מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויי פיטורים של עובדת מטפלת

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת, אזרחית מולדוביה, הועסקה כמטפלת סיעודית של מר אברהם רבינוביץ' ז"ל (להלן: "המנוח"),הגישה תביעה לתשלום פצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, שכר עבודה, דמי נסיעות, פדיון חופשה, דמי הבראה, דמי חגים, וחלף הפרשות לפנסיה.
האם זכאית התובעת לפצויי הילכת פצויי פיטורים ולפיצויי הלנת שכר? נוכח המחלוקות בין הצדדים לגבי זהות מעסיקה של התובעת וחובות הנובעים מהעסקתה על ידי המנוח, החלטנו שאין מקום לפסוק לזכותה פיצוי בגין הלנת פצויי פיטורים ו/או פצויי הלנת שכר.
...
בכתב ההגנה טענו הנתבעים כי יש לדחות את התביעה נגדם בשל העדר יריבות, כיוון שמעולם לא היו מעסיקיה של התובעת ואף אין הם מכירים אותה כמעט, כאשר הדברים הודגשו, במיוחד, ביחס לנתבעת, שלגביה נטען, כי היתה בנתק מוחלט מהמנוח שנים ארוכות.
לנוכח כל האמור לעיל, הרינו קובעים כי הנתבע לא היה מעורב בהעסקת התובעת במידה היוצרת יחסי עובד מעסיק ביניהם ולכן אין לראותו כמי שהעסיקה.
האם זכאית התובעת לפיצויי הלכת פיצויי פיטורים ולפיצויי הלנת שכר? נוכח המחלוקות בין הצדדים לגבי זהות מעסיקה של התובעת וחובות הנובעים מהעסקתה על ידי המנוח, החלטנו שאין מקום לפסוק לזכותה פיצוי בגין הלנת פיצויי פיטורים ו/או פיצויי הלנת שכר.
לסיכום- מהטעמים שפורטו לעיל, מתקבלת תביעת התובעת, בחלקה ורק כנגד עזבון המנוח באמצעות הנתבע שהוא יורשו, על פי דין, אשר התביעה כנגדו, בניגוד לנתבעת, לא נדחתה ואשר הוא מחוייב לשלם לתובעת את הסכומים הבאים אך זאת רק עד גובה חלקו בעיזבון : סכום של 26,041.66 ₪ בגין פיצויי פיטורים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ובעניינינו - התובעת הגישה תביעה כנגד הנתבעים במסגרתה טענה כי היא הועסקה על ידי הנתבעים, החל מחודש 5/2014 ועד ליום 30.5.19, כדלקמן: מחודש 5/2014 ועד ליום 15.10.2016 (להלן – התקופה הראשונה) הועסקה התובעת כמטפלת, בימים א' – ה' 12 שעות עבודה וביום ו' 5 שעות עבודה ושכרה עמד על סך 6,000 ₪; ומיום 16.10.2016 ועד ליום 30.5.2019 (להלן – התקופה השנייה) הועסקה התובעת בעבודות משק בית, פעמיים בשבוע, 4 שעות כלפעם והרוויחה 50 ₪ לשעה.
נטל ההוכחה לגבי מרבית הסעדים שנתבעו (למעט התביעה לפצויי פיטורים) מוטל על המעסיק ועל כן, בהעדר ראיות שיש בהן כדי להוכיח כי שולמו מלוא התשלומים להן זכאית התובעת, לא ניתן לקבוע בשלב זה כי המדובר בתביעה מופרכת כטענת הנתבעים.
הואיל ואין מחלוקת ביחס לתקופת העסקה והיקפה וכפועל יוצא מכך לזכאותה של התובעת למרבית הזכויות שנתבעו, הרי שדי בכך שהנתבעים לא צרפו ראיות בדבר תשלום זכויות אלו כדי לקבוע כי התובעת הראתה ראשית ראיה.
...
אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בכתבי הטענות הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות ולהלן אפרט נימוקיי.
לפיכך, אני קובעת כדלקמן: ככל שהתובעת תמסור את כתובתה המלאה עד ליום 1.1.20, תידחה הבקשה לחיובה בהפקדת ערובה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה כנגד הנתבעת תביעה לתשלום פצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, פיצוי בגין העדר שימוע וזכויות סוציאליות מכוח תקופת עבודה נטענת בנתבעת בתקופה 2008 עד 2018.
בנוסף וזה העיקר, נטען כי עבודתה של התובעת כמטפלת עבור גב' עינת אוליצקי אינה קשורה לעבודה בנתבעת, וכי בשנים 2016 – 2018 עבדה התובעת רק בתפקיד זה ולא בנתבעת.
...
סעיף י- לאחר ששקלתי את עמדות הצדדים לא מצאתי להיעתר לבקשת הנתבעת לגלות את דפי הבנק של התובעת בהם מופיע תשלום שכר.
לסיכום, הדרישה נדחית.
סוף דבר, דרישת הנתבעת מתקבלת ברובה כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

האם השתנה הקף עבודתה מיום 1.10.16 עת החלה בהתקשרות עם עמותת "בבית". האם זכאית לרכיבי התביעה - פצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, הפרשות לפנסיה ודמי הבראה ,העידר הודעה לעובד ואי מתן תלושי שכר.
בתמליל מאשרת גב' אפרת עובדת העמותה :"רפי: כן. ואת אומרת שהם קיבלנו הנחיות מסודרת, לא בכלל לבקש עוד כסף. אפרת: בעיקרון אז כן, אסור למטפלת לבקש, אבל שוב אתה יודע זה אין, אין בזה שחור או לבן. רפי: כן. אפרת: כאילו להגיד לך שיש כאלה שלא, שמשפחה לא מוסיפה, כן, יש כאלה שעושות ניקיון, עושות חצי מהשעות. רפי: כן. אפרת: יש כל מיני אה..."(תמליל שיחה)(דגש ש.ש.) יש בכך לאשש הפסיקה בעיניין הדרך לפרש הסכם " לפי היום יום כפי שהציבור חי עם חוקיו"(פס"ד בוניק לעיל) .
ביחס לאי הפקת תלושי שכר נדחית תביעתה של התובעת לפצוי בגין אי הנפקת תלושי שכר, שכן למעסיק עובדת משק בית יש פטור מלהנפיק תלוש שכר בהתאם לסעיף 24(ד) לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958.
...
התביעה בגין אי מתן תלושי שכר נדחית.
נוכח הפסיקה לעיל ומסע הייסורים שהעבירו הנתבעים את התובעת ,עובדת סיעוד שסעדה את אביהם המנוח ואשר לא הייתה כל תלונה בחייו לגבי טיב עבודתה והשירות שנתנה לו , במסגרת הליך זה, וכל אשר נפרס לעיל לרבות חוסר האמינות של הנתבע 1 והסתירות בגרסתו לאורך כל הדרך, ובאיזון לסכומי התביעה הצנועים ולסכום הניכר לשון המעטה של התביעה שכנגד , ותוצאתן ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד לתובעת, הוצאות משפט בסך כולל של 6,500 ₪ בין היתר משיוצגה לא רק ע"י ב"כ זה .
כמו כן, ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד שכר טרחת בא כוח התובעת בסך של 6,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נסיבות סיום העבודה של התובעת וזכאותה לפצויי פיטורים התובעת טענה בכתב התביעה והצהירה בתצהירה כי במשך שנת 2017 החלה לסבול מכאבי גב שהתבררו כשברי דחיסה והומלץ לה על ידי מומחה תעסוקתי להפסיק את עבודתה כמטפלת אצל הנתבעת.
...
על כן, דין התביעה בגין הפרשי הפרשות לפנסיה ופנסיית נכות להידחות.
לסיכום נוכח האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 35,915 ₪ בגין שעות נוספות, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.10.17 ועד ליום התשלום בפועל.
כן, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו