למעלה מ-40 שנה! לאחר ההפקעה, ב-14/5/1998 פנה עו"ד י. מחלב, בשם מרשו, מר אהרן רובינשטיין, מיופה-הכח של ג'רייס, יורש המנוח קייסר, למינהל מקרקעי ישראל (ת/10), בבקשה להודיעו בחוזר מהו סכום הפיצויים המגיעים למרשו בגין הפקעת חלקה 2 המנדטורית בגוש 10617.
מכל מקום, גם אם התובע היה זכאי לפיצויים בדמות אובדן דמי חכירה, הרי ששווי הקרקע שממנו יש לגזור את דמי החכירה, הנו השווי הנובע מן הייעוד של המקרקעין הנדונים כפי שהיה ערב ההפקעה (היינו: קרקע חקלאית) ובמצבם כפי שהיו אז, ולא כפי שניתן לסבור בטעות מן האמור בכתב התביעה.
יתר על הצריך לענייננו, אציין כי גם אם טעיתי והמנוח קייסר היה נפקד, הרי בהתאם לפסיקה, התובע - ככל שמוכחת הבעלות על המקרקעין שהופקעו - זכאי, בנסיבות מסוימות, לפצויי הפקעה ללא הבחנה בין פיצוי לפי סעיף 12 לפקודת הקרקעות לפצוי לפי סעיף 13 לפקודת הקרקעות בגין מקרקעין שהוחזקו בידי האפוטרופוס לנכסי נפקדים, זאת לאחר שיחרור בהתאם לחוק.
...
ב-17/3/2020 ניתנה החלטה על הגשת עדויות ראשיות בתצהירים בצירוף כל המסמכים הרלוונטיים, בכל הקשור בשאלת הבעלות, וזאת לאחר שהצדדים לא הגיעו ביניהם להסכמה בעניין זה.
אשר על-כן, יש לבחון האם התובע הוכיח בעלות סבו, המנוח קייסר, במקרקעין הרלוונטיים לגביהם הוא תובע פיצויי הפקעה, ואזי יהא מקום למינוי מומחה לצורך קבלת חוות-דעת בנוגע לשווי פיצויי ההפקעה, או האם הבעלות לא הוכחה, ואזי דין התביעה להידחות.
בכל הקשור לעניינו של התובע, אינני סבורה כי יש הצדקה לדחות התביעה בטענת שיהוי בכל הקשור לשטח A שיש לגביו די ראיות גם כיום, אולם השיהוי של התובע וכן של סבו ואביו בהחלט גרם לנזק בכל הקשור לשטח B, וכפי שפורט לעיל - התביעה, בכל הקשור לשטח B, דינה להידחות.
לסיכום
הנני קובעת כי סבו המנוח של התובע, המנוח קייסר, לא היה נפקד, והיה זכאי להירשם כבעלים של 6.628 דונם (שטח A) בחלקה 2 המנדטורית בגוש 10617.
התביעה בהתייחס ליתר השטח בחלקה- נדחית.