ובריאות והטבות לילדים (הישתתפות בהוצאות גנים, קייטנות ובונוסים).
...
בנסיבות הענין, וגם בשים לב לשכר הקבוע בתקנות – הסכום הנתבע על ידי אשתו של התובע – 6,000 ₪ לחודש – נראה לי סביר ולפיכך אני פוסקת בגין ראש נזק זה סכום של 60,000 ₪.
מאחר וחוות דעת האקטואר שנערכה מטעם הנתבעת אינה מעודכנת, אני מורה לנתבעת לערוך חוות דעת מעודכנת ליום פסק הדין, ובהתאם יבוצע הניכוי.
מאחר והפיצוי בגין השנים האבודות כולל גם פיצוי לשני ילדי התובע, ואאל ורימה, אני מורה לב"כ התובע להפקיד בחשבון חסכון סגור, על שם כל אחד מהם עד הגיעו לגיל 18, סכום של 90,000 ₪ עבור הבן ואאל ו- 250,000 ₪ עבור הבת רימה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה – 1975.
עלות טפול הידרותראפיה – אין המלצה רפואית לעשות כן. עלות קייטנת אמנות בה שהתה התובעת בסמוך לאחר התאונה – איני רואה כיצד ניתן לחייב את המזיק בעלויות קייטנה.
...
בית המשפט לא יטה להתערב בקביעות רפואיות טהורות המתבססות על הידע והמומחיות של המומחה מטעמו אך יתערב במקרים המתאימים כאשר ממכלול הראיות עולה כי מסקנות חוות הדעת נסמכו על תשתית עובדתית בלתי מהימנה או כאשר המומחה מסיק מן העובדות המונחות בפניו מסקנה שגויה בדבר שיעור הנכות הרפואית או בדבר הקשר בינה לבין התאונה [ע"א 3212/03, נהרי נ' דולב חברה לביטוח בע"מ, פורסם בנבו ע"א 7617/07, יומה נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ, פורסם בנבו].
הטענה נדחית.
דין הטענה להדחות.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת סכום של 51,885 ₪ + שכ"ט עו"ד בסכום של [15% כולל המע"מ] + אגרת משפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

הנתבע 1, בית הספר ע"ש בן יהודה, הנמצא בשכונת אבו-טור בירושלים, בו למד התובע בזמנים הרלוואנטיים לתביעה, ובו היתקיימה הקייטנה במהלכה התרחשה התאונה (להלן: "בית הספר").
מאחר שהשבר שניגרם בתאונה התאחה, ומאחר שהתובע נזקק לטיפולים ומעקבים רפואיים גם ללא קשר לתאונה, כאשר גם לא הוצגה אף קבלה בגין הוצאות רפואיות לעבר, אין הצדקה לפסוק לתובע כל פיצוי בגין הוצאות רפואיות, הוצאות ניידות או התאמות דיור כלשהן.
...
לאור כל האמור, טענה המדינה כי ניתן להעריך פיצוי בסכום של 30,000 ₪, המבטא את ההפרש בין הוצאות התובע כיום, לאלו שהיו מנת חלקו עובר לתאונה.
לאור כל האמור, אני פוסקת לתובע פיצוי גלובלי לעבר, מאז התאונה במרץ 2013 ועד היום, תקופה של 126 חודשים, בגין העזרה המסויימת העודפת שנדרשה לו כתוצאה מהתאונה, המוערכת בכ- 500 ₪ לחודש מעבר לעזרה שקיבל התובע לפני התאונה, בסכום של 63,000 ₪.
סוף דבר בהתאם לתוצאה אליה הגעתי, תביעת הוריו של התובע מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו