לטענת הנתבעת אם כן, למעט סעיפים א' ו-ב' לעיל, שעניינם השלמת הממ"ד שאת מסירתו אישרה התובעת עוד ביום 22.6.2017 (קודם למועד המסירה שנקבע בין הצדדים ליום 18.2.2018), כל שאר הטענות נוגעות לליקויים ברכוש המשותף, שהזכות לתבוע בגינם היא של כלל דיירי הבניין, ועל כן התובעת אינה זכאית לקבלת פיצוי כלשהוא כבעלת דירה אחת מתוך כלל הדירות.
בע"א 6570/05 סולל בונה בע"מ נ' אברמוביץ' ( 1.12.08) נדונה סוגיית עוגמת הנפש בהקשר של רכישת דירה וכך נקבע:
"בקביעת גובה הפצוי עבור עוגמת נפש שנגרמה בגין ליקויי בנייה יש להביא במכלול השיקולים, בין היתר, את ייעודו של הנכס (מבנה מגורים, מבנה עסקי או אחר); את טיב הליקויים; מידת חומרתם; מידת השפעתם על שגרת חיי המשתמשים בנכס; היתנהלות הצדדים עובר להליך המשפטי ובמהלכו; ועלות תיקון הליקויים..."
וכן בע"א 5602/03 אבי ושרה סגל ואח' נ' שיכון ופתוח לישראל בע"מ (28.02.2005) נקבע כי:
"מטרתו של הפצוי הנה להעמיד את הניזוק במצב בו היה נמצא אילמלא ארעה ההפרה והנזק שניגרם בעקבותיה. בקביעת שיעור הפיצויים בגין עגמת הנפש בגין ליקויי בניה יילקחו בחשבון, בין היתר, טיב הנכס בו נפלו הליקויים – האם מדובר בדירת מגורים, במבנה עסקי או אחר; מה טיב הליקויים, מידת חומרתם, מידת השפעתם על חיי היומיום בדירה; היתנהלות הצדדים עובר להליך המשפטי ובמהלכו; עלות תיקון הליקויים ועוד."
ובת"א (מחוזי חי') 43499-02-15 הום טאון בע"מ נ' יואב סער (נבו 05.08.2018) נקבע:
"פסיקת פיצויים בגין עגמת נפש במקרים של הפרת חוזים כגון אלו (בין אם בשל איחור במסירה או בשל ליקויי בניה) מוכרת ומקובלת (פורת "שקולי צדק בין הצדדים לחוזה ושיקולים של הכוונת התנהגויות בדיני החוזים של ישראל", עיוני משפט כב 647, 683).
ברם, מקום בו הנתבעת עומדת בהתחייבויותיה ומעניקה לתובעת שירות מהיר גם במקרים בהם נקבע כי דרישותיה אינן עומדות בקנה אחד עם התחייבות הנתבעת בהסכם, קשה לראות כיצד יש מקום לפסוק במקרים כגון דא פיצוי בגין עוגמת נפש.
...
"
לא תמיד יפסק סכום לפיצוי בגין עגמת נפש, כך בהתאם לגישתה המצמצמת של הפסיקה בקין רכיב זה, כפי שנפסק בע"א 6884/09 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' ירדני, (בנבו 17.8.10):
"לא בכל מקרה בו אירוע נזיקי או הפרת חוזה גורמים לנפגע גם עגמת נפש, חובה על בית המשפט לפסוק פיצוי בראש זה. אינני נדרש כאן לשאלה העקרונית של הגישה הראויה לפסיקת פיצוי בגין נזק לא ממוני ... אך כאמור לא כל עגמת נפש באשר היא תזכה בפיצוי, אף שעגמת נפש של ממש בודאי ראויה לכך. גם נדרשת הוכחה במידת מה של עצם קיומו של נזק ...; ובסופו של דבר, מסור הנושא לשיקול דעת".
עיון בנספחים ד1-ד9, מלמד על כך שבמהלך עבודות הבניה, פנתה התובעת פעם אחר פעם באמצעות אביה אל מר דורפברגר מטעם הנתבעת, עת בוצעו פניות טלפוניות למכשיר הטלפון הנייד האישי של מר דורפברגר, תחת יצירת קשר עם משרדי הנתבעת, כפי שנתבקשה התובעת על ידי מר דורפברגר לעשות פעם אחר פעם.
בהיעדר כל פירוט כנדרש, מצאתי לקבוע כי התובעת לא הוכיחה ראש נזק זה. בהתאם- דין ראש נזק זה בתביעתה להידחות.
סוף דבר
סיכום כלל הסכומים שנפסקו, מביא לכלל תוצאה לפיה הנני מורה על חיוב הנתבעת בתשלום פיצוי לתובעת בסך של 25,000 ₪ בגין ליקויי הבנייה, וסך של 1,500 ₪ בגין שכר המומחה מטעמה.