בנוסף לכך, השמיע התובע שיחה בה דרש מהנתבע להזמין בעל מיקצוע לצורך איתור מקור הנזילה, וזה השיב לו ש"צריך לאוורר את הבית", שכן "היה שם מישהו שבדק עם מכשיר ולא מצא כלום".
בפירוט הנזקים הרבים והשונים שנגרמו לו, ציין התובע מיטה זוגית ו- 2 שידות מעץ מלא אותן רכש כשנה קודם לכן ואשר לטענתו ספגו רטיבות רבה ונרקבו, עובש שכילה את מצעי המיטות ואת מיטב בגדי החורף שלו, של אישתו ושל בנם הפעוט, ארון בגדים שניזוק כתוצאה מהיווצרות של פטריה גדולה בקיר שמאחוריו, וכן תמונות שהיו תלויות על הקיר, ארון המקלחת, תיקון המזגן והצורך ברכישת חומרים לניקוי טחב ועובש.
ואלה הם טעמי:
סעיף 7 לחוק השכירות והשאילה, תשל"א-1971, קובע כי על המשכיר לתקן במושכר, כל דבר השולל או מגביל הגבלה של ממש את השמוש בו. זאת, בין
אם הפגם היה בזמן מסירת המושכר לשוכר, ובין שהיתהווה לאחר מכן.
מפני כל אלה, ובהיעדר ראיות ישירות לערך הפריטים שניזוקו, החלטתי לקבל את התביעה בחלקה ולחייב את הנתבע להשיב לתובע חלק מדמי שכירות ששולמו לו על ידו בתקופה הרלבנטית (שגם שיעורם לא הוכח שכן הסכם השכירות לא הוגש) ולפצותו בגין הנזקים הטירחה ועוגמת הנפש שנגרמו לו, בסכום מוערך כולל של 10,000 ₪.
...
עוד טען התובע כי במטרה להימנע מחשיפה ממושכת לטחב, לעובש ולתוצאותיהם המזיקות, עברו הוא ובני משפחתו להתגורר אצל אמו של ובסופו של דבר, לאחר שפניותיהם אל הנתבע פעם אחר פעם לא הועילו, הם נאלצו לעזוב את הדירה וביום 15.4.19 פינו אותה.
לדברי הבן, מי שיצר איתם קשר והודיע להם על הרטיבות היה גיסו של התובע המתגורר באותו בניין גם כן: "... אנחנו הבאנו איש מקצוע שבדק מה מקור הנזילה. ברגע שהוא אמר שזה כנראה מאצלנו ולא בטוח, ישר נתנו הוראה לתקן... זה היה בחצי השני של חודש פברואר. כשהוא פנה ישר פעלנו לתיקון. את הנתבע אני לא מכיר אלא את אשתו. הוא לא פנה אלינו...".
דיון והכרעה
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים והעדים ונדרשתי לראיות שהונחו והוצגו בפני, מסקנתי היא כי דין התביעה כנגד הנתבע להתקבל בחלקה ואילו דין הודעת צד ג', להידחות.
מפני כל אלה, ובהעדר ראיות ישירות לערך הפריטים שניזוקו, החלטתי לקבל את התביעה בחלקה ולחייב את הנתבע להשיב לתובע חלק מדמי שכירות ששולמו לו על ידו בתקופה הרלבנטית (שגם שיעורם לא הוכח שכן הסכם השכירות לא הוגש) ולפצותו בגין הנזקים הטרחה ועוגמת הנפש שנגרמו לו, בסכום מוערך כולל של 10,000 ₪.