במסגרת התביעה שכנגד עתרו המבקשים לחייב את המשיבים ואת הנתבעים שכנגד מס' 1 ו-2, בתם של המשיבים ובן זוגה, לסלק את ידם מן הדירה, לחייב את הנתבעים שכנגד מס' 1 ו-2 לשלם למבקשים פיצויים בגין הפרת הסכם שכירות שעל פיו שכרו את הדירה מן המבקשים, לרבות "קנס יומי" בגין אי פינוי הדירה במועד, ולחייב את המשיבים ב"פיצוי חודשי בגין הפסד דמי שכירות ראויים.
כאמור, הפסיקה הכירה בסמכות בית המשפט ליתן סעד זמני כספי במקרים חריגים מכח הוראת סעיף 75 לחוק בתי המשפט, ומכח הוראות תקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד – 1984 שעמדו בתוקף בעת מתן ההחלטות הרלוואנטיות, ר' לעניין זה ההחלטות בבש"א (מח' י-ם) 8305/01, ו ובה"פ (מח' חי) 166/03, שאליהן הפנו המבקשים ואשר אוזכרו לעיל, וכן, ת"א (מרכז) 48469-08-11 מאיר דהן נ' גרין ביופיולס הולדינג בע"מ (החלטה מיום 28.9.2011).
פסיקה זו מקובלת עלי, בכל הכבוד, לגופה, וסבורני, כי האמור באותן החלטות לענייננו נכון גם כיום, לאחר תיקון תקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט – 2018, נוכח עקרונות היסוד המפורטים בחלק א' של התקנות, ובהם, בין היתר: שאיפה להשגת פיתרון צודק של הסיכסוך, תוך ניהול ההליך ראוי והוגן, קיום חובות תום הלב וההגינות הדיונית המוטלות על הצדדים ומניעת שימוש לרעה בהליך ע"י מי מהצדדים; ונוכח הוראת תקנה 94 לתקנות שלפיה " מטרת הסעד הזמני היא להבטיח זכות לכאורה במהלך ההליך המשפטי ואת קיומו התקין והיעיל של ההליך...".
כעת כבר ברור, כי בסופו של יום יהיה על המשיבים לשלם למבקשים עצמם: דמי שימוש ראויים בגין מלוא התקופה שבה מחזיקים הם בדירה, ושבגינה לא שולמו למבקשים דמי שכירות - מקום שתתקבל עמדת המבקשים במסגרת התביעות ההדדיות; או תמורה חוזית בגין רכישת הדירה בנכוי פיצוי מוסכם – מקום שתתקבל עמדת המשיבים.
היות שהטלת עיקול זמני התבקשה כסעד חלופי התייתר הדיון בה, אך יוער, כי אף אילו נידרשתי לעניין זה, הרי שלסברתי, לא בוסס רכיב ההכבדה בבקשה בהקשר זה די הצורך כדי מתן הסעד האמור.
...
לאחר ששקלתי טענות הצדדים, סבורני כי יש לקבל באופן חלקי את הבקשה למתן צו עשה זמני, וכי יש לדחות את הבקשה להפקדת ערובה, כמפורט להלן.
ניתן אפוא סעד זמני שלפיו ישלמו המשיבים למבקשים באמצעות ב"כ, סך של 5,000 ₪ לחודש, החל מיום 12.2.23, ועד התרחש הראשונה מבין ההתרחשויות האמורות: מתן פסק דין בתביעה ובתביעה שכנגד; פינוי הדירה ע"י המשיבים; או הצטברות הסכומים שישלמו המשיבים למבקשים מדי חודש בגין שימושם בדירה בהתאם להחלטה זו לסך 116,475 ₪.
אשר לבקשה להפקדת ערובה – איני רואה מקום להיעתר לה, משהמשיבים הינם תושבי ישראל, אנשים בשר ודם ולא תאגידים, לא נטען כי מיאנו לשלם הוצאות משפט שהושתו עליהם בהליך אחר כלשהו, שלא מחמת עוני, ולא הונחה לסברתי תשתית מספקת להצדקת חיובם בהפקדת ערובה מכח תקנה 157(א) לתקנות.
הבקשה לעניין זה נדחית אפוא.