תביעה זו עניינה עתירת התובע לקבל מהנתבעות זכויות עבודה שונות ובכללן הפרישי שכר וגמול עבור עבודה בשעות נוספות, פצויי פיטורים, הפרשות פנסיוניות, פדיון חופשה שנתית, דמי חגים, דמי הבראה, הפרישי שכר עקב תאונת עבודה ופצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בדבר תנאי העסקה (בהתאם לבקשת התובע ולהחלטת ביה"ד מיום 2.3.17 צומצם רכיב התביעה שעניינו פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בדבר תנאי העסקה לסך של 9,124 ₪).
לגירסתו, הוא נקלט לעבודה ע"י הנתבעת 1 כפועל ביניין באתרי בנייה בנס ציונה בחודש 7/14 ועבד במסגרתה עד לחודש 12/14.
במקרה שבפנינו, התובע תאר בתביעתו את העובדות העיקריות המהוות את עילת התובענה על מנת שהנתבעות תוכלנה להיתגונן כראוי והנתבעות אף עשו כן (ראו סעיפים 4-7 לכתב התביעה, לרבות טענת התובע לפיה למד על העברתו בין הנתבעות לראשונה כאשר קיבל ייעוץ משפטי וכן סעיפים 3-5 לתצהיר התובע והנטען בכתב ההגנה מטעם הנתבעות).
בנסיבות שפורטו בתיק זה, ברי, כי לא מדובר בסיכול החוזה, שכן אי יכולת לחדש אשרת עבודה אינה מהוה משום סיכול חוזה העבודה וממילא טוטאל מיקור חוץ ידעה או היה עליה לדעת על מוועדה הצפוי של תפוגת אשרת העבודה, היא זו שנטלה על עצמה את הסיכון לקרות נסיבות חיצוניות כמו אי חידוש אשרת העבודה והיא זו שיכולה הייתה לכלכל את צעדיה בהתאם, לרבות "לבטח" את עצמה ע"י הפרשה לקרן/קופת חסכון ייעודית של פצויי פיטורים.
...
כעולה מעדותו של התובע, שלא נסתרה, הוא הועבר כחפץ בין נתבעת אחת לשנייה, מבלי שכלל נמסר לו על כך, מבלי שניתנה לו הודעה על תנאי העסקה מטעם כל אחת מהמעסיקות ומבלי שניתנה לו כל אפשרות להביע את דעתו בעניין זה. בנסיבות אלו כאשר התובע המשיך לעבוד באותו מקום עבודה, תחת אותם אחראים ובאותם תנאי העסקה, מצאנו לקבוע, כי העסקתו של התובע ע"י הנתבעות הייתה העסקה במשותף.
סעיף 1 לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), התשס"ב-2002 (להלן – חוק הודעה לעובד) קובע כי: "מעסיק ימסור לעובד, לא יאוחר משלושים ימים מהיום שהעובד התחיל לעבוד אצלו, ואם היה העובד נער כהגדרתו בחוק עבודת הנוער, התשי"ג-1953 (להלן – נער) – לא יאוחר משבעה ימים, הודעה בכתב שבה יפרט את תנאי העבודה של העובד לפי הוראות חוק זה (בחוק זה – הודעה על תנאי עבודה)".
טוטאל מיקור חוץ לא הגישה תצהיר מטעמה ובחקירת התובע לא התגלו סתירות בעניין זה. בנסיבות אלו מצאנו לקבל את גרסת התובע לפיה הוא לא קיבל מהנתבעות הודעה בכתב כאמור.
לאור האמור, בשים לב לחשיבות של ההודעה לעובד, כפי שנקבע בפסיקה לא אחת (ראו ע"ע (ארצי) 154-10 קלרה שניידר - ניצנים אבטחה בע"מ, ניתן ביום 3.5.11) ובהתאם לשיקול הדעת הנתון לביה"ד, מצאנו לחייב את טוטאל מיקור חוץ לשלם לתובע פיצוי בסך של 5,000 ₪.
סוף דבר:
התביעה מתקבלת.