לפני תביעה לתשלום פיצויים בשל ניזקי גוף שנגרמו לתובעת, ילידת 1972, בתאונה מתאריך 20.7.2016.
בתאריך 23.7.16 נבדקה במרפאות החוץ של בית חולים נצרת, במסמך רפואי מאותו יום ציין הרופא שהתובעת סובלת גם מכאבים בגב התחתון המקרינים לגפיים התחתונות; עוד צוינו מימצאי בדיקת MRI של עמוד שדרה מתני והוחלט על ניתוח לעמוד שדרה מתני.
והרי מכל מקום גם אם נניח שהיא נפלה בעקבות הרכב שהפריע לכניסה כפי שהיא טוענת, היא לא הוכיחה שהרכב שייך למי מעובדי הנתבעת, או כי הנתבעת הייתה אחראית על החניון ובעלת השליטה על המתרחש בו. להיפך, הוכח לפני גם מפי עדי התובעת עצמה, כי באותו ביניין קיימים משרדים נוספים, החניון היה משותף לכולם, בחניון הוצב שומר מטעם בעל הבניין, אשר הוא היה אחראי על המתחרש בו. מכאן, שהן בבחינת נסיבות הארוע, סיבת הנפילה, והן במישור החבות, דין התביעה להדחות שכן אין בנמצא נתונים המלמדים על כל מעשה או מחדל של הנתבעת עליו תחוב.
במהלך עדותה לפני העידה התובעת אשר לנסיבות הארוע כלהלן:
"הלכתי למשרד התעסוקה. נתנו לי מיסמך כדי להכנס לסדנה. נכנסתי כדי להחתים את המסמך. לאחר שהחתמתי את המסמך, ומכיוון שלא ידעתי איפה הסדנה, שאלתי את סברין מנאדרה איפה מתקיימת הסדנה. סברין יצאה כדי להראות לי איפה מתקיימת הסדנה. היא הראתה לי והתחלתי ללכת לכיוון הסדנה ובדרך נפלתי. המשכתי אחר כך וכשהגעתי לדלת שבו מיתנהלת הסדנה סיפרתי לשומר, והוא אמר שהזמן שלי עבר ולא אוכל להכנס לסדנה. חזרתי למנהלת נבילה. לפני כן, היה שם מישהו עם כיפה על הראש שראה שאני לא מרגישה טוב ונתן לי מים. ישבתי קצת ואחר כך נכנסתי לנבילה ואמרתי לה שנפלתי. נבילה אמרה לי שהיא לא יודעת מה לעשות איתי ושאני יכולה ללכת לקופת החולים. יצאתי ממשרד נבילה, פגשתי את וג'יה ששאל אותי מה קרה. אני בכיתי אז ולא עניתי, כי כשנפלתי המכנס שלי נקרע וירד דם והייתי במצב לא נעים. יצאתי החוצה ומישהי עזרה לי להזמין מונית. פניתי לקופת החולים ושם הפנו אותי לבית החולים האנגלי..." (עמ' 6, ש' 10-23)
אשר לסיבה שבעטיה התובעת נפלה, היא העידה: "הרכב היה כל כך צמוד למדרגות. עברתי ולא ידעתי מה קרה ונפלתי. כשיצאתי מהדלת של לישכת התעסוקה היה מעבר חופשי בין הרכבים ובין הבניין והצלחתי ללכת רגיל. כשהגעתי למקום שבו קיימות מדרגות, היה שם רכב שחנה צמוד מאוד למדרגות והפריע למעבר שלי ושם נפלתי." (עמ' 7, ש' 10-13).
...
במישור החבות טענה התובעת כי היא לא ידעה ואין באפשרותה לדעת מה הן הנסיבות הממשיות שגרמו לתאונה, הנזק נגרם על ידי פעולה או נכס בשליטת הנתבעת, ואירוע התאונה מתיישב יותר עם המסקנה כי הנתבעת לא נקטה באמצעי זהירות סבירים, ועל כן הנטל מוטל עליה להוכיח שלא הייתה כל רשלנות במעשיה שגרמו לאירוע התאונה.
ומכאן לא שוכנעתי שהנתבעת התרשלה בנסיבות האירוע.
יוער שאשר לטענה של היפוך נטל הראיה, דין טענה זו להידחות, בנסיבות שבהן התובעת ידעה לתאר את נסיבות האירוע; ומכאן שלא מתקיים התנאי שבסעיף 41 לפקודת הנזיקין.
סוף דבר
דין התביעה להידחות.