מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין שהייה במלון ברמה נמוכה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אם אין חדר מתאים בשל הזמנת חדר שאינו ראוי למגורים ואין נוסף שכזה במלון , יש להשיג חדר טוב יותר או כזה על אף שמחירו יקר יותר במלון אחר, ואין להסתפק בחדר נמוך ברמתו.
הלקוח זכאי לתבוע פיצוי הן בגין נזקיו הישירים (פיצויים בגין ניזקי ממון) והן בגין נזקים לא ממוניים, כאמור בסעיף 13 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1970 (להלן – "חוק התרופות"), כל זאת בהתאם לשיקול דעת בית המשפט ו"בשיעור שייראה לו בנסיבות העניין".
מאחר ושהתה במלון נשוא התביעה שתי לילות, המסקנה היא, לכאורה, כי על הנתבעת לשלם לה את הסכום הנוסף ששילמה עבור המלון החלופי.
...
ההכרעה בשאלה זו נעשית בהתאם להלכות שהתגבשו ביחס לפרשנות של תקנה 482(א) לתקנות הישנות ביחס לשני המבחנים הקבועים בה: מבחן "אינטנסיביות הקשר" ומבחן "אותו העסק". לאור השימוש הסדור והרציף במבחנים אלה בפסיקה, ולנוכח התמקדות הטענות בהתחולת המבחנים, מצא בית המשפט העליון כי אין מדובר בשאלה עקרונית שמצדיקה קבלת בקשת רשות ערעור ב"גלגול שלישי".
משקבע בית המשפט, כי הרשלנות בשיווק החדר המשופץ אינה של בוקינג אלא של המלון, שלא עדכן כראוי, לא הביא העד הרלוונטי לעניין זה, התביעה כנגד בוקינג העולמית נדחית לגופה של מחלוקת שכן יש בנמצא כדי להגיע למסקנות ואין לפסוק דיונית כשברור לבית המשפט כי בוקינג נהגה כראוי, והמלון הוא שהתרשל בעדכון בוקינג, שכן הוא בעצמו טען בתחילה במצג שאף הוא אינו אמת כי החדר נתפס בטעות ולאחר מכן הודה כי מדובר החדר שהוזמן בשיפוץ כך באותו הערב עצמו .הפקיד לא הגיע לעדות .
· התביעה נגד הנתבעת3 בוקינג העולמית BV נדחית ללא צו להוצאות בחוסר עילה ומנגד בהעדר כתב הגנה .

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כפי שהעיד התובע 1 בדיון מיום 15.12.2021 (עמ' לפרוטוקול, שורות 10-13): "המסיבות שציינו בחוץ ובטברנה, חלקן היו לא חוקיות, ביטלו לנו אותן ובנוסף זה מסיבות שהם ארגנו בתשלום אליהם אלא לא מסיבות של היעד במועדונים אלא כאלה שקבעו במלונות שנמכרו לנו כחבילת מסיבות, כפול ממחיר החבילה שלנו, חבילת מסיבות שאיסתא מארגנת והמסיבות ברמה מאוד נמוכה ולא במועדונים אלא במלון". ובהמשך (עמי' 6 לפרוטוקול, שורות 16-19): "...דיברנו עם הנציגים, לנציגה שהייתה אצלנו קראו עדן, ושאלנו האם יש צפי שיפתחו המסיבות בקרוב היא אמרה שלא אבל אמרה שאנחנו יכולים לקנות את החבילה של איסתא ב-400 500 יורו בעד מסיבות שהן בעצם מסיבות בריכה עם מוסיקה שאיסתא מארגנת... מסיבות קטנטנות של שעה". יוצא איפוא כי היה על הנתבעת לעדכן את התובעים בזמן אמת עם היוודע להם מצב המיגבלות באי כדי לאפשר להם לנסות למצוא פיתרון ולהקטין את הנזק.
שיעור הפצוי: הלקוח זכאי לתבוע פיצוי הן בגין נזקיו הישירים (פיצויים בגין ניזקי ממון) והן בגין נזקים לא ממוניים, כאמור בסעיף 13 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1970 (להלן – "חוק התרופות"), כל זאת בהתאם לשיקול דעת בית המשפט ו"בשיעור שייראה לו בנסיבות העניין".
לעניין תנאי המלון באשר לטענות בדבר הורדת של התובעים במלון הלא נכון כנטען בסעיפים 19-22 לכתב התביעה: "הנערים הועלו על הסעה, אולם כאשר קראו שמות של נוסעים המיועדים לכל מלון – גילו הנערים, כי שמם אינו מופיע ברשימות, ושמם לא נקרא. עם הגיעם לתחנה הסופית (...) נאמר לנערים כי עליהם לרדת מההסעה וללון במלון הסמוך – מלון SAVVAS. הנערים סירבו לקבל חדרים במלון מרוחק שלא בחרו ללון בו, אולם נציגי איסתא לא הסכימו להסיעם למלון הנכון, שהיה מלון SUNFLOWER." הנתבעת מודה בטעות שנעשתה ושהתובעים הורדו במלון הלא נכון עמ' 13 לפרוטוקול הדיון מיום 26.12.2021, שורות 23-26): "נחתנו טיסה של 300 צעירים, צריך להלין אותם ולסדר אותם. אני מקבל רשימה באקסלים איזה מלון כל לקוח ישן. הוא אמר לי שהם ישנים בSAVVAS. טעויות קורות. אנו היינו 12 נציגים על 430 איש, לא ידענו שזה מה שיהיה". לגבי המרחק של המלון בו הורדו למלון המקורי בו היו אמורים לשהות אמר נציג הנתבעת (עמ' 13 שורות 27-28): "המרחק בין SAVVAS לSUNFLOWER 5 דקות הליכה. מנהל היעד מי שכפוף אליי נדב הוא אמר להם לחכות." שוכנעתי מדבריה של הנתבעת, כי אכן מדובר ב-5 דקות הליכה ממלון אחד לשני וכן כי הנתבעת לא היתנערה מאחריות והציעה לשלוח הסעה לתובעים – כפי שמובא בסעיף 21 לכתב ההגנה כי מנהל היעד ביקש מהתובעים להמתין עד שיגיע לאסוף אותם ברכבו או יארגן הסעה שתיקח אותם למלון שהוזמן עבורם, אך הם בחרו מרצונם החופשי לקחת מונית מכספם אל המלון.
משכך, ובהיעדר שתוף פעולה מטעם התובעים, איני מוצאת לפסוק פיצוי בגין רכיב זה. באשר לטענות שהעלו התובעים בנוגע לתנאי החדר במלון, בנוגע למגבת שלא קיבל אחד התובעים במשך כמה ימים, חוסר במים חמים, הפרשות על סדין המיטה ועוד, טענה הנתבעת כי במועד שהות הנתבעים בבית המלון נכחו עוד 48 לקוחות מטעם הנתבעת ואף אחד מהם לא התלונן על ניקיון החדר ומיתקני בית המלון.
...
בנוגע לטענת התובעים על אופן ביצוע בדיקות קורונה, מקובלת עליי טענת הנתבעת בסעיף 29 לכתב ההגנה, שם ציינה כי נציג הנתבעת דגם מעל 1,000 לקוחות, צעירים ומבוגרים כאחד, וכי מעולם לא נשמעה תלונה אחת על איכות וטיב הדיגום.
סוף דבר התביעה – מתקבלת חלקית .
הנתבעת תשלם לתובעים פיצוי בסך של 12,000 ₪ (4,000 לכל אחד).

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בסעיף 06.520 לתקשי"ר, סעיפים קטנים (ג) ו- (ה), נקבע כך: "(ג) לפעולות המחוזיאדה והספורטיאדה כאמור לעיל, המתקיימות במשך מספר ימים בשבוע אחד, יוכרו ימי ההישתתפות כימי עבודה והעובדים הספורטאים המשתתפים בהם יהיו זכאים לקבלת קצובת אש"ל והוצאות נסיעה בעד ימים אלו, בתנאי שמקום העבודה אינו משלם ישירות למלון בו הם מתאכסנים בעד שהייתם באירועים אלה ואינם מוסעים במרוכז על חשבון המשרד;
מדובר בתחרות שחמט, שרמת הסיכון שלה נמוכה מזו של טיול בפארק.
גם פסיקה רבה ניתנה בענין, לדוגמה בקשר לאין ספור הדרכים - השונות והמשונות - בהם גרמו מעבידים לעובדים להתפטר (או לברוח) מהעבודה ולתבוע לאחר מכן פצויי פיטורים לפי סע' 11(א) לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג - 1963, שעניינו התפטרות בדין פיטורים; וללא תלות ישירה בחקיקה, בקשר לפיצויים שנתבעו בגין פיטורים שלא-כדין שנעשו באין ספור דרכים פוגעניות יותר או פחות.
בשנים האחרונות, העילה מתפתחת גם בכיוון חוזי כללי, ומקימה זכות לפצוי בשל היתנהגות מחפירה מצד בעלי שררה בתחום העבודה[footnoteRef:1].
...
אנו דוחים את טענת המעבידה לפיה לינה במלון נפרד משמעותה פרישה מהמחוזיאדה.
בסיס נורמטיבי לא מצאנו.
ועד העובדים תמך בדרישות התובע, ונציגיו העידו בביה"ד. סוף דבר אנו מקבלים את התביעה באופן חלקי, ופוסקים את הסכומים הבאים: 1860 ש"ח בגין השתתפות בהוצאות הלינה; 109.5 ש"ח בגין השתתפות בהוצאות נסיעה; פיצוי בסך 1,227 ₪ בגין שלושה ימי חופשה שבהם חויב חשבון חופשתו.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לדבריהם שרית וכן מר רביבו, הבעלים של הנתבעת (להלן: "מר רביבו"), כשלו בטיפול בתלונותיהם ובהספקת התמורה המובטחת- לדבריהם זמינותם הייתה נמוכה וכל אחד מהם שהה באותו זמן ביעד אחר בחו"ל. התובעים סיפרו על כך שבאחת השיחות במהלכה צעק התובע על מר רביבו והתלהם (כלשונם) ניתק האחרון את שיחת הטלפון.
הנתבעת מכחישה הטעה ביחס להצגת רמת המלון- נטען כי התובעים הסתמכו על תמונות שמצאו בעצמם במרשתת, וכי הנתבעת כלל לא הציגה בפניהם את התמונות שצורפו לתביעה.
בתגובתו שלל המלון את טענות התובעים וטען מנגד כי במסגרת שירותיו מסופק שירות יום יומי לניקיון החדרים וכי התובעים הם שלא חפצו בקבלת השרות משום ששהו מרבית הזמן בחדר.
לפיכך, מאחר שהתובעים עבר זוכו בסכום חלקי, ובכך שהתובעים לנו במלון, בשני חדרים, משך 4 לילות, אני קובעת כי הנתבעת תפצה את התובעת בסכום נוסף העומד על מחצית ההפרש (בין הסכום המלא לסכום שזוכו בו התובעים) ובסכום של 858.5 ₪ בלבד, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד פסק הדין בנוסף לאמור אני מוצאת לחייב את הנתבעת בפצוי בגין עגמת הנפש- בקביעת הסכום הראוי בגין ראש נזק זה הבאתי בחשבון את העובדה שהחופשה נמשכה 4 ימים בלבד ואת התרשמותי מכך שהתובעים לא פעלו להקטנת הנזק כמצופה.
...
אין בידי לקבל טענה זו. בעניין דיזנהויז נפסק כי: "המהלך השני בביצוע ההזמנה הוא מתן השירות ללקוח על ידי ספק השירות. בשלב זה תפקידה של המבקשת הוא אומנם משני, אולם לא חסר נפקות משפטית. מחויבויותיה הן בעיקר בהעברת מידע ללקוח מספק השירותים, ובטיפול בתלונות שיש ללקוח אל מול ספק השירותים. ודוק, התחייבותה המשפטית של המבקשת היא להקנות ללקוח זכות משפטית לקבלת השירות מספק השירותים, ולהבטיח כי שירות כזה אכן יינתן. " (ההדגשה אינה במקור) הנתבעת הציגה רק את התשובה שהתקבלה בידה במענה לטענה בעניין החדר ונעילת הדלת.
לפיכך, מאחר שהתובעים עבר זוכו בסכום חלקי, ובכך שהתובעים לנו במלון, בשני חדרים, משך 4 לילות, אני קובעת כי הנתבעת תפצה את התובעת בסכום נוסף העומד על מחצית ההפרש (בין הסכום המלא לסכום שזוכו בו התובעים) ובסכום של 858.5 ₪ בלבד, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד פסק הדין בנוסף לאמור אני מוצאת לחייב את הנתבעת בפיצוי בגין עגמת הנפש- בקביעת הסכום הראוי בגין ראש נזק זה הבאתי בחשבון את העובדה שהחופשה נמשכה 4 ימים בלבד ואת התרשמותי מכך שהתובעים לא פעלו להקטנת הנזק כמצופה.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום של 2500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים בבית שרכשו מהנתבעת התגלו ליקויים שעלות תקונם נאמדת בסך של 140,00 ש"ח. לטענתם, לאחר שבקשותיהם מהנתבעת לתקן את הליקויים לא נענו, ביום 18.1.22 הגישו את תביעתם זו. את תביעתם העמידו על סך של 210,000 ש"ח, על פי הפרוט הבא: סך של 140,000 ש"ח עבור תיקון הליקויים; סך של 30,000 ש"ח עבור מימון "עלויות בגין שהייה בבית מלון במהלך תקופת התיקון, לרבות עלויות איחסון, פירוק והרכבת ריהוט והובלה לפרק זמן של כחודש" (סעיף 5 לכתב התביעה); וסך של 40,000 ש"ח בגין "עגמת נפש, אי הנוחות, הטירחה המיוחדת, הצורך לפנות לעורכי דין ומומחים הפסד ימי עבודה, ניקיון, מניעת הנאה מהבית שרכשו ועוד" (סעיף 14 לכתב התביעה).
לטענתה היא העניקה לתובעים שירות ברמה הגבוה ביותר ויש לתמוה כיצד זה הגישו לפתע תביעה על סך של 210,000 ש"ח, שעה שהם הבהירו בפרוטוקול המסירה שאין בבית ליקויים.
ביום 25.5.22 צרפה הנתבעת חוות דעת מומחה מטעמה בה הבהיר המומחה כי חלק ניכר מהליקויים הנטענים תוקנו על ידי הנתבעת, ולעניין עלות תיקון הליקויים שלא תוקנו קבע הוא כך: "אומדן עלות ביצוע התיקונים – 17,850 ₪. עלות זו אינה כוללת מע"מ. במידה והתובעים יבצעו את התיקונים באמצעות קבלנים מזדמנים תעלה העלות ב- 30% מעלות האומדן. במידה והנתבעת תבצע את התיקונים העלות יכולה להיות כ- 50% מעלות האומדן". לטענת הנתבעת, התובעים אינם זכאים לפצוי כלשהוא בגין ראשי הנזק הנוספים (מעבר לתיקון הליקויים) והתיקונים הנדרשים הם של "ליקויים איזוטריים" שאינם יוצרים מיטרד לתובעים.
נהפוך הוא – המומחה הבהיר כי העלות שנקבעה בחוות הדעת היא העלות ל"קבלן מזדמן" וכי יתכן והתובעים ימצאו קבלן שיבצע את התיקון במחיר שונה – בין אם גבוה יותר ובין אם נמוך יותר, תוך שציין כי הפער הכולל יכול להגיע עד לכדי 35% (יתכן והמחיר יהיה יקר יותר ויתכן ויהיה זול יותר).
...
בסעיף 6.58 לחוות הדעת כתב המומחה: "בבדיקה מצאתי ודעתי: נמסר כי תוקן. אך בגשם האחרון שוב נראו כתמי רטיבות. נדרש מעקב בימי הגשם הקרובים. במידה ותתחדש הרטיבות יהיה צורך בהסרת האיטום שהותקן לאחרונה ולבצע מחדש את האיטום – הערכתי לעלות עבודה זו הינה 1,500 ₪ לא לסיכום!". גם כאן המומחה לא קבע שיש לבצע את התיקון, אלא שיתכן ובעתיד יהיה צורך לבצעו וגם כאן לא כלל המומחה את עלות התיקון בתוך עלות התיקון הכוללת.
עם זאת המומחה קבע, כי העבודות יימשכו כחודש וכי תיגרם לתובעים "אי נוחות". לאור האמור, ובשים לב לעלות התיקון ולאופיים של הליקויים, מצאתי לפסוק לטובת התובעים פיצוי בגין עגמת נפש ובגין נזקים לא ממוניים שנטענו, בסך כולל של 5,000 ש"ח. אשר להוצאות, לאחר ששקלתי טענות הצדדים, ובשים לב לכך שאכן נמצאו ליקויים שיש לתקנם – מחד; ולאור הפער בין סכום התביעה לסכום אותו פסקתי בפסק דין זה - מאידך, ובשים לב להסכמת הצדדים לייעל את ההליך ולחסוך הוצאות ומשאבים מיותרים בקיום ישיבת הוכחות והגשת תצהירים, מצאתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובעים הוצאות משפט בסך של 7,045 ש"ח (סכום זה כולל את מחצית שכרו של המומחה מטעם בית המשפט אשר שולמה על ידי התובעים) ושכר טרחת עו"ד בסך של 5,000 ש"ח. סוף דבר: לאור כל האמור לעיל ובהתאם לקביעותיו של מומחה בית המשפט, מצאתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סך כולל של 47,822 ש"ח. לסכום זה יתווספו הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 12.1.23 ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעים הוצאות משפט בסך של 7,045 ש"ח ושכר טרחת עו"ד בסך של 5,000 ש"ח. הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו