בפניי תביעה שעניינה דרישה לפצוי כספי על סך 289,060 ₪ בגין ליקויי בנייה בדירה שרכשו התובעים מהנתבעת.
כאמור לעיל, התובעים רכשו את הדירה ולטענתם הנתבעת לא עמדה בחיוביה החוזיים שנחתמו, לרבות ההיתחייבות בסעיף 5 א לחוזה למסור את הדירה שהיא הושלמה וכן הנתבעת לא עמדה בחיוביה הקוגנטיים לפי חוק המכר (דירות), תשל"ג- 1973 (להלן: "חוק המכר" או "החוק") בהתאם לסעיף 4(א)(1) לחוק.
יחד עם זאת, נקבע, כי את הרצון לתקן את הליקויים, על הקבלן לבטא עוד בטרם הגשת כתב התביעה וראה לעניין זה הציטוט:
"17.הינה-כי-כן, השאלה מתי זכאי הקבלן לתקן בעצמו את הליקויים (או ליתר דיוק, מתי זכאי הוא לשלם רק את העלות שהיה עולה לו התיקון), איננה שאלה שיש לה תשובה חד-משמעית. הכול תלוי בנסיבות המקרה. כך למשל נפסק שכאשר בעל דירה מסרב לאפשר לקבלן לתקן, הפצוי יחושב על-פי עלות התיקון לקבלן (ע"א 7799/01 ברזילי נ' שרביב בע"מ [3]. המלומד איל זמיר עמד לאחרונה בהרחבה על סוגיית תיקון אי-ההתאמה במכר דירות ובסוגיית הנטל לאפשר למוכר לתקן את אי-ההתאמה בספרו "חוק המכר (דירות), תשל"ג-1973" פירוש לחוקי החוזים [4], בעמ' 579 ואילך.
נקבע בע"א 5602/03 סגל ואח' נ' שיכון ופתוח לישראל בע"מ, בפיסקה 16 לפסק דינה של כב' השופטת ארבל (ניתן ביום 28.2.05, פורסם בנבו):
"....מטרתו של הפצוי הנה להעמיד את הניזוק במצב בו היה נמצא אילמלא ארעה ההפרה והנזק שניגרם בעקבותיה. בקביעת שיעור הפיצויים בגין עגמת הנפש בגין ליקויי בניה יילקחו בחשבון, בין היתר, טיב הנכס בו נפלו הליקויים – האם מדובר בדירת מגורים, במבנה עסקי או אחר; מה טיב הליקויים, מידת חומרתם, מידת השפעתם על חיי היומיום בדירה; היתנהלות הצדדים עובר להליך המשפטי ובמהלכו; עלות תיקון הליקויים ועוד (ראו גם: א' נ' ורדי דיני מכר דירות – ליקויי בניה והבטחת זכויות הרוכשים (2001) עמ' 421)."
בפסיקת הפיצויים הריני מביאה בחשבון כי ליקויי הבניה פגעו באיכות חייהם של התובעים, ובמידת הנאתם מהנכס שרכשו במיטב כספם.
...
לגופו של עניין, טוענים התובעים, שיש לקבל את תביעתם, ומפרטים את רכיבי התביעה כדלקמן:
עלות תיקונים בסך של 83,600 ₪
ירידת ערך על פי חוות הדעת של סידאוי על סך 101,500 ₪ .
מומחה בית המשפט קבע בסעיף 6 לחוות דעתו כי סך פיצויי בגין הליקויים עומד על 350 ₪ ואני מקבלת את חוות דעתו בעניין.
לאור עדות זו של מומחה בית המשפט, אני קובעת כי התובעים זכאים לפיצוי בגין החלפת ריצוף בסך של 20,000 ₪ בתוספת מע"מ (17%).
וסך של 12,000 ₪ בגין שכר טרחת עו"ד.
סוף דבר:
לאור האמור לעיל, תשלם הנתבעת, תוך שלושים יום, לתובעים את הסכומים המפורטים להלן:
סך של 24,517 ₪ (סכום זה כולל מע"מ ) בגין עלות תיקון הליקויים כפי שפורטו בחוות דעת מומחה בית המשפט בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיוני 2018, מועד חתימת חוות הדעת ועד התשלום בפועל.