תביעה זו, שהנה תביעה לפיצויים בגין ניזקי הגוף שנגרמו לתובע עקב התאונה, הוגשה נגד חברת "איאד שקיראת בניה ופיתוח בע"מ", הנתבעת 1 (להלן: "הנתבעת") שהנה הקבלן המבצע והמעבידה של התובע בזמנים הרלוואנטיים לתאונה, נגד חברת "יעקב אליהו חברה לבניין בע"מ", הנתבעת 2, הקבלן הראשי ומזמינת העבודות, ונגד חברת מנורה, הנתבעת 3, המבטחת של שתי הנתבעות [footnoteRef:1].
בתצהיר העדות ראשית של איאד מוחמד, שהיה המצהיר היחיד מטעם הנתבעות (עד שנמשך תצהירו) נכתב לענייו הנסיבות "אני לא הייתי באתר העבודה כשקרתה התאונה. הגעתי לאתר תוך מספר דקות לאחר שטלפנו אלי וסיפרו לי שהתובע נפגע. כשהגעתי לאתר שאלתי את התובע ויתר הפועלים שיעבדו במקום מה קרה, והוסבר לי שהתובע בנה פיגום כלשהוא מעץ ובמהלך העבודה הוא פשוט קפץ לרצפה ונפגע בברך". גרסה זו של העד תחמה לכאורה את חזית המחלוקת.
]
הוצאות רפואיות לעבד ולעתיד
התובע טען כי בעקבות התאונה הוא נאלץ, וייאלץ גם בעתיד, להוציא כספים מכיסו לצורכי טפול רפואי ועתר לפצוי בסכום של 30,000 ₪ בגין ראש נזק זה. בנוסף, הוא טען כי בעקבות הפגיעה התקשה להתנייד בנוחיות ובחופשיות ממקום לאחר, לא יכל לנהוג בעצמו ונאלץ להתנייד באמצעות תחבורה ממונעת בין ציבורית ובין פרטית, ובקש פיצוי נוסף של 20,000 ₪ בגין נסיעות וניידות.
(ראו רע"א 7361/14 פלונית נ' פלוני (06.01.15) וע"א 1164/02 קרנית – קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים נ' פלוני (04.08.05)).
...
לאחר עיון במכלול התיעוד הרפואי שהוגש ובמסמכי הביטוח לאומי, כולל הפרוטוקולים של הוועדות הרפואיות שבדקו את התובע והאישורים של הרופא התעסקותי, אני סבורה כי קיימת הצדקה לפסוק לו הפסד שכר מלא לתקופה של 12 חודשים, שכן גם לאחר תום התקופה בה נקבעה לתובע נכות זמנית בשיעור של 50%, הוא שהה בתקופת אי כושר בה הוכר כנכה נזקק ע"י המוסד לביטוחי לאומי, כאשר בתקופה זו המשיך להיות במעקב רפואי ולסבול מהגבלות, הומלצה לו חופשת מחלה ע"י רופאיו [footnoteRef:21] ובפועל גם לא עבד.
סוף דבר
אני מורה על קבלת התביעה ועל חיוב הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סכום של 126,875 ₪ [footnoteRef:25].
]
בנוסף, ישלמו הנתבעות לתובע הוצאות משפט בסכום של 4,200 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (אגרת ההליך ועלות חוות דעת מטעם התובע) ושכ"ט עו"ד בסכום של 29,688 ₪.