מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויי פיטורים נגד חברות דפוס וספרים

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי קיבל את התביעה בחלקה הקטן, וחייב את החברה לשלם למערערת פיצוי בעד גמול עבודה בשעות נוספות בסך של 9,000 ₪, והפרשי הצמדה וריבית על סכום פצויי הפיטורים ששולם לה. התביעה כנגד גב' שמש נדחתה, והמערערת חויבה בהוצאות בסך של 2,500 ₪.
במסגרת הסווג הענפי מוגדר ענף הדפוס בסדר B תעשייה ענף ראשי 22 הוצאה לאור ודפוס, ובו ענף משנה 2220 בתי דפוס הכולל הדפסת עיתונים, ספרים, מפות, אטלסים וחומר אחר עבור הוצאות לאור או גורמים אחרים; שיכפול, הדפסה במחשב מבוקר, הדפסות משי, ייצור לוחות אופסט; הדפסה של מוצרים מחומרים שונים (כולל הדפסה על חולצות), וענף משנה 2221 פעולות שירות הקשורות לדפוס הכולל: ייצור גלופות לציקוגרפיות, לליטוגרפיות, הטבעת חומר אחר לשימוש בדפוס.
יודגש, כי לא נטען על ידי המערערת כי החברה אינה מעסיק אותנטי וכי המערערת הייתה לאמיתו של דבר עובדת דפוס גלובס, וכאמור המערערת מחקה את תביעתה כנגד דפוס גלובס.
...
לאחר בחינת טענות המערערת וכלל החומר שבתיק אנו קובעים כמפורט להלן: 39.1.
לא מצאנו מקום להתערב בקביעה כי המערערת לא הוכיחה כי היו לה הוצאות נסיעות בסכום העולה על 200 ₪ בחודש.
סוף דבר – הערעור מתקבל חלקית בעניין תשלום גמול בעד עבודה בשעות נוספות ובמנוחה שבועית, ואנו קובעים כי המערערת זכאית בכל חודש להפרש בין השכר ששולם לה על פי תלוש השכר לבין השכר המגיע לה, לרבות גמול בעד עבודה בשעות נוספות ובמנוחה השבועית בהתאם להוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א – 1951, על יסוד היקף שעות העבודה ושאר הנתונים ברישומים שערכה (נספח ט' לתצהירה).

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

פתיח לפנינו תביעתו של מר עומרי גרוך (להלן: התובע), נגד מעסיקתו בתקופה הרלבנטית לתביעה, תמר הפקות ב.כ. בע"מ (להלן: הנתבעת או החברה), לתשלומים שונים בגין פצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת, פיטורים שלא כדין ובחוסר תום לב, שכר עבודה לחודש 3/10, גמול עבודה בשעות נוספות, פדיון חופשה, דמי הבראה, מענקי חג, הפרשות לפנסיה, הפרשות לקרן הישתלמות, פיצויים ללא הוכחת נזק, ופיצויי הלנה.
עוד טוען התובע, כי במסגרת תפקידו הוא ביצע עבודות גרפיקה שונות כמו עיצוב כרטיסי ביקור ו"לוגואים", היה שותף לעשיית חותמות, וכן ביצע עבודות דפוס שונות כמו הדפסת ספרי מחזור, כרטיסי ביקור, קטלוגים, דפי "memo", פולדרים, פנקסי חשבוניות, פנקסי קבלות, הזמנות לאירועים, פלאיירים, הדפסות על גבי מגנטים ועוד.
אלרועי לא ידעה להסביר את הסיבה להבדל בין חשבונית זו לבין אלה שאינן מושחרות, והשערתה - כי יתכן שהיה שם פרט שחשף מידע על החברה ותיאר באופן פרטני את העבודה, להבדיל ממידע כללי כמו "עבודות דפוס", "חוברת", ו"חומר הדבקה", או פרט שהיה מידע חסוי בקשר ללקוחות החברה ואינו רלבאנטי - לא שכנעה אותנו ואינה מהימנה בעיננו [עמ' 18, ש' 31-25].
...
אנו סבורים, כי התיאורים בדבר השעות שהשקיעו בכך כוכבי ואלרועי הם מוגזמים ואינם משקפים את המציאות, ומעדותו של כוכבי עולה, כי עיקר השקעתו בתובע היה במה שהוא ראה כהתנהלות ראויה בעבודה והלכות נימוסים [כוכבי - עמ' 23, ש' 31 ואילך, עמ' 24, ש' 31 ואילך]; ברי, כי בכך אין בכדי להשית על עובד עלויות כלשהן.
אשר על כן - נדחות טענות הנתבעת לקיזוז עלויות הכשרתו של התובע.
סיכום התביעה התקבלה ברכיבים הבאים, אף אם לא במלוא ההיקף שנתבע, ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים המצטברים הללו: פיצויי פיטורים - 7,113 ₪; שכר עבודה לחודש 3/10 - 1,430 ₪, פדיון חופשה - 816 ₪; דמי הבראה - 3,060 ₪; מענקי חג - 6,233 ₪; חלף הפרשות לפנסיה - 3,902 ₪; חלףהפרשות לקרן השתלמות - 285 ₪; גמול שעות נוספות קוזז כנגד תשלומי יתר, על "שעות חוסר". בנוסף - מצאנו לנכון לחייב את הנתבעת בתשלום "פיצויי הלנה", עקב האיחורים החוזרים ונשנים בתשלום משכורותיו של התובע, דבר שהיה בין הגורמים להתפטרותו "בדין מפוטר", אותם העמדנו על סך 3,000 ₪.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהמשך שנת 2000 חתמו הצדדים האמורים על הסכם שותפות בין נקש ומועלם לבין הדפוס החדש, לפיו תוקם חברה פרטית בשם "חברת המקומון ירושלים בע"מ" (להלן: "החברה"), שתפיק ותוציא לאור מקומון חדש באיזור ירושלים, בשם "המקומון ירושלים". בהסכם גם הוסדרו חלוקת תפקידים בין הצדדים, כמות המניות שניתנה לכל אחד, התחייבות הצדדים לחברה, וכיוצא באלה.
המבקשת הגישה מצידה תביעה נגד נקש, המבוססת על העילות הבאות: מצגי שוא וחוסר תום לב מצד נקש בניהול המו"מ לחתימת הסכם השותפות; רשלנות והפרת אמונים של נקש אשר הובילו לקריסה כלכלית של החברה; חיוב החברה בחוב פרטי של אינדקס שבבעלותו של נקש; אי תשלום חלק יחסי בפיצויי הפיטורין של עובדי אינדקס בנגוד להתחייבות מפורשת; וגזל והפרת זכויות יוצרים.
למרות האמור, פסק הבורר כי "מרקעי תיקשורת אינה זכאית לתשלום כלשהוא בשל פצויי הפיטורין ששולמו על ידי החברה בגין חלקו של נקש (1/2) בפיצויים לעובדי אינדקס לשעבר. סכום זה נבלע בסכום ההפחתה שהפחתתי מסכום הלוואת הבעלים המגיע לנקש בגין ההפחתות בשכר הניהול שקבל מהחברה". מסקנה זו של הבורר מתבססת על סברתו דלהלן: "מנגד, כפי שקבעתי בפסק הבוררות הקודם, מר נקש מעולם לא ויתר על הפרישי דמי הניהול שהגיעו לו, אלא רק הסכים לכך שהם יירשמו לזכותו כהלוואת בעלים, ואין לי כל סיבה לסטות ממסקנה זו. בהתאם לכללי ההיתחשבנות המקובלים, בספרי החברה, ניתן לקזז מחוב בעל מניות לחברה את הלוואת הבעלים שניתנה לחברה על ידי אותו בעל מניות. לטענתו של נקש, הפרישי דמי הניהול שהגיעו לו בגין התקופה שבה הסכים להפחתת דמי הניהול עומדים על סך 794,991 ₪. סכום זה למעשה היה אמור להרשם כהלוואת בעלים בספרי החברה לטובתו, (זאת בנוסף לדמי ניהול שלא שולמו לו כלל מנובמבר 2004 ועד לאפריל 2006 בסך 586,786 ₪. ראה לעניין זה 'טענות נקש' בפסק הבוררות הקודם סעיפים 5 ו-6). כנגד הסכום הנ"ל (794,991 ₪), עומדת חובתו של נקש לחברה בגין תשלומי פצויי פיטורין החלים עליו בסכום של 49,354 ₪ (נומינלי) (לפי סכומי מרקעי תיקשורת בהליך זה). מאחר ובפסק הבוררות הקודם פסקתי באופן גלובאלי רק 42.5% מהסכומים המלאים שעמדו לזכות נקש בעבור דמי הניהול. בפועל מ- 'הלוואת בעלים' הפחתתי לנקש סכום של כ- 450,000 ₪ בשל טעמים של צדק כפי שפורט שם, לכן בודאי שסכום הפיצויים ששולמו על ידי החברה בגין חובות של נקש לעובדים של אינדקס בסכום של 49,354 ₪ נבלעו באותו סכום שהפחתתי." (סעיפים 2.3 – 2.7 לפסק הבוררות המשלים).
...
לאחר שדן בטענות הצדדים בפסק הדין המשלים, הגיע למסקנה שיש לדחות את טענות המבקשת, ולדבריו, "לא הוכח בפניי כי הוצג לה מצג שווא לא בקשר למצב חברת אינדקס ולא הוצג בפניה מצג שווא בקשר ליכולות הניהול של נקש" (סעיף 1.14 לפסק הדין המשלים).
לאחר שציין הבורר את הטענות ההדדיות של הצדדים (בלי לפרטם בפסק דינו, אלא בדרך של הפניה לפירוט טענות הצדדים בפסק הבוררות הראשון), תוך שמציין גם כי חוב הארנונה של אינדקס לעירית ירושלים נכלל אף הוא במכלול טענות המבקשת המפורטות בפסק הבוררות הקודם, מכריע הבורר כדלהלן: "לאחר ששקלתי את טענות הצדדים לגבי הסכומים שכל צד טוען כי שולמו על ידי החברה, הגעתי למסקנה כי סכומים אלו, 'בגדול', מקזזים אחד את השני והצדדים הסכימו בשתיקה בעת פעילות החברה, טרם הגיעם להתדיינות משפטית, כי סכומים אלו ישולמו על ידי החברה מבלי שהחברה תחזור אל הצד שלטובתו שולמו. זאת ועוד, כפי שציינתי בפסק הבוררות הקודם, מטעמים של 'אכיפה בלתי צודקת' פסקתי לנקש רק סכום של 580,000 ₪ (הפחת של כ- 67% משכר הניהול שהגיע לו) וזאת בהתבסס על הצעתו של נקש עצמו לעזוב את החברה אם יקבל סכום זה. ברור שהצעה זו, אם הייתה מתקבלת, הייתה מסיימת את כל החובות ההדדיים של הצדדים לחברה ובינם לבין עצמם, לרבות נושא הארנונה. על כן אין זה הוגן, להתבסס על ההצעה של נקש מצד אחד, ומאידך להתעלם מהגיון ההצעה, ולחייב את נקש בסכומים שהחברה שילמה עבורו, סכומים שבוודאי לא היו נדרשים על ידי החברה אם הצעתו של נקש הייתה מתקבלת." טענות המבקשת בבקשת הביטול שהגישה המבקשת עתה, נטען כי הבורר לא עמד במשימה שהטיל עליו בית המשפט בפסק דינו הראשון, וכי אין בפסק הבוררות המשלים כל הכרעה תקינה בסוגיות שהועברו לידיו.
ב. כמו כן, מקובלת עלי טענת ב"כ המבקשת כי הבורר חרג מסמכותו עת הוסיף לפסיקתא שהוציא לאחר מתן פסק הבוררות המשלים כי לסכום החיוב המקורי יתווסף חיוב לא רק של הצמדה אלא אף של ריבית.
אין במסקנה זו, כמובן, כדי להביע כל דעה באשר להוראות החוק והפסיקה בנושא של פסיקת ריבית על סכומים נומינליים הנפסקים לטובת בעל דין.
אי לכך, ולשם קביעת ההמשך הדיוני שבין הצדדים, אני קובע בזה דיון ליום 23.3.15 שעה 09:00.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתו של מר עידו עזאני (להלן – התובע) נגד מעסיקתו לשעבר חברת ברומייד (2001) בע"מ (להלן- הנתבעת) לתשלום זכויות שונות אשר נובעות לטענתו מתקופת עבודתו בנתבעת וסיומה וכן מהתנהלות הנתבעת ומסתכמות בסך 81,860 ₪.
ספר הסווג האחיד, בפרק סדר C – תעשייה ענף ראשי 18 – הדפסה ושכפול של חומר תקשורתי מוקלט קובע רשימת עיסוקים שנכללים בענף ההדפסה כדלקמן: " ענף ראשי זה כולל הדפסת מוצרים כגון: עיתונים, ספרים, כתבי עת, טפסים עיסקיים, כרטיסי ברכה וכד'; הענף כולל גם פעילויות עזר נילוות כגון: כריכת ספרים, יצירת לוחות דפוס והדמיית נתונים. פעילויות אלה הן חלק אינטגראלי בתעשיית הדפוס ולרוב, התוצר שלהן הוא מוצר כגון ספר שנכרך, לוח דפוס, דיסק או קובץ של מחשב.
הבסיס הנורמאטיבי סעיף כ"ז (א) לצוו הרחבה בענף הדפוס קובע את זכאותו של עובד לפצויי פיטורים: פצויי פיטורים עובד כי יפוטר מן העבודה או יפרוש מן העבודה מפאת איבוד כושר עבודתו, או זיקנה או מסיבת מחלה שנקבעה על ידי ועדה רפואית מטעם קופת-חולים או מחמת הרעה אינדיבידואלית של תנאי עבודה כגון: העברה מתפקיד הנהלתי, הורדת משכורת וכו', או מסיבה מספקת אחרת כגון: פרישה בגלל לידה, העברה לחקלאות או החלפת עיר המגורים מסיבה מספקת בהתאם לחוק, ישלם המעביד פיצויים לעובד.
...
עוד מצאנו לציין כי בתצהירה של גב' שמולביץ נכתבו ביטויים לא מקובלים ביחס לחייו האישיים של התובע ומצבו הרפואי שמוטב ולא היו נרשמים כלל, לא רק כי אינם רלוונטיים למחלוקות בין הצדדים אלא כי יש בהם כדי להציג תסמונת רפואית וכן נטייה מינית כמשהו שיש בו טעם לפגם ולא כך היא.
מכאן תביעה שכנגד – נדחית במלואה.
סוף דבר – הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: · הפקדות לקרן הפנסיה כולל רכיב הפיצויים 12,202 ₪ · דמי הבראה 1,539 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע כללי וההליכים שהתנהלו בתיק: התובעת הגיש בתאריך 22.6.20 תביעה כנגד הנתבעים במסגרתה עתרה לחיוב הנתבעים בתשלום פצויי פיטורים, הפרשות לפנסיה, פיצוי בגין אי ביצוע ההפרשות, שכר עבודה, פדיון חופשה שנתית, שווי רכב ודלקן, תמורת הודעה מוקדמת, פיצוי בגין העדר שימוע ואי מתן מכתב פיטורים, פיצוי בגין הפסד דמי אבטלה ופיצויי הלנה, בסה"כ 181,339 ₪.
התאריך העברי כ"ד באדר תשע"ח חל ביום 11.3.18 ועל כן נראה כי בציון התאריך הלועזי (11.4.18) חלה טעות דפוס בחודש.
. מלשון הסעיף, כמו גם מהספרות וההלכה הפסוקה, עולה שהרמת מסך תבוצע במקרים שבהם מצא בית המשפט ש"נכון וצודק" לעשות כן, ובכפוף לקיומם של שני תנאים: האחד, עשיית שימוש לרעה בעיקרון האישיות המשפטית הנפרדת של החברה באופן שיש בו לקפח את נושיה או לקחת סיכון בלתי סביר ביחס ליכולתה לפרוע את חובותיה, כדוגמת מצבים של עירוב נכסים, תרמית/הונאה, הברחת נכסים וכיו"ב. התנאי השני עניינו מודעות או למצער חשד של בעל המניות בדבר שימוש פסול באישיות הנפרדת של החברה (ע"ע (ארצי) 35231-02-19 יד שירותי לווי וייעוץ חברות בע"מ - אלעד סטפנסקי [פורסם בנבו] (17.3.20; להלן: עניין סטפנסקי).
...
לטענת הנתבעים: א. יש לדחות את התביעה כנגד מר שטרית.
מצאנו לדחות תביעה זו שלא הוכחה.
בנסיבות אלו בקשת הנתבעים נדחית.
סוף דבר: הנתבעים ישלמו לתובעת סכומים כדלקמן: הפרשות לפנסיה בסך 28,792 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממחצית התקופה (מיום 13.10.18) ועד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו