לפנינו תביעה לתשלום גמול בגין עבודה בשעות נוספות, זכויות סוציאליות נוספות של התובע בגין עבודתו בנתבעת, ופצוי בגין פיטורים שלא כדין.
בהסכם נקבעו, בין היתר, הדברים הבאים:
"...העובד מועסק בתפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי, והואיל ולחברה אין כל יכולת פקוח על שעות העבודה והמנוחה של העובד בתפקידו, לא תחולנה על העסקתו של העובד ע"י החברה הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א 1951.
פיצוי בגין הפרת חוק הודעה לעובד
התובע עתר לפצוי בסך 15,000 ₪ בגין הפרת חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 (להלן: "חוק הודעה לעובד"), שכן לשיטתו ההסכם שנימסר לו אינו מיפרט את כל הנידרש בהתאם לחוק הודעה לעובד.
מתכונת העבודה בשעות נוספות וביום המנוחה השבועי
על אף האמור, לא מצאנו כי הוכחה זכאותו של התובע לתמורה נוספת בגין עבודה בשעות נוספות וביום המנוחה השבועי, מעבר לתמורה ששולמה, וזאת מהטעמים הבאים:
התובע הצהיר כי הוטל עליו "הקף בלתי ניגמר של עבודה" וערך חישוב בהתאם ל- 12 שעות עבודה ביום ו- 10 שעות עבודה בימי שישי, עד ל- 60 שעות נוספות לחודש (סעיף 106 לתצהיר התובע וסעיף 230 לכתב התביעה).
סיכום
סיכומו של דבר, התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שהנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 20,000 ₪; פיצוי בסך 2,000 ₪ בגין הפרת חוק הודעה לעובד; ופצוי בגין פגמים בתלושי השכר בסך 10,000 ₪.
...
לאחר שקילת הטענות והראיות, לא מצאנו כי יש בהן כדי לזכות את התובע בפיצוי.
סיכום
סיכומו של דבר, התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שהנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 20,000 ₪; פיצוי בסך 2,000 ₪ בגין הפרת חוק הודעה לעובד; ופיצוי בגין פגמים בתלושי השכר בסך 10,000 ₪.
כן ישלם התובע (הנתבעת שכנגד) לנתבעת תוך 30 יום פיצוי בהתאם לחוק עוולות מסחריות בסך 10,000 ₪.