בהסתמך על טבלאות שונות שהוצגו לבית הדין, ביניהן מחיר ממוצע למערכת אזעקה, תעריפים ממוצעים למינויי מוקד ודמי שירות חודשיים, ובהסתמך על כך שרוב המנויים, המבקשים ומקבלים שירות מוקד, מבוטחים גם אצל חברות ביטוח שונות, קבע בית הדין, כי יש להעמיד את תיקרת הפצוי בגין אחריות גילמור על דמי השרות החודשיים כפול שישים (להלן: "סעיף הגבלת האחריות" או "תנית הגבלת האחריות" או "סעיף ההגבלה").
פסק הדין בעיניין לחוביץ שונה מהמקרה דנן, כאשר בעניינינו מצאתי, כי הרשלנות הייתה בשלב הטרום חוזי של הזמנת והתקנת מערכת האזעקה בשנת 2009 והתאמתה לכאורה לתקן 1337 ,ולא בשלב ביצוע ההסכם.
ארחיב להלן:
בהתאם לחוות-דעתו של מר אייזיק, הוא המומחה מטעם חברת הביטוח של התובעת, אשר בדק את מערכת האזעקה בבית העסק ביום 06.09.11, כלומר יומיים לאחר ארוע הפריצה, עולה, כי במהלך הפריצה חובלה מע' האזעקה וכתוצאה מכך נוטרלו ההתראות החיצוניות (צופרים, פיקוד ליחידת תיקשורת) ונוטרלה יחידת התיקשורת למוקד (חוות דעתו צורפה כנספח ד' לתצהיר תובעת, סע' 4.4 ו- 4.5 לחוות דעתו).
יחד עם זאת, אם לא היה פגם בשלב התקנת מערכת האזעקה והיא הייתה משדרת "אות חיים" כל מס' דקות, כפי שהיה עליה לעשות, ייתכן שהנתבעת הייתה מבינה כי מחבלים במערכת האזעקה ואז הסייר היה עושה בדיקה נוספת והמוקדנית הייתה מנסה להשיג שוב את מר חי, מנהל התובעת.
...
מצאתי, כי היה ניסיון לצלצל למחזיקי המפתח האחרים (לאדם נוסף או שניים), וכי הטענה כי לרוב המוקד מצלצל ממספר מזוהה ומכאן שמנהל התובעת לא חשד כי מדובר בצלצול מהמוקד, אינה מקובלת עליי.
יחד עם זאת, כמבואר לעיל, מאחר שהנתבעת הנה חברת מוקד, ולא חברת שמירה, וכי אמצעי המיגון שהותקנו ע"י הנתבעת יכולים רק להתריע על פריצה פוטנציאלית ולא למנוע אותה לחלוטין, וכן השירות שניתן לאחר ההתרעה, כגון שליחת סייר לבית העסק, אשר אינו משמש זרוע אכיפה של המשטרה, אלא לכל היותר יכול להתקשר למשטרה בזמן פריצה, כל אלה יחד, ולמרות שהגעתי למסקנה, כי תניית הפטור לא חלה, שכן מצאתי, כי התרשלה הנתבעת בשלב ההתקנה והתכנות של המערכת, אשר הוא שלב טרום-חוזי, ומשכך אינני מחילה את תניית הפטור, ובנוסף- לאור קביעתי, כי ישנה רשלנות תורמת מצד התובעת, כאשר מנהל התובעת לא ענה לטלפון כאשר צלצלו אליו מהמוקד בכדי לדווח על הקריאה, לאחר שקלול כל אלה, מצאתי כי יהיה זה צודק וראוי כי הנתבעת תשלם לתובעת סכום השווה ל 30% מנזקי התובעת, כלומר סך של 211,267 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
סוף דבר:
הנתבעת תשלם לתובעת תוך 30 יום, מיום שתוצג בפניה אסמכתא לגבי תגמולי הביטוח שהתקבלו מחברת הביטוח, סך של 211,267 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.