תביעה נזיקית, שבמסגרתה הטענה לרשלנות רפואית בבצוע ניתוח כריתת דליות וקשירת ורידים בולטים ברגל שמאל, משום הטענה שבמהלך הניתוח, המנתח של הנתבעת 1 פגע באופן קשה בעצב הסורלי (סובך) של התובע ברגל שמאל.
בנוסף, בתיקו של התובע במוסד לביטוח לאומי צוין כי הוא "סובל מליקוי שמיעה וטינטון" ונקבעו לו אחוזי נכות בשל כך. ב"כ התובע אשר ייצג אותו בפני המל"ל ציין, כי "יש את העניין של הבקע וגם בעיות בכלי דם...עבר ניתוח לתיקון בקע דו"צ...נראה שהבקע חוזר...כלי דם יש אי ספיקת ורידים שהפריעה לו עוד בשנת 2012...". עוד ניתן למצוא מפי ב"כ התובע במועד אחר: "התחיל לסבול מכל מיני בעיות רפואיות חלק ניכר מאוד מהפגיעות הן כתוצאה מתאונות. כל פעם נוספה עוד בעיה (כתף, כלי דם, עיניים)....בעיות שינה וחרדות ניכרים....מנסה לנוח ולגרש את המחשבות". במסמכים הללו צוין, בין השאר: "...סובל מכאבי צואר וגב על רקע בליטות דיסק, הגבלה כתף ימין לאחר פגיעה בעבודה. תיסמונת תעלה קארפלית דו"צ ולחץ קל על עצב האולינארי ברמת המרפק". בסופו של יום נקבעו לתובע נכויות אחרות, אחת מהן בגין חרדה, בשיעור 10%, אחת מהן בגין "ראיה כפולה, בשיעור 20%, תזוזת דיסק עמ"ש צוארי בשיעור 20%, כתף 15%, כאב גב תחתון 20%, ועוד ובגין הדליות בגפיים התחתונות נקבעה לתובע נכות צמיתה בשיעור 10%.
בכל הקשור להעדר ההסכמה אשר נדונה לעיל - בע"א 2781/93 דעקה נגד בית החולים כרמל, תק-על 99 (3) 574 נקבעו כללים מנחים לאומד הפצוי בראש נזק זה:
"במקרים מן הסוג העומד לדיון, יתבטא הנזק בעיקר בתגובתו הנפשית והרגשית של התובע לכך שנעשה בגופו טפול רפואי ללא הסכמתו מדעת, ולהתממשותם של סיכונים אשר כלל לא הובאו בפניו בטרם הסכים לבצוע הטיפול...בהערכת גובה הפצוי בגין נזק זה, עשויה להיות חשיבות לחומרת ההפרה של החובה לקבל את הסכמתו המודעת של החולה בטרם ביצוע הטיפול בו. המנעות ממסירת מידע משמעותי כלשהוא על הפרוצידורה אותה מבקשים לבצע בחולה חמורה יותר, בדרך כלל, מאי מסירה של חלק מן האינפורמציה המהותית. באופן דומה, ככל שהסיכון אשר לא נימסר לחולה על דבר קיומו הוא חמור יותר מבחינת הפגיעה האפשרית בחולה, וככל שהסתברות התרחשותו גבוהה יותר, הרי שעוצמת הפגיעה באוטונומיה של החולה חמורה יותר. לשון אחר, ככל שחשיבותה של ההחלטה בה מדובר מבחינת החולה גדולה יותר, נישולו ממעורבות אפקטיבית בתהליך קבלת ההחלטה פוגע במידה רבה יותר בזכותו לאוטונומיה. ברור, כי מדובר בהנחיות כלליות בלבד. המדובר בנזק אשר מעצם טיבו קיים בו היבט סובייקטיבי דומינאנטי, המעורר קשיים בלתי נמנעים בהערכתו. בסופו של דבר, גובה הפצוי בכל מקרה, בדומה לפצוי בגין נזקים לא ממוניים אחרים, נתון לשיקול דעתו של בית המשפט, וייקבע בדרך של אומדנה המבוססת על הערכה של מכלול נסיבות הענין, ועל היתרשמותו של בית המשפט. על בית המשפט לנקוט, בהקשר זה, גישה מאוזנת. עליו ליתן את המשקל הראוי לכך שמדובר בפגיעה בזכות יסוד, אשר מחייבת קביעת פיצוי הולם, להבדיל מפיצוי סמלי. לצד זה, בשל הקשיים הטבועים בתהליך הערכת הנזק, על בית המשפט לרסן עצמו, ולא לפסוק פיצויים בשיעורים מופרזים".
יחד עם זאת נקבע: ע"א 2278/16 פלונית נגד מדינת ישראל (12.03.2018):
"אין לפסוק פיצוי בגין פגיעה באוטונומיה בנוסף לפצוי שנפסק בגין נזק לא ממוני בעילה של הסכמה שלא מדעת או התרשלות בטיפול."
אך יחד עם זאת נקבע שם:
"ודוק: אין משמעות הדבר שלצורך קביעת הפצוי בנזק הלא ממוני, לא ניתן לזהות ולהתחשב במגוון התחושות הנובעות מהפגיעה באוטונומיה. בכך תושג התוצאה הרצויה של "מתן שם" לפגיעה בניזוק ושל הדגשת החשיבות החברתית והמוסרית שבבסיס הזכות לאוטונומיה.
...
תוצאה:
אני מקבל את התביעה.
אני פוסק שהנתבעות תשלמנה לתובע 50,000 ₪.
בנוסף, אני פוסק, שהנתבעות תשלמנה לתובע את שכר טרחת עורך-הדין בשיעור של 20% + מע"מ.
בנוסף, אני פוסק, שהנתבעות תשלמנה לתובע את הוצאות המשפט, כפי שהוצאו וכן את תשלום שכר טרחת העדים, כפי שפסקתי בהחלטות הדיון מתאריך 11.10.21.