מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין נזקים לחלקות עקב עבודות פיתוח

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע ביום 19.12.1957 פירסם שר העבודה צו הכרזה (קובץ תקנות 756), לגבי המקרקעין שיפורטו להלן מכח פקודת הדרכים ומסילות הברזל (הגנה ופיתוח) 1943 (להלן: "צו ההכרזה" ו-"פקודת הדרכים" בהתאמה).
השאלות העיקריות הטעונות הכרעה הן: מה המועד הקובע להערכת שווי הקרקע שהופקעה ביחס לכלל התביעות; כיצד יש להעריך את שווי העצים שהופקעו ביחס לכלל התביעות; האם יש לפצות בגין הנזק לנותר לחלקה 10; האם יש לפצות בגין ההפקעה הישנה בתביעת כנאעני; טענה להתיישנות וחוסר סמכות עניינית (טענות שנטענו בתביעת כנאעני).
לטענת כבישי, הפגיעה ביתרת המקרקעין נוצרה בחלק הצפוני של החלקה בשל צורת המיגרש, כך שעל פי המצב החדש לאחר ההפקעה נוצר "מעין משולש עם לשון צרה וארוכה" בשטח של כ-400 מ"ר, שלא היה קודם להפקעה.
בתנאי שבבוא בית המשפט להעריך פיצויים אלה – (I) יעריכם לפי השווי שימצאנו בית המשפט כשוויה של הקרקע על הבסיס הנ"ל בתאריך שבו נתפסה על ידי הרשות, כשתפיסה זו חלה לפני תחילת תקפה של פקודה זו, ואילו בכל מקרה אחר - בתאריך שבו יכלה רשות לתפוס אותה עפ"י הוראות פקודה זו, בלי לשים לב אל כל השבחות או עבודות שנעשו בקרקע לאחר כל תאריך כזה ע"י רשות או ע"י הבעלים או ע"י כל אדם אחר;"
...
על כן, אני דוחה את התביעה בגין ההפקעה הישנה.
אני מקבל את סברת המומחה שאין להתבסס באומדן שווי המחוברים על פסק דין אבו זייד, שכן פסק דין זה עסק בעקירת עץ זית יחודי ונדיר, כלומר במקרה קיצון, שלא כבעניין עצי התובעים על פי הראיות שבפני.
סוף דבר: על פי כל האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובעים סכומים אלה: לתובעים בתביעת כבישי (התובעים 1-6)- 1,031 ל"י בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 19.12.57 ועד לתשלום המלא בפועל, וכן סך של 62,300 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 31.7.17 ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מבני תעשיה ביצעה במועדים הרלוואנטיים עבודות סלילה ופיתוח בשטחים הציבוריים של מיתחם "אדמירליטי", לרבות סביבת שטח המיגרש, ובמסגרת זו אף סללה וריבדה את הכביש הסמוך לחלקה (להלן: "הכביש").
עילת התביעה הנה בגין נזק שניגרם לתובעת ואשר התגבש רק לאחר שנת 2011, בשל אופן סלילת כביש הגישה למגרש, דהיינו, הפרת החוזה הנטענת הנה באשר לאופן בו בוצעה הסלילה ולא באשר לאיחור בסיום ביצוע עבודות הסלילה והפיתוח.
הגבהת הכביש ב-10', "מעל לראשם" של התובעים, על-אף שהיתה צפויה כבר עם סיום העבודות ב-98' כיוון שהכשל בתכנון תשתית הביוב בכביש כבר היה ידוע באותה שעה, סותרת את התחייבויות הנתבעות בהסכמי הפיתוח והתשתיות ומקימה להן חבות לפצוי בגין ניזקי התובעים.
בתביעות נזיקין בגין עבודות סלילה ופיתוח ציבוריות, יש לאזן בין האנטרס הצבורי בבצוע העבודות לחובת הרשות שלא לגרם לנזק בלתי סביר לפרט.
...
בסופו של דבר, רמ"י חזרה בה מהתניית אישור הבקשה להיתר 18' בחתימת כתב ויתור, משעמדה על-כך שהמדובר בדרישה שלא כדין.
אשר על-כן, זכאים התובעים לפיצוי בגין עילה זו. לאור האמור לעיל, נדחות תביעות התובעים לפיצוי בגין עלות מילוי המגרש ולפיצוי בגין אבדן דמי שכירות, ובגין הגבהת קירות וגדרות, ומתקבלת תביעת התובעים לפיצוי בגין עלות מתקן שאיבה ולפיצוי בגין עילת כתב הויתור והערבות.
כמו-כן, הנני מחייבת את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לתובעים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 30,000 ₪ לתשלום בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה ת"א 34716-12-19 פלוני נ' רשות הפיתוח במובן חוק רשות הפיתוח תיק חצוני: בפני כב' השופטת מעין צור התובע פלוני ע"י ב"כ עו"ד ג'ואד סקס הנתבעת/המודיעה רשות הפיתוח (באמצעות רשות מקרקעי ישראל) ע"י ב"כ עו"ד מאיה אנגליסטר הצד השלישי עריית עכו ע"י ב"כ עו"ד חביב כרייני פסק דין
זוהי תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף שלטענת התובע, יליד 19.5.84, נגרמו לו בארוע שהתרחש ביום 15.4.13, כתוצאה מנפילה עקב מפגע, בשטח שהנתבעת היא הבעלים הרשום שלו.
באמצע יום העבודה, ביקשתי להגיע לביתי שהיה אז ברח' בן עמי 23 בעכו כדי לאסוף מהבית ניירת הדרושה לי לצרכי עבודה.
