תשבות בא כוחה של נטליה מיום 9.4.17, צורפה גם היא לנספח 5 לתצהירה של נטליה, בתשובה מבהיר עורך הדין כי אין בכוונתה של נטליה לאפשר למר איאש להכנס שוב לביתה, כי יש תלונות של השכנים על נזקים שגרם לרכוש המשותף.
נטליה תבעה פיצוי, ללא הוכחת נזק, מכוח שני החוקים הנ"ל בסך 70,728 ₪ (פיצוי זה נידרש משני הנתבעים).
בכל הקשור לתביעה לפצוי לפי חוק איסור לשון הרע וחוק הגנת הפרטיות, נטען כי האמירה "קיום יחסים אינטימיים" אינה מהוה לשון הרע, וכי המינוח "בלשון המעטה" נועד שלא לציין קיום יחסי מין במפורש.
נראה כי בשלב זה התגלה סיכסוך בין הצדדים, והיה ברור כי ככל שתוגש תביעה, טענה זו תועלה על ידו, ולכן היה מקום להבהיר זאת לנטליה, ובהיות הדברים נכונים עומדת ההגנה של סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע.
...
האם יש בניסוח המכתב כדי להצדיק פיצוי פי חוק איסור לשון הרע? איני סבור כך. גם אם יקבע כי יש בפרסום כדי להוות לשון הרע, לפי סעיף 2 לחוק סבור אני כי עומדות לנתבעות שתי הגנות, האחת מכוח סעיף 14 לחוק והשנייה מכוח סעיף 13 (5) לחוק.
לסיכום
הנני דוחה את תביעת פרברי בתא"מ 40471-05-17 וזאת מאחר וקבעתי כי לא הייתה לו כל זכות תביעה וכי זכות התביעה הייתה של איאש בלבד, צירופו של פרברי כתובע נועדה לאפשר לו לייצג את איאש, הא ותו לא.
הנני דוחה את תביעת נטליה לפיצוי בגין לשון הרע ובגין הפגיעה בפרטיות.
הנני מקבל את תביעת נטליה בת.א. 68727-06-17 בגין הנזקים שנגרמו לה ומעמיד את הסכום על 23,708 ₪ (לאחר קיזוז סך של 11,000 ₪ כתוצאה מהחוב שהיה קיים, ובכך אני מקבל את תביעת איאש בכל הקשור לחוב זה בתא"מ 40471-05-17)
בכל הקשור לנזקים הלא ממוניים, בשים לב למצב הנכס (לפי הצילומים שערך השמאי) וחוסר היכולת להשתמש בו עד לעבודות, הנני מעמיד את הפיצוי על 5,000 ₪.