פימה הוסיף שמאחר ששלטונות הנמל ברודוס עצרו את האניה ומאוחר יותר ב- 24.9.07 'נאסרה' האניה על ידי בית המשפט לימאות לבקשת הסוכן המקומי, לא ניתן היה לבצע עבודות באניה שכן "על האניה הוצבה שמירה של אנשי מכס ולא ניתן היה להוריד דבר ממנה ללא אישור המכס" (סעיף 20 לתצהיר פימה), כן ציין כי ניפתחה נגדו חקירה פלילית שבסופה הוגש נגדו ונגד חלק מצוות האניה כתב אישום פלילי, כי הוא שהה ב"מעצר בית" על האניה ורק לאחר הגשת ערעור, זוכה כמו יתר אנשי הצוות זכוי מוחלט מכל האישומים שבגינם הועמדו לדין, לרבות זכוי מהתרשלות בניהול האניה ובתחזוקתה.
סעיף 2 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) (חלק כללי), תשל"א- 1970 (להלן: "חוק החוזים תרופות") קובע כדלהלן:
"הופר חוזה, זכאי הנפגע לתבוע את אכיפתו או לבטל את החוזה, וזכאי הוא לפיצויים, בנוסף על אחת התרופות האמורות או במקומן, והכל לפי הוראות חוק זה".
סעיף 8 לחוק החוזים תרופות קובע כי:
"ביטול החוזה יהיה בהודעת הנפגע למפר תוך זמן סביר לאחר שנודע לו על ההפרה..."
הגם שלאחר חתימת זיכרון הדברים, החליפו הצדדים מכתבים (נספחים ג' ו- ד' לתצהיר פימה מיום 17.5.11) ובאחד המכתבים מיום 19.3.07 הודיע נפתלי לפימה כי הוא רואה בזיכרון הדברים בטל ומבוטל הרי לאחר אותו מכתב החליפו מכתבים נוספים ומהם עולה כי שני הצדדים ראו בזיכרון הדברים תקף.
כך למשל, ממכתב נפתלי לפימה מיום 27.3.07 (נספח ד'3 לכתב התביעה), שנכתב לאחר חתימת זיכרון הדברים ובו מתייחס נפתלי לכוונתו למכור את חלקו באניה: "7. מאחר ואינני חוזר בי מכוונתי למכור את חלקי באוניה וכל רצוני הוא להגן על כספי אני מוכן לנסות ולהגיע עמך להסכם מכר כחוק בקפריסין" (ההדגשות שלי- א.נ.ח).
בעיניין דרין הנ"ל היתייחס בית המשפט גם לעוולת הרשלנות שם נתבע פיצוי בגין נזק שניגרם למערער וליתר בעלי המניות מן הציבור מכוח עוולת הרשלנות.
בנמל אלניה נבדקה האניה על ידי צוללן "שבדק את גוף האניה מתחת לקו המים ומצאו תקין, אולם נתגלתה תקלה בשני שסתומים של צנרת פליטת מי הביוב לים". לשם מניעת זהום מי ים והמשך ההפלגה לרודוס הוחלט על דעת רשויות נמל אלניה להתקין "שני WOODEN WEDGES" בפתחי יציאת מי פסולת מהאניה" (סעיף 17 לתצהיר פימה), פיתרון שנועד לתת מענה זמני להחלפתו בתיקון קבוע, וממילא לא השפיע על בטיחות השיט, והאניה המשיכה לרודוס ללא כל בעיה.
...
גם לא הוכח כל קשר סיבתי בין מצבה התחזוקתי של האניה לרבות הטיפול בתקלה שארעה ברודוס, לבין מכירת האניה לצד ג' (פרל), משכך גם לא שוכנעתי כי האניה נמכרה בשל מצבה התחזוקתי, נפתלי גם לא הביא ראיות לטענתו כי בשל התקלה שארעה ברודוס הושבתה האניה כליל, מתצהיר וסיליס, שראיתי לקבל דבריו האמינים, עולה דווקא דברים אחרים - כי לאחר שהאניה נמכרה לפרל, היא הפליגה למלטה במשך מספר ימים, לאחר שנתנו לה האישורים המתאימים על ידי הרשויות בטורקיה לשם הועברה מרודוס, מבלי שנדרש לבצע שיפוץ במערכות הביוב ו/או המים קודם להפלגתה (סעיף 13 לתצהיר וסיליס).
טענות וסיליס לא נסתרו ונחה דעתי כי בעת המכירה לפרל האניה לא הושבתה וכי הצדדים בחרו למכור אותה לפרל משיקולים כלכליים עסקיים, כפי שהבהירו.
סיכומו של דבר, אני דוחה את התביעה שכנגד.