בהתאם לתמונה שלהלן וכן נספח ת/1 לעיל, מקום המפגע נמצא כולו בתוך השטח שבחלקה 225 הנ"ל, והנפילה נגרמה כתוצאה מאותן מדרגות מאולתרות ופגומות שבין שטח החלקה של הנתבעת לבין המדרגה שמסביב לבניין.
החלתו של כלל ההשתק השפוטי במקרה של גרסאות שונות הנטענות בתביעה למל"ל – ענף נפגעי עבודה, ולאחר מכן בתביעה המוגשת לבית המשפט, נדונה בת"א (מחוזי חי') 1072-04 פרחאן זייד נ' הדר חברה לביטוח בע"מ גבעתיים (10.1.10).
...
סוף דבר לפיכך אני דוחה את התביעה.
כפועל יוצא מכך, נדחית גם ההודעה לצד שלישי.
התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עוד בסך 5,000 ₪ ומע"מ, וישיב לה את הוצאותיה עבור המומחה מטעמה ועבור המומחה מטעם בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עיזבון המנוח ויורשיו הגישו כנגד רמט תביעה לפצוי בגין נזקים שנגרמו עקב מותו.
הצדדים הסכימו כי חלקה של רמט מכוסה בביטוח כפל, הן במסגרת הפוליסה של שירביט, והן בפוליסה שהוציאה חברת הביטוח איילון (להלן – "איילון").
עובדות ונתונים הצריכים לעניין רמט היא חברת בניה ופיתוח, שבין היתר מחזיקה במפעל לייצור אלמנטים מתועשים לענף הבניה, הממוקם במישור אדומים (להלן – "המפעל").
ביחסים שבין אללוף למנוח, היה האחרון בגדר צד שלישי מבחינת אללוף, אשר חבה כלפיו בגין עבודות שבוצעו אגב ייצור אלמנטים במפעל, כאשר חבות זו כוסתה במסגרת פוליסת עבודות קבלניות שהופקה עבור ביצוע פרויקט בחולון, נוכח קיום זיקה ישירה בין העבודה שביצעה אללוף במפעל לבין זו שהיא ביצעה באתר בחולון, והכל בהנתן שהגדרת הפוליסה הכירה בקיום זיקה ישירה ככזאת המכניסה של המקרה לגדר הכסוי הבטוחי.
...
אכן, הקו במפעל רמט בו עבד המנוח ייצר אלמנטים שנועדו לשמש, בסופו של דבר, לפרויקט האמור.
לסיכום, חבותו של המעביד כלפי המנוח, להבדיל מזו של אללוף, לא כוסתה במסגרת פוליסת ביטוח עבודות קבלניות שהוציאה איילון, ומשכך ביחס לחוב זו אין ביטוח כפל, והיא מכוסה אך ורק בפוליסה שהוציאה שירביט.
סוף דבר ביחס לסכום שיוחס בהסכם הפשרה לאללוף מכוח חבותה הנזיקית (127,500 ₪), הרי שעל סכום זה חל כפל ביטוח, אותו יש לחלק בין איילון לשירביט בהתאם לסכומי הביטוח, כאשר בין הצדדים לא היתה מחלוקת ביחס לחישוב החלק היחסי כאמור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בקריות ת"א 65641-01-19 פלוני נ' שגראוי בניה ופיתוח (אס.בי.סי) בע"מ ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופט בן ציון ברגר תובעים פלוני נתבעים 1. שגראוי בניה ופיתוח (אס.בי.סי) בע"מ 2. שיכון ובינוי בע"מ מקבל אמיל בדארנה הנדסה ומדידות בע"מ ואח' (קיים פסק דין חלקי)
פסק דין לפני תביעה לפצוי בשל נזק גוף שניגרם לתובע כתוצאה מתאונת עבודה.
(ראו גם: פרוטוקול דיון מיום 6.7.2023, עמ' 17, ש' 24-25) התובע טען שהמעצור לא הונח בפועל והנתבעת לא חלקה על טענה זו. תפקידו של מנהל העבודה באתר מטעם הנתבעת 1 היה לפקח על העבודה באתר ובין היתר לדאוג שהמעצור יונח ומאחר שהוא לא עשה כן, הרי שהתרשל.
(ראו: עניין מחאמיד, שם) בהקשר זה הנתבעת 1 לא דאגה שבור הקדוח יאובטח מפני שקיעה של הכלונס לתוכו ולא סיפקה לתובע מידע מתאים בנוגע לאופי העבודה ולפיכך הפרה את חובותיה כמעביד ונהגה ברשלנות אשר תרמה תרומה ממשית לקרות הארוע נושא התאונה.
...
הפסדי פנסיה על יסוד הנתונים דלעיל, יועמד הפיצוי בראש נזק זה על 42,407 ש"ח. (12.5% מהפסדי השכר בעבר ולעתיד) עזרת הזולת לעבר ולעתיד אמנם התובע לא שכר עזרה בשכר, אולם אני מקבל את טענתו לפיה היה זקוק לעזרה בתקופת אי הכושר מבני משפחתו.
בשים לב למהות הפגיעה ולכך שרגלו של התובע גובסה והוא עבר ניתוח, אני סבור שיש לפסוק לו פיצוי גלובאלי עבור רכיב זה בסכום של 10,000 ₪.
לסיכום הפסד השתכרות לעבר - 156,520 ₪ הפסד השתכרות לעתיד - 182,733 ₪ הפסד פנסיה - 42,407 ₪ עזרת הזולת לעבר ולעתיד – 10,000 ₪ הוצאות נסיעה והוצאות רפואיות – 3000 ₪ כאב וסבל – 19,174 ₪ סה"כ פיצוי עבור נזק – 413,834 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו