מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת בגין שלילת רישיון נהיגה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בנוסף, טוען כל אחד מהתובעים לזכויות נוספות כגון: פצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, דמי הבראה, שיחרור קופת תגמולים, החזר בגין נכויים, פיצויים בגין אי עריכת שימוע ועוד.
לטענת הנתבעת ישראל עבד אצלה 3 תקופות עבודה מקוטעות ולא רצופות כדלקמן: מיום 5.10.08 ועד 19.2.09, כאשר בתקופה שמיום 20.2.09 ועד 19.5.09 לא עבד כלל בגלל שלילת רישיון הנהיגה שלו (התובע מאשר כי היה בשלילה בתקופה זו).
בתאריך 12.8 הוציאה לו הנתבעת תלוש בו שילמה לו בגין 12 ימי עבודה ופדיון 12 ימי חופשה וכן נכתה סך של 1,800 ₪ בגין "הישתתפות בנזק". לאור האמור, תובע הוא השלמת דמי הודעה מוקדמת בסך 2,332 ₪.
...
טענת הנתבעת בעניין זה נדחית איפוא.
סיכום: לנוכח כל האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים הבאים: לתובע מס' 1 מר ינקו: הפרשי שכר (תעריף שעתי שגוי) בסך 9,327 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 5/8/12 ועד התשלום בפועל.
כמו כן תשלם הנתבעת לכל אחד מהתובעים הוצאות משפט בסך 1000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 8,500 ₪ תוך 30 יום מקבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו תביעה לתשלום פצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, דמי חגים ותשלום בעבור שעות נוספות.
התובע הועסק בנתבעת החל מיום 18.7.11 ועד ליום 23.2.15, מועד שבו הסתיימו יחסי העבודה בין הצדדים בנסיבות השנויות במחלוקת: בעוד התובע טוען כי הוא פוטר, וזאת בעקבות שלילה זמנית של רישיון הנהיגה שלו, הרי שהנתבעת טוענת כי התובע התפטר, כי היא אפשרה לו לשוב לעבודה לאחר תקופת השלילה, אולם התובע לא התייצב לעבודה.
בהקשר זה נדגיש כי סיום העבודה של התובע היה פועל יוצא של שלילת רישיון הנהיגה של התובע שעבד בנתבעת כנהג.
...
לאחר ששמענו את סיכומי הצדדים בעל פה היום, להלן הכרעתנו.
כמו כן נדחית התביעה לפיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בהיעדר הוכחה וכן התביעה לתשלום דמי חגים.
אשר לתביעה לתשלום הפרשי שכר (בגין עבודה בשעות נוספות), הרי שאנו מחייבים את הנתבעת בתשלום הפרשים כאמור על בסיס התחשיב כמפורט לעיל והקביעות העובדתיות המפורטות אף הן לעיל, בסך של 11,960 ₪ מסכום זה יש לקזז את חוב השכר ששולם ביתר לתובע כך שהסכום הסופי שיש לשלם בגין שעות נוספות מסתכם בסך של 9,000 ₪.
בנסיבות אלה, מצאנו מקום דווקא לחייב את הנתבעת בהוצאות בסך של 9,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמיכה זו באה לידי ביטוי בכך שהתובע, אשר כאמור שימש בעבר כ"איש קש" והיה רשום כבעלים בעסק, חתם מול יפרח על חוזה הנחזה כמעביר אל יפרח (באמצעות החברה שהקים) את ניהול המאפיה וכן פנה לעירית תל אביב על מנת לשנות את פרטי בעל רשיון העסק.
על רקע שינוי הנסיבות, הגיש התובע כתב תביעה מתוקן במסגרתו הוסיף עילות תביעה בגין פיטוריו מעבודתו (פצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין).
אשר לתביעה הנוגעת לתנאי העבודה, לטענת הנתבעות מדובר בתביעת שווא, שכן התובע לכל אורך שנות עבודתו מעולם לא העלה טענה ביחס לתנאי עבודתו ולשכר ששולם לו. התביעה נגועה לדידה בשיהוי שכן אילו התובע היה מעלה את טענותיו במועד החברה בודאי היתה נוהגת אחרת לעניין תשלום שכרו.
בעדותו בפנינו העיד התובע לעניין תמיכתו ביפרח כך (ראה בעמ' 14 לעדות התובע): בהפעלת הסמכות לשלול פצויי פיטורים או דמי הודעה מוקדמת לפי סעיף 17 לחוק פצויי פיטורים ולפי סעיף 10 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, בית הדין שוקל מחד גיסא את חומרת הפרת חובת האמון של העובד כלפי מעבידו (עע 659/08 טוליפ תעשיות הנדסה בע"מ נ. אלכסנדר פסחוביץ' – ניתן ביום 17.12.09), ומאידך גיסא שוקל בית הדין שיקולים לטובת העובד ובכלל זה את תקופת עבודתו ואת הזכויות שצבר במהלכה.
...
כפי שפירטתי בפרק הנוגע לסיום יחסי העבודה בנסיבות העניין לא מצאתי כי התובע התפטר מעבודתו ולפיכך אין מקום לחייבו בגין אי מתן "הודעה מוקדמת". לא שוכנעתי כי התובע קיבל "הלוואה" לצורך רכישת רכב.
כללו של דבר בתוך 30 יום תשלם הנתבעת 1 לתובע את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל: בגין פיצויי פיטורים 226,000 ₪.
משמרבית התביעה נדחתה, ומשהנתבעת 2 יוצגה במשותף עם הנתבעת 1 אני מורה כי כל צד יצא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע, מר רמדן פקייה, הגיש תביעה זו נגד הנתבעים, לפצויי פיטורים או פיצוי חלף אי ביצוע הפרשות מלאות לקופת פיצויים, דמי הודעה מוקדמת, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין וללא שימוע, פיצוי בגין ביצוע הפרשות לפנסיה ולקרן הישתלמות בחסר, דמי חגים, פדיון חופשה, דמי הבראה, החזר הוצאות נסיעה, הפרישי שכר בגין עבודה בשעות נוספות, פיצוי לדוגמה לפי סעיף 26א לחוק הגנת השכר בשל הצגת תלושים פקטביים, פיצוי בגין העסקה פוגענית ופצוי בשל אי מסירת הודעה בכתב על תנאי עבודה.
התובע אישר בדיון המוקדם את טענת הנתבעים בכתב ההגנה ש"יש חוק כזה" שאוסר על הנתבעת להמצא בשטח לאחר השעה 5:00, אך טען כי "לפעמים נשארים, לפעמים אין מישטרה". בית הדין מעדיף לעניין זה את עדותו של הנתבע, לפיה ככלל החברה אינה מעסיקה עובדים בשעות נוספות, בשים לב למיגבלה הקיימת על שעות הפעילות לפי רישיונות העבודה (שדוגמאות שלהן צורפו לתצהיר הנתבע), ואשר לפי עדות הנתבע, נאכפת על ידי המישטרה.
בעדותו שלל את טענת התובע בדיון המוקדם כי לעיתים העבודה בלילה נמשכת לאחר השעה 5:00, והסביר כי החברה חשופה לקנסות ולהליכים מנהליים במע"צ. גם אם היו מקרים שבהם, במשמרות היום, הנהג שהסיע את התובע התבקש לעבור בבית הנתבע כדי להעמיס ציוד שנידרש באתר העבודה, ועל כן אפשר שבאותם ימים התובע התבקש לבצע עבודה מעט מוקדם משעת הגעתו לאתר, או שנדרשה "הקפצת ציוד" בהסעה מהאתר למחסום לאחר יום עבודה, בית הדין לא השתכנע כי בנסיבות שבהן התובע עבד חמישה ימים בשבוע, ועל רקע היות משמרות היום מיעוט מבוטל, כי התובע ביצע בימים אלה שעות נוספות.
הנתבעים מבקשים להמנע מפסיקת פיצוי כאמור, בשים לב לעדות הנתבע, שלא נסתרה, כי החברה נהגה כלפי התובע בהגינות בכך שנתנה לו מפרעות והלוואות לפי בקשתו בתנאי החזר נוחים, וסיפקה לו מזון ומשקה למרות שלא הייתה חייבת לעשות כן. אכן, תשלומי אש"ל לא התחייבו לפי צו ההרחבה, באשר אין טענה שהתובע נידרש ללון מחוץ למקום הלינה הרגיל שלו לצרכי העבודה.
...
התביעה נגד הנתבעת 1 מתקבלת חלקית.
בשים לב לקבלת התביעה באופן חלקי בלבד, תשלם הנתבעת 1 לתובע שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪.
התובע ישלם לנתבע 2 שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על רקע זה הוגשה התובענה שבפנינו, על כך למעלה מ – 323,000 ₪, בגין רכיבי התביעה הבאים: פצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת ופיצויי בגין פיטורים שלא כדין, אי מתן הודעה בכתב על תנאי עבודה, נכויים שלא כדין מהשכר, פדיון חופשה, הפרישי מחלה, פדיון הבראה, גמול בגין עבודה בשעות נוספות, תוספת ותק ופיצויים בגין השפלה ועגמת נפש.
שלילת רישיון נהיגה.
...
הפרשי תוספת ותק – התביעה ברכיב זה נדחית, מאחר שעל פי הוראות צו ההרחבה, תוספת הוותק היא לעובדים שעתיים, בעוד שהתובע היה עובד במשכורת.
תשלום דמי מחלה בחסר – דין התביעה ברכיב זה להתקבל בעיקרה.
סוף דבר - התביעה מתקבלת באופן חלקי ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצויים בגין פיטורים שלא כדין בסך 40,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.9.2019 ועד התשלום בפועל; תמורת הודעה מוקדמת בסך 10,214 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.9.2019 ועד התשלום בפועל; גמול בגין עבודה בשעות נוספות בסך 10,090 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.2019 (אמצע התקופה המזכה) ועד התשלום בפועל; החזר ניכוי 1,500 ₪ משכרו של התובע, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.2019 (אמצע התקופה המזכה) ועד התשלום בפועל; פדיון חופשה בסך 5,964 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.2019 (אמצע התקופה המזכה) ועד התשלום בפועל; דמי מחלה בסך 12,498 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.2019 (אמצע התקופה המזכה) ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו