מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין ביטול טיסה עקב שינוי שעת טיסה וחברת תעופה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לתשלום פיצויים עקב נזקים שנגרמו לתובע, תושב ישראל, עקב היתנהלותה של חברת Turkish Airlines (להלן: "הנתבעת" או "טורקיש") לקראת עלייה לטיסה שהזמין.
התובע מציין שכאשר שאל היכן המזוודות שלו, הדיילת השיבה שהם כבר הורדו מהמטוס, ולכן סבר התובע כי הוא לא הועלה למטוס בשל מיגבלת מקום, הנובעת מרישום יתר (overbooking) אצל הנתבעת.
בדלפק החברה נאמר לתובע כי טיסה אחרת תצא בשעה 18:00, בעלות נוספת של 500 דולר.
לעניין זה השיב התובע בדיון כי בנגוד לטענות הנתבעת בכתב הגנתה, התקדים המחייב בבית המשפט העליון בעיניין רע"א 8456/19 איבריה נתיבי אוויר ספרדיים נ' פלישר פלד ליאורה [14.6.22] מאפשר פיצוי בגין נזק לא ממוני לפי אמנת מונטראול, אם כי בכל מקרה התובע סומך את טענתו בכתב התביעה על חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), התשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה" או "החוק") הוא החוק הרלוואנטי.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את הצדדים נחה דעתי כי דין התביעה להתקבל בחלקה.
התוצאה על כן הנתבעת תשלם לתובע סך של 4,428 ₪ (בהתאם לשער הדולר במועד הטיסה).

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה חוק שירותי התעופה שרותי התעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) נגיף הקורונה החדש – הוראת שעה, לא חל על ענייננו שכן מדובר על טיסה שהייתה מתוכננת למועד המוקדם לחודש 03/20.
בהתאם לקבוע בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), התשע"ב-2012, התובע זכאי לפצוי בגין טיסה שבוטלה, כאשר החוק נוקב במקרים הם יש/אין זכאות להחזר כספי.
התובע איננו זכאי לתבוע מהנתבעת את הפצוי בגין ביטול הטיסה, אלא רק את שירותי הסיוע שלה בקבלת הפצוי בגין ביטול הטיסה.
בכתב התביעה טען התובע כי הנתבעת עמדה בחוסר מעש נוכח המצב הדחוף וראו מה נכתב שם: "..השמים הלכו ונסגרו חברת איסתא עמדה חדלת מעש. במשך שעות ניסיתי להשיג את מוקד איסתא לקנות כרטיסים. הנחתי שללא יוזמה שלי רכב ועדן ישארו לגורלם בטנריף...לאחר זמן הצלחתי ליצור קשר עם המוקד. לאחר שיח קצר הבנתי שאין שום הבנה לדחיפות במציאת פיתרון....". אולם, בסמוך לקרות האירועים, במכתבו מיום 19.03.20 (אשר צורף לכתב התביעה), ציין התובע בעיניין רכישת הכרטיסים החלופיים – "שירות מעולה של אוראל". במכתב נוסף מיום 21.07.21 ציין: "במרץ 2020 עקב הקורונה בוטלה טיסה של בני רגב....האנשים בחברה התנהלו למופת והצליחו לארגן טיסת חילוץ...". כאשר נישאל התובע במהלך הדיון לפני, כיצד בזמן אמת שיבח את השרות שקבל מהנתבעת בסמוך לביטול הטיסה, בעוד שבעדותו לפני הוא מלין על השרות שקבל, טען התובע כי כתב את הנ"ל על מנת להשיג שתוף פעולה של הנתבעת בקבלת ההחזר הכספי.
...
בשל כל האמור לעיל אני סבורה שעל הנתבעת לפצות את התובע בגין אובדן זמנו והטרחה והטרדה שנגרמה לו כאשר נאלץ ממש לרדוף אחריה על מנת שתסייע לו בקבלת הזיכוי מחברת התעופה בסך של 2,000 ₪ (וראו בהשלמה הודעתו שניתנה לאחרונה לפיה שפנה לחברת התעופה, החברה ציינה שהוא צריך לפנות אליה דרך סוכנות הנסיעות).
אינני מקבלת טענה זו, דומה כי לא היה צריך להחמיא לנציגת השרות כדי לקבל החזר כספי.
לסיכום הנתבעת תשלם לתובע סך של 2,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין לידיה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים כי מאחר שהנתבעת לא הודיעה להם על השינוי בפרטי התביעה, ומשלא העלתה אותם על הטיסה לתל אביב, יש להכיר בטיסה כ"טיסה שבוטלה" ולהחיל על נסיבות המקרה את הוראות חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב- 2012 (יכונה להלן: חוק שירותי תעופה).
הנתבעת טוענת כי התובעים אינם זכאים לכל פיצוי בהתאם להוראות חוק שירותי תעופה מאחר שמדובר בשינוי שעת טיסה הנמוך מ- 5 שעות.
בהקשר זה אציין כי אין ספק שלו הייתה סוכנות הנסיעות צד לתביעה יכול וניתן היה לשפוך אור נוסף הן על נסיבות הארוע נשוא התביעה והן על אופן התנהלותן של חברות התעופה וסוכנויות הנסיעות האינטרנטיות בהקשר זה. אלא שאינני סבורה כי אי זימונה של סוכנות הנסיעות על ידי התובעים צריכה לעמוד להם לרועץ.
...
סיכומו של דבר- אני קובעת כי הנתבעת הפרה את חובתה כלפי התובעים, וכי כתוצאה מכך נגרמו לתובעים נזקים בשל החמצת הטיסה.
