אני חושב שלא, אני לא חושב שמישהו יכול להגיד לך
זאת אומרת שאתה לא יכול להגיד אם כן ולא יכול להגיד אם לא
אני חושב שלא, אבל מאחר ואני רוצה להזהר בלשוני, לדעתי גם לא מדובר בנשיכה אלא בשריטה, מי מהכלבים שרט, יש לי סברות שדוקא הכלב השני, אך אני לא ראיתי, גם לא העדים, בדרך כלל כשאתה מדבר עם בן אדם, אתה מסתכל לי בעניים ולא על הנעליים וגם שם אף אחד לא הסתכל על הכלבים"
[עמ' 43 שורות 18-24 לפרוטוקול]
הגב' בורדה העידה בתחילה כי ראתה את ארוע הנשיכה אולם בחקירתה הנגדית התברר כי בעדותה במישטרה שניתנה בסמוך לארוע, טענה כי לא ראתה את הנשיכה עצמה.
מכאן, שעליו לפצות אותה בגין נזקיה כתוצאה מהארוע וזאת בהתאם להוראת סעיף 41א. לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] הקובע כי:
"בתובענה בשל נזק לגוף שניגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע (להלן – הבעלים) לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצידו של הבעלים." (פקודת הנזיקין [נוסח חדש] - מאגר נבו)
הנזק
כאמור לעיל, כתוצאה מהנשיכה נפלה התובעת ונפגעה.
...
עזרת צד ג' בעבר:
בתה של התובעת העידה אודות העזרה שהעניקה לתובעת בסמוך לאחר האירוע:
"אז כמו שאמרנו, לא יכלו לתפור לה וזה היה נורא, כי הייתי צריכה כל יום לחטא לה את זה ולמרוח לה פולידין על זה וזה צרחות עד השמיים במשך שבועות, זה היה חתיכת חור, זה היה מין בור כזה, היו 3 בורות ואחד גדול משמעותית, היה צריך לחטא וזה היה נורא, צרחות שלה, שאף ילדה לא תחווה את זה עם ההורים שלה. מעבר לזה שאנו קומה אחרונה בלי מעלית ולרדת למטה היא לא יכולה, אז זה לקנות הכל, ללכת, לחזור. אפילו מקלחת, היא לא יכולה להתכופף, אני צריכה לנגב אותה, לשים לה תחתונים, להלביש אותה, זה לקחת אותה לפיזיותרפיות חודשים, זה לשמוע אותה נאנקת, כשהיא עולה במדרגות וכשהולכים לפיזיותרפיה, זו היתה תקופה נוראית."
[עמ' 24 שורות 4-10 לפרוטוקול]
את הפיצוי בגין ראש נזק זה אני קובע בסך של 2,500 ₪ בגין עזרה מוגברת של בני המשפחה כמתואר לעיל לשבועות שלאחר האירוע.
התוצאה
התוצאה היא כי התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובעת 50,000 ש"ח בתוספת הוצאות משפט בסך 6,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 11,700 ₪ כולל מע"מ.
התשלום יבוצע בתוך 30 ימים מהיום.