מטעמי נוחות גם אנו כמו בית הדין האיזורי והצדדים נדון ברכיב ערעור זה בנפרד ובהמשך נדון בפיצויי הפיטורים:
היורשים טענו, בהסתמך על דו"חות נוכחות שנטען כי נכתבו על ידי המנוח בזמן אמת (להלן - הדו"חות שבמחלוקת), כי המנוח, שהיה עובד שעתי, הועסק בכל תקופת עבודתו (אוקטובר 2007 - אוגוסט 2017) בהקף של משרה מלאה.
פצויי הלנת פצויי פיטורים -
מקובלת עלינו טענת האלמנה כי היה על החברה לשלם לה (בהיותה שאירתו היחידה) את פצויי הפיטורים בגין המנוח סמוך לאחר פטירתו ומיוזמתה, מבלי שיהא עליה להגיש תביעה לצורך כך ולהמתין שנים רבות לצורך קבלת זכות סוציאלית בסיסית.
כפועל יוצא מקביעה זו, זכאים היורשים לאור צו העסקת עובדים על ידי קבלני שירות בתחומי השמירה והניקיון בגופים צבוריים, התשע"ג-2013 (להלן - צו גופים צבוריים):
להפרש בגין קרן הישתלמות לחודשים ספטמבר 2013 (סעיף 5 לצוו) - יולי 2015 (מחודש אוגוסט 2015 הפקידה החברה תשלומים לקרן הישתלמות בעד המנוח) בסך 6,771 ₪ (= 23 חודשים X 7.5% X 25 ₪ לשעה - השכר האחרון בתקופה X 157 שעות - הקף משרה ממוצע), בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.8.2015.
וכך נקבע בעיניין רמזייה (לאחר שנפסק כי הזכות לפדיון דמי ההבראה לא כלולה בצו ההרחבה בענף הטקסטיל):
"בהליך זה לא הוכחו הנסיבות שהביאו לאי מימוש הזכות לחופשה (בלשון דב"ע לו/3-14 הנ"ל) ובעקבותיה לאי מימוש הזכות לדמי הבראה כך שלא ניתן לאמר שמכח דיני החוזים קמה הזכות לפצוי על אי מתן אפשרות למימוש דמי הבראה"
גם בעיניין זדה שב בית דין זה וציין כך: "ואם תאמר כי ניתן לתבוע דמי הבראה מכוח עילת הפרת צו ההרחבה, יושב על כך כי לא הוכחה ההפרה, ומכל מקום לא הוכח הנזק שגרמה ההפרה, ככל שהיתה".
נוסיף אנו כי להבחנה בין האפשרויות הנ"ל: פדיון או פיצוי בגין הפרת זכות, משמעות נכבדה והם בבחינת נתיבים משפטיים נפרדים.
...
בנסיבות אלה, שוכנענו כי יש לראות בתביעה לפיצויי פיטורים ופיצויי הלנה ככזו שהוגשה במסגרת השנה הראשונה שלאחר פטירת המנוח ולפיכך הזכות לפיצויי הלנת פיצויי פיטורים לא התיישנה.
הגם שהדרך היתה ארוכה מצאנו לנכון להציגה מתוך הבנת החשיבות של הדיוק המשפטי, שאם לא כן - כפי שהמציאות מוכיחה במקרה של דמי ההבראה מכוח צו ההבראה הכללי (ולמרבה הצער גם של זכויות נילוות אחרות שנופלות קורבן לאוטומציה של טענת העדר הפידיון) - "טעות שנקלטת אינה נפלטת" (זכויות יוצרים על תרגום הביטוי שקדמונינו טבעו במימרה "שבשתא כיון דעל על" (פסחים, קיב, א; בבא בתרא, כא, א) שמורות לשופט טירקל בבג"ץ בניאל).
לאור המקובץ, בגין התקופה שקדמה לחודש מרץ 2014 זכאי היה המנוח לדמי הבראה לפי צו ההבראה הכללי והתקרה שהיתה קבועה בצו ההבראה הכללי טרם התיקון אינה חלה עוד בין לאור התיקון משנת 2017 ובין לאור דברינו לעיל בדבר העמדת ההלכה בנוגע לדמי ההבראה על מכונה לאור השינויים שחלו באופיה של הזכות מאז השנים הרלוונטיות לנפסק בעניין זדה.
סוף דבר - תוצאות הערעורים
ערעור האלמנה מתקבל בחלקו כאמור בסעיפים 6 ה' ו-7 לעיל ועל החברה לשלם לה, תוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, סכום נוסף בגין פיצויי פיטורים - סך של 5,429 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.9.2017 ועד למועד התשלום בפועל, וכן סך של 11,000 ₪ בגין פיצויי הלנת פיצויי פיטורים, שישולם תוך 30 ימים מהיום שאם לא כן יתווספו אליו ריבית כדין והפרשי הצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.