מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין נזקי קרינה אלקטרומגנטית מתחנת שידור

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע לפני תביעת התובעים בני המושב "פורת" שבשרון, לתשלום פיצויים בגין ניזקי רכוש שנגרמו להם לטענתם, בשל חוסר יכולת מלאה או חלקית לעבד שדותיהם (שטחי חלקה ב' של המושב) הסמוכים לתחנת השידור "הלל" (להלן: "תחנת השידור" או "תחנת הלל") בשל שידורי קרינה אלקטרו מגנטית הרסנית שגרמה לטענתם לשיבוש בצמיחת הגידולים החקלאיים בשדותיהם לאורך עשרות השנים בהן התחנה עבדה בין השנים 1962-1984.
...
מכאן שאין מנוס מלדחות את התובענה גם מסיבה זו של העדר הוכחת הקשר הסיבתי העובדתי בין פעילות התחנה בהיבט הקרינה הבלתי מיינת כמו גם ההמלחה ולבסוף ההדברה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אין מנוס מדחיית התביעה.
כך גם לא הוכיחו כי התנהלות הנתבעים היתה התנהלות לקויה ועוולתית שגרמה להם בסיכומו של דבר לנזק, שכן לא רק שלא הוכח הקשר הסיבתי בין התנהלות עוולתית שכזו לנזקי התובעים הנטענים, התובעים אף לא הוכיחו מה נזקם בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי (כ'ב השופט א' דודקביץ) החליט כדלהלן: "התובעים חזרו וטענו בכתב התביעה שנגרמו להם ניזקי גוף בעקבות הקמתה והפעלתה של תחנת השידור הילל וחשיפתם לקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת של רדיו (ראו סעיפים 2, 3, 36, 41 לכתב התביעה).
ואכן, ראוי לציין בשלב זה, כי התובענה הנוכחית הנדונה בבית משפט קמא הוגשה לאחר שקודם לכן הגישו המבקשים (או מי מהם, וכן תובעים אחרים), מספר תביעות דומות לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו כתוצאה מחשיפה לקרינה אלקטרו-מגנטית.
...
מסקנה זו זוכה לחיזוק ממשי, ככל שהוא נדרש, מעיון בהיסטוריה של ההליכים.
התוצאה היא, שדין הבקשה להידחות, שכן לא נפלה כל טעות בהחלטת בית המשפט המחוזי.
הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הפרעות כמתואר במכתב יכולות לבוא מגורמים שונים ומגוונים כגון ערבול בין תחנות שידור שונות (INTERMODULATION), כגון מוניות, ממסרים של רשתות רדיו-טלפון נייד, מערכות שליטה, השפעות מזג אוויר, רשתות מחשבים, תחנות צבאיות ועוד, ולמעשה מכל מכשיר הפולט קרינה אלקטרומגנטית".
שרותי התובע הופסקו בשנת 2006 שכן מר טאוזר נבחר אז להנהלת תחנת אביבים, ועקב סיכסוך בין השניים בגין תביעה שתבע התובע את האחרון, נגרמה ההפסקה דנן.
לא הוכח בפני גרם נזק כלכלי-כספי לתובע בעיסקו כמנהל בית עסק למכירת מוצרי תיקשורת ואלקטרוניקה, ועל כן אפסוק על יסוד סעיף 7 א' לחוק פיצוי בגין הפצת לשון הרע בסך של 10,000 ₪.
...
משאלה פני הדברים, נדחית טענת הנתבעים בדבר "אמת בפרסום" שכן על פי משקלם המצטבר של פניותיו של התובע למשרד התקשורת ומענה משרד התקשורת במכתביו הרבים אליו שצורפו לתצהירו ת/6, אין לבסס בוודאות הטענה כלפי התובע כי הוא הוא האשם בהפרעות התקשורת.
לפיכך, נדחית על ידי טענת הנתבעים בדבר "אמת בפרסום". 69.
התוצאה, הנה, כי התביעה מתקבלת.
אשר על כן, ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, הסך של 10,000 ₪ בצרוף דמי מע"מ כחוק ובתוספת הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
כן ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, הוצאות התובע וכן שכ"ט עו"ד בצירוף דמי מע"מ בסך של 5,500 ₪ ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו