מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין ביטול חבילת נופש עקב פשיטת רגל של ספק

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

ביום 17.619 עידכנה הנתבעת את התובעת כי לאור פשיטת רגל שארעה בחברת סיטי לייף סטייל לא ניתן לבצע את העסקה והנתבעת הפניתה את התובעת לחברת האשראי לנסות ולהשיב לידיה תשלומים שטרם ניפרעו ע"מ להקטין את נזקיה.
לטענת הנתבעת, "באליגם" הנה עוסק והוא הגורם שהיה אמור לספק את חבילת הנופש שנרכשה כאשר הנתבעת הנה ספק של באליגם אשר גם היא סבלה מחיסרון כיס משמעותי בשל קריסתה של חברת סיטי לייף סטייל בע"מ. עוד טענה הנתבעת כי היו בידי התובעת כלים שאיפשרו לה להקטין את נזקיה כגון פריסת תשלומים רחבה יותר, רכישת החבילה מאת הנתבעת ישירות או רכישת ביטוח שהיה מאפשר לה לקבל לידיה החזר, ולו חלקי, של הוצאותיה ומשלא נקטה באף לא אחד מאמצעים אלה, אין לה אלא להלין על עצמה.
התובעת לא צרפה לכתב התביעה את הסכם ההיתקשרות בינה לבין באליגם ועובדה זו נזקפת לחובתה שכן כעולה ממכתב התשובה של הנתבעת לתובעת, הסכם זה כולל בס' 10 הבהרה ביחס לאחריותה של באליגם לביטול העסקה.
הגם שאין חולק כי התובעת מחזיקה בידיה אישורים שהונפקו ע"י הנתבעת ביחס לחבילת התיור שנרכשה על ידה, מסמכים אלה הונפקו לתובעת בהתאם לחוזה בין הנתבעת לבין באליגם אשר התובעת כלל אינה צד לו. לדידי, התובעת גם לא הניחה לפני בסיס ראייתי מכוחו ניתן לקבוע כי המדובר בחוזה לטובת צד שלישי כהגדרתו בס' 34 לחוק החוזים (חלק כללי) התשל"ג-1973 ובודאי שאין לפני ראיות המצביעות על כך שהייתה כוונה לאפשר לתובעת לתבוע פיצוי בגין אי קיומו של חוזה כלשהוא בין הצדדים, מקום בו אחד הצדדים לחוזה המקורי הפר את החוזה.
הנתבעת אינה מהוה תחליף לביטוח אותו רשאית הייתה (אך לא חייבת) התובעת לרכוש ואיני סבורה כי מדיניות משפטית ראויה הנה ליצור "ביטוח יציר פסיקה" כאמור במקרה זה. באופן דומה, לא מצא ביהמ"ש לקבל תביעות כנגד ספקים כדוגמת הנתבעת, מקום בו חברת התעופה שהייתה אמורה לספק את השרות פשטה רגל (וראה לעניין זה תק(הרצ') 41415-04-19 שניר ואח' נ' איסתא ישראל בע"מ ואח' (9.8.19)).
...
וראה ת"ק 1805/08 וייברמן נ' שוש טורס (2000) בע"מ (22.2.09)- "הגיע העת להבהיר שבית המשפט לתביעות קטנות נועד אמנם במידה רבה לתיקון עוולות צרכניות, אולם לא נועד להיות מכשיר לקבלת כספים שאינם מגיעים. תובעים צריכים לרסן את סכומי התביעה ולדאוג שתהיה פרופורציה כלשהי בין הנזק שנגרם לבין הסכום שהם תובעים. העובדה שהדיונים נקבעים במהירות ושסכומי האגרה סמליים אינה צריכה להצדיק את הקלות הבלתי נסבלת שבה מנופחים סכומי התביעה." משכך, אני דוחה את התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

התביעה מופנית כלפי הנתבעת 1 בטענה כי היה עליה ליידע ו/או להזהיר את התובעים מפני הקריסה הצפויה של החברה, וכלפי הנתבעת 2 כמבטחת ביטול הטיסה, בדרישה לשיפוי התובעים בגין ביטול הטיסה, בהתאם לחבותה על פי הפוליסה.
מצויין במייל, כי למיטב ידיעתם שך התובעים לא פורסמה הודעה על פשיטת הרגל של החברה, וכי לא התקבלה הודעה מטעם החברה על ביטול הטיסה, כך שביטול הטיסה נעשה ביוזמה שלהם.
בכל מקרה, הפצוי בגין ביטול הפוליסה מוגבל לסך של 80% משווי הכרטיסים בלבד.
התביעה כנגד הנתבעת 2 הנתבעת 2 הנפיקה לתובעים פוליסה בשם "פוליסה לביטול טיסה". סעיף 1.13 מגדיר מהו "ביטול טיסה". וזה לשון ההגדרה: "ביטול ביוזמת המבוטח בלבד של מקטע הטיסה הראשון ו/או ביטול כל חבילת התיור שנעשה ביוזמת המבוטח בלבד" (הדגשה לא במקור).
5.6: ביטול טיסה/חבילת תיור מכל סיבה שהיא, לרבות עקב כח עליון, שהנו ביוזמת ספק שירותי התיירות, חברת התעופה, שירותי הקרקע בשדה התעופה בישראל או בחו"ל או ביטול ע"י כל גורם אחר שאינו המבוטח.
...
סוף דבר, סייג הפטור מאחריות של הפוליסה, מתקיים בענייננו, ולכן יש לדחות את התביעה כנגד הנתבעת 2.
לסיכום, התביעה כנגד הנתבעת 1 נדחית בהעדר הוכחתה.
התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית מאחר שהפוליסה לא חלה בנדון שבפנינו.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

באוגוסט 2017 רכשו התובעות עבור שלש בנותיהן, טרם גיוסן לצה"ל, חבילת נופש הכוללת בין היתר, טיסה לברלין וחזרה ממנה, באמצעות חברת "אייר ברלין" (להלן גם: "החברה"), החל מיום 11.9.17 ועד 16.9.17 (הצדדים לא הרחיבו בשאלת זהות התובעות ה"נכונות" ואולם המדובר בסוגיה תיאורטית לאור כל המפורט להלן).
הנציג טען כי החברה "פשטה רגל"; כי גם בשבוע הקודם היו ביטולי טיסות שהחברה לא נתנה מענה להם וכי ככל שהבנות תגענה לשדה התעופה, לא יהיה להן כיצד לטוס ארצה.
הנתבעת הוסיפה וציינה כי ביום השביתה עידכנה היא מיוזמתה, טלפונית, עשרות לקוחות בגין ביטול הטיסה וכי הנציג מטעמה מעולם לא התחייב להחזר כספי ע"י הנתבעת.
סוגיית מעמדה המשפטי של סוכנות נסיעות ושאלת הקף אחריותה, כמו גם שאלת משולש היחסים שבין לקוח- סוכנות נסיעות- ספק, נדונה בהרחבה בפסק דינו של בין הדין לחוזים אחידים, ב- ח"א (י-ם) 804/07 דיזנהויז יוניתורס נסיעות ותיירות (1979) בע"מ נ' היועץ המשפטי לממשלה (מיום 13.10.09).
תרעומת התובעות באשר לביטול הטיסה ואי הנוחות שנגרמה כתוצאה מכך, כמו גם תביעתן את הנתבעת בהתאם מובנת היטב, במישור האנושי.
בשיחה שמיום 16.9.18, 12:24, אמר הנציג, בין היתר: "... אבל שתשמור קבלות ויראו, אולי מישהו יפצה, אולי יהיה משהו, אולי יהיה איזה פסק דין, אני לא יודע, אני באמת לא יודע....". אין מדובר באמירה- וודאי לא מפורשת- לפיה הנתבעת (ולא גורם אחר) מתחייבת לפצות את התובעות או מי מהן.
...
משלא מצאתי לחייב בדין את הנתבעת, ממילא נדחית התביעה נגד הצד השלישי.
אשר על כן, דין התביעה להידחות.
התביעה נדחית אם כן, ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ע"י עו"ד ארקדי פרגמנט ו/או עו"ד טטיאנה פרגמנט פסק דין לנתבעת 1 לפניי תביעה כספית על סך 16,210 ₪ שעניינה פיצוי בגין ביטול עסקת רכישת חבילת נופש אשר כללה בין היתר, כרטיסי טיסה ושהות במלון ונרכשה על ידי התובעים דרך סוכנות נסיעות.
חבילה, אשר אין מחלוקת כי בוטלה עקב פשיטת רגל של הספק, חברת "חופש ותעופה". התביעה הוגשה נגד בעלת סוכנות הנסיעות ועובדת משרד הנסיעות בלבד.
אין מחלוקת כי חבילת הנופש בוטלה עקב פשיטת רגל של ספק החבילה, חברת חופש ותעופה.
...
היא אישרה כי היא מאמינה שנגרם לתובעים נזק כפי שנגרם לחברה שלה ואמרה " הנזק הנפשי שלהם רציתי לעזור ולתת להם חופשה והם לא הסכימו. אמרתי חופשה לא בחינם אני לא מארגנת אני עובדת שכירה כמוך. אם יש לך כסף אתה יכול לקנות בכסף שלך. אני עובדת ועובדת לפי חוקים. לא היה מדובר על כסף כי הלקוחות לא הגיעו למשרד באותו יום." לאור האמור, אני דוחה את הטענה לעשיית עושר ולא במשפט וקובעת כי אין מקום לחייב את הנתבעת להשיב לתובעים כספים ששילמו.
משמצאתי כי דין התביעה להידחות שכן, לא הוכח כי הנתבעת הפרה חובה מהחובות המוטלות עליה ולא הוכח כי התרשלה, הפרה חוזה או עשתה עושר ולא במשפט הרי שאין מקום לפסוק פיצוי בגין רכיב זה. עם הצדדים הסליחה שפסק הדין ניתן רק כעת עם שובו של מותב זה מחופשת לידה ובהעדר אפשרות לחתום פסקי דין בתקופה האמורה.
סוף דבר סוף דבר, התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה כספית נגד הנתבעת, סוכנות נסיעות ממנה רכשו התובעים כרטיסי טיסה לגרמניה לצורך ארוע משפחתי, אשר עקב פשיטת רגל של חברת התעופה גרמניה איירליינס נותרו מול שוקת שבורה ודורשים הם את כספם בחזרה נוכח כישלון תמורה מלא.
דיון והכרעה ככלל, במסגרת היחסים המשולשת של ספק או חברת תעופה - סוכנות נסיעות - לקוח, סוכנות נסיעות לא יכולה להיתנער מאחריות בטענה כי היא אך בגדר "מתווך" בפועל או כלי פירסומי.
ודוק; חובתו של סוכן הנסיעות בהתאם להוראות סעיף 15 לחוק מתמצית במתן סיוע לנוסע לקבלת הפצוי המגיע לו ממארגן הטיסה - "ביטול או דחייה במועד הטיסה, אפילו כאשר מדובר בטיסת שכר (צ'רטר), במקרים בהם ניתן להוכיח רשלנות מצד המבקשת שאירגנה את חבילת הנופש – מקימה אחריות כלפיה. ואולם, כאשר לא נפל כל דופי בקיום התחייבויותיה של המבקשת כלפי המשיבים, וניתן לקבוע שהיא מילאה כל התחייבויותיה החוזיות בקפידה סבירה ובתום לב – הרי שאין כל אחריות מצידה.
התובעים טענו לקרן בינלאומית שמונתה בעיניין פיצוי בגין ביטולי טיסות של גרמניה איירליינס אולם לא הוכיחו את קיומה.
מעמוד הבית במרשתת של היתאחדות משרדי הנסיעות עולה כי הייתה פנייה של היתאחדות משרדי הנסיעות לשר התחבורה, שר התיירות ושר הכלכלה בעקבות קריסת גרמניה איירליינס לממשלת ישראל להפעלת קרן לאומית שתשיב כספי נוסעים שרכשו כרטיס טיסה שלא מכובד בשל פשיטת רגל של חברת התעופה, אולם לא ידוע על מענה חקיקתי שפורסם ברשומות בעיניין זה. כך או אחרת, בכל הנוגע לקרן הערבות האמורה, הרי מי שהפקיד בקרן כספים הם סוכני נסיעת ישראלים וזו לא נועדה לפצות לקוחות על קריסה של חברות תעופה ובודאי לא חברות תעופה זרות שלא הפקידו בה. בעניינינו, גם לא הכוח שפוליסה מקצועית של סוכנות נסיעות מכסה פשיטת רגל של ספקים, להבדיל מסוכנויות.
...
בית המשפט המחוזי בעניין מונה טורס קבע כי "אכן, מעיון בפסיקה השונה בעניין אחריותם של סוכנויות נסיעות, עולה, כי טרם ניתנה תשובה חד משמעית לסוגיית אחריותן של סוכנויות נסיעות למחדלים של חברות תעופה (משהנתבעת הציגה פסיקות הקובעות אחרת ממה שהפנו התובעים שם, למשל בר"ע 3278/01-א"מ), וזאת, לא בכדי. שכן, נסיבותיו של כל מקרה הן שונות. בנסיבות המקרה דנן, השאלה הרלוונטית לבחינת אחריותה של המבקשת הינה האם יכלה סוכנות הנסיעות לצפות את קריסתה של חברת אירוסויט ואם היה עליה לדווח ללקוחותיה בזמן אמת על חוסר איתנותה הכלכלית של חברת התעופה. ככלל סבורני, כי ראוי לדמות את תפקידה של סוכנות נסיעות, לתפקידו של מתווך, וככזאת, חייבת היא לנהוג בנאמנות, בהגינות ובדרך מקובלת כלפי שני הצדדים, קרי כלפי חברת התעופה וכלפי לקוחותיה. כמו כן חייבת היא למסור ללקוחותיה כל מידע שיש בידה בעניין מהותי הנוגע לעסקה. במקרה דנן, ובהסתמך על חומר הראיות שנפרש בפני בית משפט קמא, קבע בית משפט קמא, כי לא הוכח בפניו, שהמבקשת פנתה למשיבים והודיעה להם על קריסתה הכלכלית של חברת אירוסויט, אלא שהמשיבים הם אלה שפנו למבקשת בבקשה לבירור העניין. סוגיה זו אף נתמכת בתכתובת שהחליפו הצדדים ואשר צורפה לכתבי הטענות שהוגשו מטעמם לבית משפט קמא. בהקשר זה יש, לציין, כי מעיון בתכתובת שבין הצדדים, עולה כי המבקשת לא הכחישה, את הטענה בדבר הבטחת נציגיה לשיפוי המשיבים בגין נזקיהם, ואין זכר לטענה, כי המבקשת פנתה בשלב כלשהו למשיבים ועדכנה אותם אודות מצבה הכלכלי של חברת אירוסויט...עצם רכישת הכרטיסים על ידי המשיבים באמצעות המבקשת, מגלמת צפייה סבירה, כי המבקשת היא כתובתם של המשיבים בנוגע לשירותי חברת התעופה, לרבות העברת מידע מהותי בנוגע לספק השירותים. בהקשר זה, ניתן לצפות, כי המבקשת תהייה מודעת למצבן ולאיתנותן הכלכלית של חברות התעופה שבתיווכה מהן רוכשים לקוחותיה כרטיסי טיסה ותפעל למניעת כל נזק הצפוי להיגרם ללקוחותיה, שאם לא כן, הרי שיתייתר הצורך במהות קיומן של סוכנויות נסיעות. ראו: רת"ק 60390-07-13 IATA יאט"א ישראל נ' שמעון שוורץ, [פורסם בנבו], (08.01.14).
זאת ועוד, "בית משפט קמא קבע בפסק דינו כי לא עלה בידי המבקשת להוכיח על בסיס התשתית הראייתית שהונחה בפניו, כי היא לא ידעה מאומה אודות מצבה הכלכלי הרעוע של חברת אירוסויט. כן נקבע על ידי בית משפט קמא כממצא עובדתי כי המבקשת לא התריעה בפני המשיבים על מצבה הכלכלי של חברת התעופה. זאת ועוד, עם היוודע מצבה הכלכלי של החברה למשיבים פנו הם לאלתר למבקשת בבקשה להקפיא את יתר התשלומים לחברה וזו סירבה לסייע ולא נתנה אישור לבטל את חיוב כרטיסי האשראי. בכך סבורני, כי המבקשת לא עמדה בחובת הזהירות המוטלת עליה כלפי לקוחותיה שעה שהיה עליה לבדוק את המידע שהתפשט אגב מצבה הכלכלי של חברת התעופה, להביא המידע לאשורו בפני לקוחותיה ולאפשר להם לשקול את המשך צעדיהם, לרבות ביטול עסקת האשראי. ויצוין, כי בית משפט קמא קבע כממצא עובדתי שהמשיבים אכן יכלו לפעול כאמור באותה העת". על בסיס זאת, דחה בית המשפט המחוזי את ערעור הנתבעת.
על כן, ולנוכח האמור לעיל, אין מנוס אלא לדחות את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו