מכל מקום, על רקע האמור, קיימת מחלוקת עובדתית בשאלה - האם שולם לו על ידי החברות שכר בתקופה הסמוכה לתאונה, ומה שיעורו; ובהמשכה, בשאלה שמעלה הנתבעת - האם מפת הישתכרותו טרם התאונה (כפי שתיקבע עובדתית), היא סבירה למול ההתנהלות המסחרית כלכלית של החברות והשתנות המאזן שלהן בשנים שקדמו לתאונה; השתנות, שלעמדת הנתבעת מצביעה על היתדרדרות מצבן הפינאנסי ואיתנותם המסחרית - ללא קשר לתאונה.
לטענתה, בהעדר קביעה של המל"ל, לרבות - בשאלת הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הצורך בניתוח/ים או הניתוחים שכאמור נטען כי ביצע, אין התובע רשאי להסתמך על טענות רפואיות שאין להן כל גיבוי בהחלטת המל"ל; ובהתאם - יש להיתעלם מטענותיו של התובע בענין זה.
בכל הקשור לטענות התובע לפגימות או נכויות החורגות מקביעת הנכויות העולה מהחלטת הוועדה כפי שפורטו לעיל, אני מקבל את עמדת הנתבעת, בהיותן, בנסיבות, טענות נכויות שלא הוכחו לפניי.
האם היא מסוג התאונות שהמל"ל יכול לחזור אל המבטחת בדרישת שיפוי, שנהוג לכנות תאונה שאירעה 'תוך שימוש ברכב בשירות מעביד'?
התובע היה מודע לטענת הנתבעת שהתביעה הנדונה נבלעת, לאחר שעיין בכתב ההגנה שבו נטען, בין היתר, כי מדובר ב'תאונת עבודה' כהגדרתה בחוק הביטוח הלאומי, וכי כל ניזקי התובע בגין התאונה כוסו או אמורים להיות מכוסים על ידי תשלומי ותגמולי המל"ל. הטענה לגבי 'שימוש ברכב בשירות מעביד' היתה ברורה לתובע לאורך נהולו של תיק זה (לפחות - מהרגע שהמל"ל הכיר בתאונה כתאונת עבודה), כאשר בא-כוחו אף טען בקדם המשפט מיום 19.9.21 [עמ' 14] בזו הלשון: "לש. ביהמ"ש הוא היה שכיר בחברה שהיה בעל שליטה, האופנוע לא היה שייך לעסק. לא בטוח שזה בשרות מעביד. לכן שלחתי למל"ל ב 11/19 שיש תיק ואם הם רוצים להצטרף".
ברמה הפרוצדורלית אעיר, כי הנתבעת טוענת כי לבד מהאמירה הזאת מטעם התובע, לא הוצגה בתיק כל הודעה למל"ל, שלפי הוראת סעיף 330(ג) לחוק הביטוח הלאומי – היא תנאי מקדים והכרחי לעצם העלאת טענת התובע לזכותו לקבלת 25% מהנזק שהוכיח.
לסיכום, אני מוצא כי לאחר נכויים - זכאי התובע לפיצויים בגין נזק הגוף שניגרם לו בתאונה מושא תביעה זו – בסך של 71,900 ₪ [1,700,000 בהפחתת 1,628,100 ₪].
...
לטענתה, בהיעדר קביעה של המל"ל, לרבות - בשאלת הקשר הסיבתי בין התאונה לבין הצורך בניתוח/ים או הניתוחים שכאמור נטען כי ביצע, אין התובע רשאי להסתמך על טענות רפואיות שאין להן כל גיבוי בהחלטת המל"ל; ובהתאם - יש להתעלם מטענותיו של התובע בענין זה.
בכל הקשור לטענות התובע לפגימות או נכויות החורגות מקביעת הנכויות העולה מהחלטת הועדה כפי שפורטו לעיל, אני מקבל את עמדת הנתבעת, בהיותן, בנסיבות, טענות נכויות שלא הוכחו לפניי.
בסופו של דבר נערכו שני דיוני הוכחות בנדון, ולאחר השלמת מסמכים, נקבע התיק לסיכומים.
משהוגשו ניתן פסק דין זה.
סוף דבר
אני פוסק כי:
התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעת תשלם לתובע סך של 71,900 ₪.
עוד תשלם הנתבעת לתובע - החזר שכר טרחת עורך דין בסך 10,936 ₪, וכן - תישא הנתבעת בהחזר האגרה ששילם התובע בנדון – בסך 705 ₪ והוצאות עדים, ככל שנפסקו, בצירוף ריבית והצמדה מיום התשלום.