גם אם הייתה התובעת מוכיחה את תביעתה, על המקרקעין רובצים חובות ועיקולים לטובת צדדים שלישיים אשר הם אלו שזכאים לפצוי, ככל שמגיע, ואילו התובעת והנתבע מנסים להיתחמק מתשלום חובות לנושים באמצעות הגשת התביעה.
אכן, במשך השנים התקבלו במינהל ובנתיבי ישראל דרישות מגורמים שונים שטענו שהם בעלי הזכויות במקרקעין, אולם פרט למכתבים בודדים שנשלחו לפני למעלה מעשור, גב' פריאל ציינה כי לא ידוע לה על תביעה לפיצויים בגין חלקה 8 שהוגשה על ידי גורם אחר (פרוטו' מיום 31.10.21, עמ' 239 שו' 24 – עמ' 240 שו' 1).
עוד נאמר שם: "מקבלי ההעברה (הנתבע – א' פ') מצהירים כי קראו את חוזה החכירה ומקבלים על עצמם את כל הזכויות והחובות הכלולות בו כאילו נחתם חוזה החכירה על ידם מלכתחילה".
בסעיף 4(א) להסכם של נזיר עם המינהל נכתב, כי "המחכיר מוסר לחוכר והחוכר מקבל מהמחכיר בחכירה את הקרקע למטרת עיבודם, נטיעתם, גידולם, החזקתם וניהולם של מטעי בעל או בהשקאת עזר" (ההדגשה שלי – א' פ'); בסעיף 8(א) להסכם זה נכתב: "במשך תקופת החכירה יהיה החוכר רשאי להשתמש במוחכר... אך ורק בגבולות התנאים שבחוזה חכירה זה ולמטרות המפורשות בו בלבד"; ובסעיף 8(ג) שם: "החוכר מתחייב לעבד ולנצל את כל שטח המוחכר לצרכי המטעים, להשתמש בשיטות חקלאיות נאותות ולהתמיד בעיבוד זה במשך כל תקופת החכירה...".
יצוין, כי גם בטופס "בקשה להעברת זכות שכירות (חכירה)" שחתם עליו נזיר נכתב במפורש, כי מדובר ב"קרקע חקלאית" (נספח 2 לכתב התשובה של המדינה).
הנתבע רכש בזמנו את זכויותיו של נזיר, הא ותו לא.
נימוק נוסף לדחיית טענתם של התובעת והנתבע קשור במצב התיכנוני של המקרקעין, אשר אינו מאפשר, ואף בעבר לא איפשר להקים בית מגורים על המקרקעין.
השומה שערכה כללה פיצוי עבור המחוברים וכן על אבדן זכויות עיבוד ואמדה את פצויי ההפקעה בסך של 23,000 ₪ לדונם ובסך כולל של 89,763 ₪, נכון ליום 3.4.2011, מועד עריכת הפרוטוקול.
...
התביעה נגד המדינה נדחית בזאת.
התובעת תשלם למדינה הוצאותיה, כאשר סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום ההוצאה ועד ליום התשלום בפועל.
התביעה נגד הנתבע נדחית בזאת, ובנסיבות העניין, אין צו להוצאות.