רקע הדברים
התובעת, על פי הנטען בכתב התביעה היא חברה זרה שהתאגדה במדינת דלוור, ארה"ב ועוסקת ביבוא של סחורות מסין ומכירתן בארה"ב, דרך חנות למכירות ברשת האנטרנט באתר חברת "אמזון". הנתבעת 1 היא חברה לעמילות מכס, שעל פי הנטען בכתב התביעה, נתנה ונותנת לתובעת שירותי עמילות מכס.
בכתב התביעה נתבע פיצוי בגין שווי הסחורה שלא הגיעה במונחי רכישה בסך של 153,000 ₪, בתוספת פיצוי בגין עלויות ההובלה של הסחורה ופצוי בגין הפרת חובת תום הלב, הפרת חובה חקוקה על ידי הנתבעות, התרשלות הנתבעות ופגיעה במוניטין של התובעת.
...
בפסק הדין שניתן בעניין ל.נ. הנדסה קובע בית המשפט העליון מבחן תלת שלבי לבחינת בקשה לחיוב חברה בהפקדת ערובה:
"על בית המשפט … לשקול בראש ובראשונה את מצבה הכלכלי של החברה, בהתאם ללשון הסעיף. זהו שלב הבדיקה הראשון. ואולם בכך לא נעצרת הבדיקה. משקבע בית המשפט כי החברה לא הראתה כי תוכל לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, על בית המשפט להמשיך ולבחון האם נסיבות העניין מצדיקות חיוב החברה בערובה, אם לאו … זהו שלב הבדיקה השני. בהקשר זה יש להביא בחשבון, בין היתר: (א) את הזכויות החוקתיות (הנוגדות) של הצדדים (ב) את ההנחה שחיוב החברה להפקיד ערובה במקרה כזה (בו לא הוכיחה שיש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע) מבטא את הכלל והפטור הוא החריג … שאלת סיכויי ההליך … גם היא יכולה להישקל על ידי בית המשפט במסגרת בחינתו את הנסיבות לסתור את ההנחה המצדיקה חיוב החברה בערובה … משהסתיים שלב הבדיקה השני במסקנה שעל החברה להפקיד ערובה להוצאות הנתבע מגיע שלב הבדיקה השלישי, במסגרתו יש לבחון את גובה הערובה הנדרשת ולדאוג שתהיה מידתית ותאזן אל נכונה את שלל השיקולים הרלבנטיים." (פסקה 13 לפסק הדין) (ההדגשות לא במקור - א.ב.).
לאור כל האמור, על התובעת להפקיד ערובה להבטחת הוצאות הנתבעות.
בנסיבות שלפניי, בשים לב לסכום התביעה (250,000 ₪), מהות טענות הצדדים והיקף הברור הנדרש, בהינתן שמדובר בחברה זרה ובאירוע נטען בחו"ל עניין המשליך על הוצאות ניהול ההליך, ותוך איזון מידתי בין זכויות הצדדים, הגעתי לכלל דעה לחייב את התובעת בהפקדת ערובה בסך של 12,500 ₪ לנתבעת 3 ובסך של 12,500 ₪ לשתי הנתבעות יחד המיוצגות על ידי בא כוח אחד.