משקבעתי כי התובעים הוכיחו את הפרת חובתה אחריות של הנתבעת כלפיהם, אני מורה לנתבעת לשלם לתובעים פיצוי בגין ההוצאות הבאות: פיצוי בסך התשלום עבור כרטיסי הטיסה החלופיים בסך 11,912 ₪.
סיכומו של דבר- הנתבעת תשלם לתובעים סך של 15,664 ₪ תוך 30 ימים, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה ראשית אציין כי התביעה שלפניי אינה נוגעת לביטול או איחור בטיסה הנדונה על פי הוראות חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 ועל כן טענות הנתבעת להיותה הגורם המתווך אינן רלבאנטיות לענייננו.
אני סבורה כי יותר מלובעים הדבר היה אמור להדליק נורה אדומה לנתבעת, ומצופה היה כי תיבדוק כיצד יצאו תחת ידה שתי הזמנות לאותה שעת טיסה, באותה חברת תעופה הנושאות מספרי טיסה שונים.
על כן ולאור מדיניות אי הביטול של כרטיסי הטיסה איני מוצאת לפסוק פיצוי בגין טיסות אלה.
במצב דברים בו התובע ואחת הבנות נותרו על הטיסה ובחרו שלא לטוס מטעמים הנוגעים לחששות התובעת והבת השנייה, על אף שהייתה להם אפשרות לטוס או למצער להחליף בין התובע והתובעת על מנת שזו תטוס עם אחת הבנות, ובהנתן כי המדובר בטיסה קצרה בחברת יתר החברים שעימם נסעו – אני סבורה כי אין להטיל על הנתבעת את החובה לפצות את התובעים בגין העלויות שנשאו עקב ויתורם על טיסת החזור.
...
לאחר ששמעתי את גרסאות הצדדים, עולה בבירור כי שורש הבעיה שהתעוררה בטיסות התובעים הוא הטעות של הנתבעת בביצוע ההזמנה הראשונית והיא שהובילה לאחר מכן לרצף התקלות שבסופן התובעים רכשו כרטיסי טיסה נוספים להלוך, נגרעו מהטיסה חזור והוציאו הוצאות כספיות עקב כך. הנתבעת אשר טענה כי התובעים הסכימו להזמנת שתי טיסות נפרדות לא הביאה כל ראיה המעידה כי כוונת התובעים הייתה להזמין טיסה נפרדת לשניים מהם ולשניים האחרים טיסה אחרת או כי הסכימו לביצוע ההזמנה בדרך זו. נהפוך הוא, אין חולק כי התובעים ביצעו הזמנה אחת, לאותן טיסות, וגרסת שני הצדדים היא כי הכוונה הייתה לטוס כל המשפחה יחד וביחד עם חבריהם.
נוכח הדברים האמורים דין ההודעה לצד שלישי כנגד מר מנשה יהודה להידחות בהיעדר ראיות מעבר לעדותו של נציג הנתבעת שהיא עדות יחידה של בעל דין, אשר היה בהן כדי ללמד כי מנשה יהודה הוא אכן הנציג של חברת התעופה או כי הוא נושא באחריות אישית כלשהי כלפיה.
סוף דבר תביעת התובעים מתקבלת באופן חלקי ולפיכך אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים בסך של 7,183 ₪ וכן אגרת בית משפט בסך 220 ש"ח. הסכומים ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית ממועד מתן פסק דין זה ועד ליום התשלום המלא בפועל.
ההודעה לצד שלישי כנגדה מר מנשה יהודה נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עניינה של בקשת האישור בטענת המבקש לפיה, בעת מגיפת הקורונה, ביטלה אל על טיסות ולא השיבה לנוסעיה את תמורת כרטיסי הטיסה שבוטלו על ידה בתוך פרק הזמן הקבוע בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב – 2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה").
תמצית טענות הצדדים ביום 9.7.20 הגיש המבקש בקשה לאישור תובענה כייצוגית כנגד המשיבה, שעניינה בטענה כי המשיבה הפרה את חובותיה לפי דין וחובתה החוזית להשיב ללקוחותיה אשר רכשו כרטיסי בטיסות שבוטלו על ידה בעת מגיפת הקורונה, את תמורת כרטיסי הטיסה שבוטלו.
ביום 14.7.2020 נכנסה לתוקפה הוראת שעה אשר תיקנה את הוראות חוק שירותי התעופה באופן רטרוספקטיבי ולפיה, בין היתר, על חברות התעופה להשיב לנוסעים את התמורה ששולמה על ידם בגין טיסות שבוטלו וזאת אף ללא פנייה בכתב, ובכל מקרה בתוך 90 ימים מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה או עד יום 1.10.20 לפי המאוחר מבניהם (מועד זה שונה בהתאם לאחר כניסתן לתוקף של הוראות שעה נוספות).
...
סיכום לאחר שבחנתי את הסדר הפשרה, ולאור כל הטעמים שפורטו לעיל, מצאתי את הסדר הפשרה סביר, הוגן וראוי ועל כן הגעתי למסקנה כי יש לאשרו.
המשיבה תשלם למבקש גמול בסך כולל של 50,000 ₪ ושכר טרחה לבאי כוחו בסך של 280,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין, בכפוף לקבלת חשבונית מס כחוק.
אני מורה למשיבה על פרסום הודעה לציבור בהתאם להוראות סעיף 25(א)(4) לחוק, בשני עיתונים יומיים בשפה העברית בעלי תפוצה רחבה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו