בפני תביעה כספית במקור ע"ס 312,555 ₪ , בגין ליקויי בניה, איחור במסירה, ונזקים בלתי ממוניים , וצומצמה בהמשך בעקבות הסכמות דיוניות.
נטען כי בשל האיחור , נאלצו לעבור מספר דירות בזמן קצר, ודורשים פיצוי בגין דמי ההובלה, הוצאות בגין תיקונים ושיפוצים שונים ודמי שכירות ודמי איחסנה בסך 28,200 ₪.
...
נטען כי מרבית טענות התובעים דינן להידחות מחמת התיישנות, (שכן עולות לאחר קרוב ל-8 שנים), תוך ניסיון להתעשר שלא כדין על חשבון הנתבעת.
וכן ת"א (מחוזי תל אביב-יפו) 1287-04 קופת חולים לעובדים לאומיים של הסתדרות העובדים הלאומית בארץ ישראל נ' עיריית תל אביב יפו [פורסם בנבו]
" אינני מקבלת את הטענה. זאת משום שאין די בכך שהעירייה הודתה כי התובעת פטורה מתשלום האגרה משנת 2000 ואילך. כדי לקבוע כי ס' 9 חל, היה על העירייה להודות כי התובעת זכאית לסעד שהיא עתרה לו בתביעה הנוכחית, קרי להשבה של דמי האגרה ששולמו על ידיה בעבר. "
בהקשר האמור, לא ראיתי בהתכתבות שצורפה ע"י הצדדים כבסיס מספק לטענת הטעיה ביודעין, או הודאה בזכות מצד הנתבעת , להבדיל מנושא תיקון הליקויים הנטענים.
אני סבור שהסכמה זו ראויה, ואולם ברי שאין בה לצמצם אחריות לפי חוק המכר דירות ו/או כל דין , ביחס לנשוא עבודת התיקון .
סוף דבר
בית המשפט מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי בגין עגמת נפש בסך 5,000 ₪ צמוד ונושא ריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום בפועל.