רקע
לפניי תביעה לפצוי בסך 460,613 ₪ מכוח חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 (להלן – החוק).
התובעים (25 במספר) עותרים לחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לפצותם בגין איחור בטיסה ובגין טענה לאי-מתן שירותים מספקים בעת ההמתנה לטיסה הנדחית, בנגוד להוראות החוק.
...
התובעים (25 במספר) עותרים לחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לפצותם בגין איחור בטיסה ובגין טענה לאי-מתן שירותים מספקים בעת ההמתנה לטיסה הנדחית, בניגוד להוראות החוק.
על-כן, ובהתחשב במחדלים עליהם עמדתי, אני מחייב את נתבעות 2-3, ביחד ולחוד, לפצות כל אחד מהתובעים בפיצויים לדוגמה בסך 2,000 ₪ כל אחד.
לקחתי בחשבון בהקשר זה את משך העיכוב, את השירותים הבלתי מספקים שניתנו לתובעים בזמן העיכוב וכן את ניסיון נתבעות 2-3 לחמוק מאחריותן במקרה זה, דבר המחייב הרתעה מפני אי-קיומו של החוק כרוחו וכלשונו;
אשר לפסיקת פיצויים בגין נזק ממוני ובגין עוגמת נפש – מקובלת עלי טענת הנתבעות, כי אין מקום לפסוק, נוסף לפיצוי הסטטוטורי והפיצוי לדוגמה, גם פיצויים מסוג זה. בעניין פלונית, קבע כב' השופט עמית כך:
"לאחר שבית המשפט קבע כי הוכח נזק בלתי ממוני, ופיצה את אורי בגינו, לא היה מקום לפסוק בנוסף לכך פיצוי ללא הוכחת נזק. פיצוי ללא הוכחת נזק, כשמו כן הוא, ואין מדובר בפיצוי 'בונוס'... מסלולי הפיצוי הם מסלולים חלופיים: פיצוי ללא הוכחת נזק, עד לסכום הקבוע בחוק; או פיצוי על פי הוכחת נזק, שעשוי להיות הן בגין נזק ממוני (כללי או מדויק) והן בגין נזק בלתי ממוני. יצוין כי בפועל, נוכח קשיי ההוכחה והכימות של נזק בלתי ממוני, לעתים אין הבדל רב בינו לבין פיצוי ללא הוכחת נזק, אך לא ניתן לפסוק אותם במצטבר זה לזה. פיצוי ללא הוכחת נזק עודנו פיצוי בגין נזק, ורק רכיב ההוכחה הוא שמתייתר..." (פסקה 79 לפסק-דינו של כב' השופט עמית בעניין פלונית).
סוף דבר
לנוכח כל האמור, אני מחייב את הנתבעות 2-3, ביחד ולחוד, לשלם לכל אחד מהתובעים סך של 4,080 ₪.