לאחר ששמעתי את סיכומי הצדדים ראיתי לנכון לקבל את התביעה בחלקה, ולהלן טעמיי –
ניזקי התובעת נחלקים ל- 5 רכיבים שונים, אשר למען הנוחות אדון בהם אחד לאחד כלדקמן – ימי עמידה, ירידת ערך, נזק בעין, הוצאות שמאות וריבית.
במצב דברים זה אני דוחה את התביעה לקבלת פיצוי בגין רכיב זה.
ירידת ערך – התובעת טוענת כי בגין התאונה נגרמו לרכבה נזקים אשר תקונם יגרור ירידת ערך מסחרית לרכבה.
לסיכום אני רואה לנכון לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך כולל של 50,891 ₪ (28,125 ₪ שיעור הנזק בעין, 16,474 ₪ שיעור ירידת הערך, 5,292 ₪ שיעור הפרישי ההצמדה והריבית, ו- 1,000 ₪ שיעור שכ"ט השמאי) בצרוף הפרישי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, 29.12.22, ועד ליום התשלום בפועל.
...
במצב דברים זה אני דוחה את התביעה לקבלת פיצוי בגין רכיב זה.
ירידת ערך – התובעת טוענת כי בגין התאונה נגרמו לרכבה נזקים אשר תיקונם יגרור ירידת ערך מסחרית לרכבה.
משאין חולק כי בוצע תיקון, ואין חולק לעניין מהותו של הנזק שנגרם ותוקן כאמור, דומה בעיניי כי יש בגילוי הדעת מטעם הנתבעת בנוגע לפוטנציאל ההנחה המקסימלית האפשרית (כנקוב בחווה"ד מטעמה) כדי להשתיק את הנתבעת מהעלאת טענות לעניין הוכחת שיעור הנזק הנכון ולענין האפשרות כי בוצע התיקון בעלות נמוכה המוסתרת מעיני ביהמ"ש.
כפועל יוצא אני סבורה כי יש בנסיבות כאן כדי להצדיק סטיה מן ההלכה לפיה בהעדר קבלות המעידות על שיעור הנזק בעין יש לקבוע כי התובעת לא הרימה כלל את הנטל המוטל עליה להוכיח את שיעור נזקיה.
מכל אלו ולאור ההסכמות בנוגע למיצוע חוות הדעת, ובהתאמה לעניין שיעור עלות התיקון – אני קובעת כי שיעור נזקיה בעין של התובעת עומדים על סך של 28,125 ₪.
לסיכום אני רואה לנכון לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך כולל של 50,891 ₪ (28,125 ₪ שיעור הנזק בעין, 16,474 ₪ שיעור ירידת הערך, 5,292 ₪ שיעור הפרשי ההצמדה והריבית, ו- 1,000 ₪ שיעור שכ"ט השמאי) בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, 29.12.22, ועד ליום התשלום בפועל.