מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי נגד בן ממשיך מדירת עמידר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה על מנת למקד את השאלות הטעונות הכרעה, נסקור את אבני הדרך המרכזיות שקדמו להסכמה מיום 10.4.05 בדבר פינויה מרצון של היפר חלף ממגרש 31 ומהחלקות הסמוכות אליו: שנת 1960 – רשות הפיתוח משכירה לאביו של אביטל דירה בדיירות מוגנת בחלקה 47; שנת 1980 – עמידר שולחת לאביו של אביטל מכתב דרישה להריסת מוסך שבנה בחצר הבית בחלקה 47; שנת 1981 – רשות הפיתוח מגישה נגד אביו של אביטל תביעה לסילוק יד מדירה אחרת בחלקה 47; שנת 1987 – המינהל מחכיר לפוזן את מיגרש 31 תמורת פינויו מחלקה 12 שהופקעה ברובה לצורך כביש; שנת 1995 – נכרת הסכם בין פוזן לליאל למכירת זכות החכירה של פוזן במיגרש 31; שנת 1999 – מוגשת תביעת ליאל נגד פוזן לביטול הסכם המכר; שנת 2003 – ההסכם מבוטל בהסכמה; שנת 2004 – מוגשת על ידי ליאל ופוזן תביעת פינוי נגד היפר חלף ממגרש 31; שנת 2005 – היפר חלף מסכימה להתפנות ממגרש 31 ולמסור את החזקה בו לצדדים השלישיים שרכשו אותו מפוזן, תוך שמירת זכות התביעה של היפר חלף לקבלת פיצויים מהמינהל "בגין הוויתור על החזקה" במיגרש 31 וביתר השטחים הסמוכים לו. החלטת בית המשפט שהעניקה תוקף של החלטה להתחייבותה של היפר חלף להתפנות מרצון מהשטחים האמורים, ניתנה ביום 10.4.05.
חלקה 82 (חלקה 126 בחוות הדעת של בן יוסף) הינה רצועת קרקע צרה וארוכה הממשיכה את רחוב אביטל וחוצצת בין חלקה 47 שממזרח לבין חלקות 30, 33, 34 ו-35 שממערב.
אמנם, מאחר שהרישיון מכללא שניתן למשיבים שם לא היה בלתי-הדיר, התביעה לסילוק יד שהגישה נגדם רשות הנמלים התקבלה, אולם בד בבד הוכרה זכאות המשיבים לפצוי בשל ביטול הרישיון, ונקבע כי עליהם להגיש תביעה בה "ייקבעו המבחנים לקביעת הקף הפיצויים, וזאת על רקע הנסיבות המיוחדות, ביניהן ההשקעות שבוצעו על ידי בני הרשות" (שם, פסקה 13).
...
בסופו של דבר, ההסכמה של היפר חלף להתפנות ממגרש 31 הביאה לא רק לסיום ההתדיינות בין התובעים לבין היפר חלף, אלא גם לסיום ההתדיינות בין התובעים לבין המינהל, בדמות ההסכמה על דחיית התביעה נגד המינהל שקיבלה תוקף של פסק דין ביום 24.11.05.
נוכח כל האמור ראיתי להעמיד את הפיצויים, בדרך של אומדנא, על סכום האמצע שבין דמי הפינוי לפי חוות הדעת הראשונה של מנדלסון (990,000 ₪ השווים במועד חוות הדעת 220,000 דולר) לבין דמי הפינוי לפי חוות הדעת של כהן (460,000 דולר).
סוף דבר התוצאה המעשית היא שהמינהל מחויב לשלם להיפר חלף את הסכום האמור בפסקה 36 לעיל, כפוף לתנאי שם. בנוסף יישא המינהל בשכר טרחת בא-כוחה של היפר חלף בסך של 100,000 ₪ בצירוף מע"מ. המזכירות תשלח את פסק הדין לעו"ד רוני דובר (ב"כ היפר חלף) ולפרקליטות מחוז ירושלים (ב"כ המינהל).

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

במהלך הדיון בתביעה, באי-כוח הצדדים הגיעו להסדר שבגדרו הוסכם, בין היתר: כי המערער יצורף כנתבע נוסף; כי יוגש ערר על החלטת הועדה המרחבית; כי תוגש בקשה מתוקנת ביחס למערער, וכי בתום ההליכים הנ"ל – ייקבע אם המערער, או אביו זכאים למעמד של "דייר ממשיך", שאז תדחה התביעה נגד מי מביניהם שיוגדר כ"דייר ממשיך", ואם יקבע כי איש מהם איננו זכאי למעמד כאמור תיתקבל תביעת הפינוי.
בבקשה צוין, כי פסק הדין המורה על פינוי כאמור איננו חל על המערער, אשר לא היה צד להליך, על אף שהוא מחזיק בדירה, כפי שהצהיר והעיד; כי עמידר בחרה שלא לצרף את המערער לתובענה, או להגיש תביעת פינוי נגדו, וכי בנסיבות אלו, אין לכלול בפסק הדין סעד של פינוי, הפוגע במערער.
אביא להלן בתמציתיות את נימוקי למסקנה זו. חוק הדיור הצבורי בסעיף 1 שבו, מגדיר "דייר ממשיך" כך: "'דייר ממשיך' - בן זוג של זכאי שנפטר או של זכאי שעבר להתגורר במוסד סיעודי, לרבות הידוע בציבור כבן זוגו, וכן ילדו, נכדו, הורהו או מי שהזכאי היה אפוטרופסו, ובילבד שהוא התגורר עם הזכאי בדירה הציבורית תקופה של שלוש שנים לפחות בסמוך למועד פטירת הזכאי או למועד שבו עבר הזכאי להתגורר במוסד הסיעודי;" (ההדגשות שלי – ח"מ).
...
בענייננו, גם אני סבור, כמו בית משפט קמא הנכבד, כי בדו"חות "ביקורי המעגל" לא נפל ליקוי כלשהו, המצדיק את הפחתת משקלם בעת הפעלת שיקול הדעת המינהלי, ומימלא דין דומה צריך לחול ביחס להסתמכות של הוועדה העליונה על הדו"חות.
נוכח כל האמור לעיל – אני סבור כי פסק דינו של בית המשפט קמא הנכבד בדין יסודו ואין הצדקה להתערבותנו בו, ועל כן אמליץ לחבריי כי נדחה את הערעור.
בנסיבות העניין, המערער ישלם למשיב הוצאות בסך 5,000 ש"ח. בשים לב לתוצאה – הסעד הזמני שניתן בתאריך 11.01.2015, ושעל-פיו עוכב פינוי הדירה על-ידי המערער, יבוטל בתאריך 31.07.0217 (ארכה זו ניתנת למערער לפנים משורת הדין ולצרכי התארגנות).

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותר, יליד 1978, הוא בנם של המנוח ושל הגב' לוצילה זרח (להלן: "האם"); הורי העותר היו גרושים, והאם מתגוררת מתגוררת אף היא בדיור צבורי בדירה של עמידר בבית שמש ברחוב רמת לח"י 1149/8 (להלן : "דירת האם").
בהמשך להחלטת הועדה העליונה, הגישה עמידר תביעת פינוי נגד העותר לבית המשפט השלום בראשון לציון, ת"א 66142-01-19 עמידר נ' אסיס יהודה אהוד (להלן: "תביעת הפינוי הראשונה"), וביום 27.1.2020 בסיום דיון בתובענה מחק בית המשפט (השופט גיא שני) את התביעה לאחר שהתרשם כי: "מעיון בכתב ההגנה ובנספחיו, משמיעת טענות הצדדים בישיבת קדם המשפט, ומפרוטוקול הועדה העליונה במשרד השיכון, עולה לכאורה כי מסמכים שעשויים להיות רלוואנטים לבדיקת זכאותו של הנתבע לא היו מונחים בפני הועדה. כמו כן הנתבע הדגיש כי בידיו מסמכים נוספים שעשויים לסייע בבדיקת הזכאות. עוד ציין הנתבע עובדות מסוימות שאף הן טעונות בדיקה. במצב דברים זה, אני סבור כי יש מקום שעניינו של הנתבע יובא שנית בפני הועדה העליונה וכי יתאפשר לו להציג בפני הועדה את מכלול המסמכים והטיעונים על מנת שאלו ייבחנו לעומק על ידי הועדה..." (נספח 9 לעתירה).
בהתאם לאמור בפסק הדין בתביעת הפינוי הראשונה, ולאחר שהוצגו לה מסמכים נוספים, שבה הועדה העליונה ודנה ביום 3.11.2020 בבקשת העותר להכיר בו כ"דייר ממשיך" בדירה ולאחר ששקלה הנסיבות ובחנה את המסמכים שהוצגו לה הגיעה למסקנה כי יש לדחות את בקשת העותר.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בעתירה, בתשובות המשיבים, שמעתי את טיעוני הצדדים, עיינתי במסמכים שצורפו לכתבי הטענות וכן בדוחות המעגל של דירת האם שהובאו לעיוני, לבקשתי, נתתי דעתי להודעת העותר בעניין זה ולתגובות המשיבים, ומסקנתי היא כי יש לדחות את העתירה.
לאור הראיות הללו הרי שהחלטת הועדה בהחלט מצויה במיתחם הסבירות ולא מצאתי כל סיבה המצדיקה להתערב בה. ההחלטה שקיבלה הוועדה מתיישבת עם הנסיבות כפי שעולה מהראיות המנהליות שהיו בפניה, ולא רק זאת אלא ששבה ועיינה במסמכים הנוספים שהוצגו לה לאחר החלטת בית המשפט השלום בראשון לציון והגיעה למסקנה כי יש לדחות את טענות העותר.
אני דוחה את העתירה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אז, לדבריה, אמרה למנוח כי עליו לדיווח על מגורי העותר לעמידר אולם מאחר ולא היה בקוו הבריאות, הוא לא עשה כן. בהמשך, הוצע לו לעבור לדירת קרקע בשל קשייו הפיזיים, או אז, אמר המנוח "איך אקח דירת 2 חדרים ובני מתגורר איתי", ללמדך כי העותר אכן התגורר עמו.
יתירה מזאת, כבר בשנת 2010, סמוך לאחר פטירת המנוח, התריעה עמידר במשיב, שייפנה את הדירה, לאחר שבקשתו להכיר בו כ"דייר ממשיך" - נדחתה.
המשיב טוען, כי החלטת העותר להגיש העתירה, התגבשה ביום 23.1.13, במהלך הדיון בתביעת הפינוי נגדו.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בהחלטת הוועדה ובטענות הצדדים, לרבות הראיות החדשות שהוגשו במסגרת העתירה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות; הלכה היא כי בית המשפט לעניינים מנהליים אינו מחליף את שיקול דעתה של הרשות בשיקול דעתו אלא בוחן באם סטתה הרשות באופן קיצוני ממתחם שיקול הדעת המנהלי.
בהינתן הראיות שהונחו בפני הוועדה, סבורני כי החלטתה מצויה במתחם הסבירות ואין להתערב בה. סעיף 70(א) לחוק ההתייעלות הכלכלית (להלן: "החוק" ) קובע: "הוראת סעיף 3 לחוק זכויות הדייר בדיור הציבורי כנוסחו ערב תחילתו של חוק זה ימשיכו לחול על מי שביום י"א באב התשס"ט (1 באוגוסט 2009) התגורר עם זכאי בדירה ציבורית אם התגורר כאמור במשך ארבע שנים לפחות, בין אם קודם למועד האמור ובין אם לאחריו, וברציפות, עד למועד שבו נפטר הזכאי או עבר למוסד סיעודי ובלבד שהיה אחד המנויים בהגדרה "דייר ממשיך" במהלך התקופה האמורה".
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את העתירה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה תא"ח 748-07-11 עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ נ' בבאני ואח' בפני כב' השופטת תמר נאות פרי התובעת עמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ הנתבעים 1.איתי בבאני, ת.ז. 040899148 2.שלמה בבאני, ת.ז. 033175324 לפני תובענה לסילוק יד מדירה ברח' אצ"ל 47 בטירת הכרמל (להלן: "הנכס" או "הדירה"). רקע כללי מוסכם – 1. אין חולק כי התובעת, עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ (להלן: "עמידר"), היא הבעלים של הדירה וכי בשנת 1969 המנוחים מר סולומון ויונטה וגב' רוזה ויונטה שכרו את הדירה בהתאם לחוזה שכירות שנחתם בשנה זו (להלן: "החוזה"). מוסכם כי על החוזה חל חוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח-1998 (להלן: "חוק זכויות הדייר"). 1. לאחר פטירת המנוח סולומון, נשארה המנוחה רוזה להתגורר לבד בנכס (להלן: "המנוחה"). 1. בשנת 2002 הגישה עמידר תביעת פינוי כנגד המנוחה, בטענה שהיא אינה מתגוררת בנכס דרך קבע וזאת במסגרת ת"א 6181/02 (להלן: "התביעה הראשונה"). ביום 9.6.02 ניתן פסק דין בהיעדר הגנה בתביעה הראשונה ולפיו על המנוחה לפנות את הנכס (להלן: "פסק הפינוי").
תמצית טענות הצדדים - לטענת עמידר, לאור פסק הפינוי – המנוחה איבדה את זכויותיה כ"זכאית" מכח חוק זכויות הדייר ולו היתה ממשיכה לגור בדירה היתה ממילא "רק" ברת-רשות.
מיהו דייר ממשיך ומהן זכויותיו ? בסעיף 1 לחוק זכויות הדייר, מוגדר "דייר ממשיך", כדלקמן (ההדגשות אינן במקור): "דייר ממשיך" – בן זוג של זכאי שנפטר או של זכאי שעבר להתגורר במוסד סיעודי, וכן ילדו, נכדו, הורהו או מי שהזכאי היה אפוטרופסו, ובילבד שהוא התגורר עם הזכאי בדירה הציבורית תקופה של שלוש שנים לפחות סמוך למועד פטירת הזכאי או למועד שבו עבר הזכאי להתגורר במוסד סיעודי".
...
שיהוי או התחייבות שלטונית - הנתבעים טוענים לשיהוי והתחייבות שלטונית מצד עמידר כלפיהם באשר לזכויותיהם בדירה, וטוענים כי יש לדחות את התביעה עקב כך. באשר לטענת השיהוי, אומר כי אכן יש קושי מסוים בהתנהלות עמידר בכל הנוגע לאופן ניהול התביעה הקודמת, ובמיוחד לאור כך שהתביעה הקודמת התנהלה במשך שלוש שנים ובסוף נמחקה עקב מחדל של עמידר.
מעבר לכך, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטות, המבוססות על דוחות הביקור וכוללות את המסקנה לפיה הבקשה נדחית "בהעדר מגורים רצופים של הדיירת ושל הנכד בשנים שקדמו לפטירה". שהרי זו בדיוק גם מסקנתי.
עלויות השיפוץ - הטענה האחרונה אליה אתייחס הינה טענת הנתבעים באשר להשבחת הדירה, כתוצאה מהשיפוץ שבוצע בה. אני מקבלת עקרונית את עמדת הנתבעים לפיה השיפוץ השביח את הנכס, אך אף בכך אין כדי לחייב את המסקנה שהם רכשו זכויות בדירה.
סיכום – לפיכך, המסקנה המצטברת היא שהנתבעים לא הוכיחו שהם זכאים להיות דיירים ממשיכים ודין התביעה להתקבל במובן שניתן בזאת צו פינוי שמופנה כלפי הנתבעים או מי מטעמם ואשר ייכנס לתוקפו בתוך 90 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו