יודגש כי המכונה נקנתה כשהיא חדשה ותקינה, ללא תקלות ופגמים, והורכבה במפעל ע"י חברת "ישמאטקס" (סעיפים 3, 4 לתצהיר הנתבעת), ולא הבנתי כיצד המידע האמור הכלול בתצהיר הנתבעת מניח עילת תביעה נגד צד ג'.
וחובת המעביד היא כפולה, הן "להנהיג שיטת עבודה בטוחה ו[הן] לדאוג לקיומה. עליו לרכז פיקוח ולוודא ביצוע".
כותרתו של פרק ג' לפקודת הבטיחות בעבודה (נוסח חדש) תש"ל-1970, 'בטיחות' והוא מתייחס גם לבטיחות במכונות, גידור המכונה, לבוש ועזרים שונים לעיסוק במכונות; הפסיקה קבעה כי החקיקה בעניין בטיחות בעבודה, לרבות חיקוקי המשנה שתוקנו מכוח הפקודה, מהווים חיקוקים שנועדו לטובת העובדים ולהגנתם, על כן הפרת חיקוקים אלה יכול שתחשב עוולה של הפרת חובה חקוקה בהתקיים התנאים שבסעיף 63 לפקודת הנזיקין (לענין זה למשל, ע"א 663/88 שלעיל וכן ע"א 7130/01 סולל בונה נ. תנעמי, פ"ד נח(1) 1).
אין צורך להרחיב בשאלת הקשר הסיבתי בין הפרת חובת הזהירות על רבדיה, שהרי כתוצאה מהפרת החובה לספק גידור למכונה, הדרכה וחיוב התובע להשתמש בעזרים שניבנו לצורך העבודה, אירעה התאונה.
לא רק זאת אלא שעל פי ההלכה הפסוקה, "במקרה שמדובר בתאונת עבודה, אשר בה נפגע עובד, יש לדקדק דווקא עם המעביד בכל הנוגע להטלת אחריות ולהקל במידה רבה עם העובד בייחוס רשלנותו, שגרמה או שתרמה לתאונה" (למשל, ע"א 655/80 מפעלי קירור בצפון בע"מ נ. מרציאנו, פ"ד ל"ו(2) 592).
אמנם לא ראיתי לקבל את טענות התובע ששכרו קטן כתוצאה מהתאונה, אך בשל גילו ונכותו, אני נותנת דעתי לאפשרות שהמגבלה שנגרמה לו כתוצאה מהתאונה עלולה לצמצם את אפשרות הבחירה המקצועית שלו, ומכאן יתכן שרמת השתכרותו תושפע מכך והוא זכאי לפיצוי בגין סיכון זה, גם אם חלף זמן ניכר מהתאונה ולא ראיתי את הפחתת השכר בתקופה זו כנובעת בעיקרה דוקא מהתאונה.
...
הנתבעת טענה כי יש ליחס לתובע רשלנות תורמת מכרעת או לחלופין במידה ניכרת, ולאחר שעיינתי בחומר הראיות, ושמעתי את התובע ואת נציג הנתבעת אינני סבורה כי יש לקבל את הטענה.
כאב וסבל נתתי דעתי לשיעור נכותו הרפואית, ולשיעור הנכות התפקודית כפי שציינתי לעיל, לתקופת אישורי המחלה, (למעלה מ-7 חודשים), לעובדה כי לתובע צלקות 'מכערות או מכאיבות' כי הוא פוטר מעבודתו, גם אם לא הוכח שהפיטורין הם כתוצאה מהתאונה, כי נגרמו לו כויות, כי כשנתיים לאחר התאונה נאלץ לעבור ניתוח "כריתה של צלקת במקום וסגירה כי הפצע הניתוחי ניפתח כעבור שבוע" [צורף כנספח ב' לתצהיר], ומכל אלה אני קובעת כי התובע זכאי לפיצוי בשיעור של 35,000 ₪, כולל ריבית והצמדה.
התובע גם לא הציג כל קבלה על הוצאות רפואיות, לא על תרופות או כל הוצאה רפואית אחרת, יחד עם זאת אני מקבלת כי התובע נזקק לתרופות משככות כאבים בתקופה הסמוכה לתאונה וכך גם בתקופה של הניתוח המאוחר, מכל אלה אני קובעת על דרך האומדנא ולרבות הוצאות בגין עריכת חוות הדעת, וכן הוצאות נסיעה ורפואיות סך של 7,500 ₪ כולל ריבית והצמדה.
לאור כל האמור אני מחייבת את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לתובע סך של 77,440 ₪ (לאחר הנכויים) תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן ישא הסכום הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק הדין ועד לתשלום בפועל.