בית משפט השלום בתל אביב - יפו
ת"א 21737-12-16 שור(מנהל עזבון) ואח' נ' בן שטריט ואח'
לפני כבוד השופט עמית יריב
התובעות והנתבעות שכנגד:
1. עו"ד רחלי שור
2. עו"ד שרה כהן
מנהלות עזבון המנוח מלך פבר ז"ל
הנתבעים והתובעים שכנגד:
1.יורם בן שטרית
2.שריתה בן שטרית
ע"י ב"כ עו"ד עמיר ליבונטין
פסק-דין
התובעות מבקשות היתר לפיצול סעדים, בכדי שיכולו לתבוע בגין דמי שימוש ראויים עבור מלוא התקופה שבה עשו הנתבעים או מי מטעמם שימוש בנכס, לרבות התקופה שלאחר הגשת כתב התביעה ועד לפינוי הנכס בפועל, וכן לשיפוי בגין הנזקים שנגרמו לעזבון המנוח עקב השמוש האמור, כאשר סכומי התביעה הכספית יתבררו, יגובשו ויכומתו.
אעיר בקצרה – כי בכל הנוגע לטענת "בני רשות" שעלתה בסיכומי הנתבעים, הרי שהם התייחסו למקרים מהפסיקה בהם אדם נידרש לפנות נכס לאחר שניתנה לו רשות על ידי בעל המקרקעין לעשות בו שימוש, ולא כבעניינינו – כאשר הנתבעים עשו דין לעצמם ופלשו למקרקעין בלי נטילת רשות.
זאת ועוד, הנתבע הודה כי עיין בתיק העזבון של המנוח עוד בשנת 2001 (ראו עמ' 28 ש' 19-18 לפרוטוקול), כך שאין ספק כי כבר אז ידעו הנתבעים כי המנוח הוא הבעלים של הנכס אך עובדה זו לא מנעה מהם לפעול לפינוי הנכס או לחילופין להודיע על קיומו של נכס עזוב לאפוטרופוס הכללי, כפי שנידרש בסעיף 5 לחוק האפוטרופוס הכללי, תשל"ח-1978.
...
מתבקש היה כי הנתבעים, הטוענים כי השקיעו סכום ניכר, להציג קבלות או חוות דעת שמאית באשר לעלויות כלשהן שבהן נשאו, אך הם נמנעו מלעשות כן והסתפקו בטענות סתמיות, ולכן דין טענותיהם בעניין זה להידחות.
מכאן שהנתבעים, אשר נטל ההוכחה לנזקים מוטל עליהם, לא הציגו ראיות מלבד חוות הדעת השמאית (שכאמור לבדה אינה יכולה לקבוע כי מקור הליקויים הוא מנכס שבבעלות המנוח) ועל כן - דין טענותיהם בגין נזקים אלו להידחות.
סוף דבר
הפועל היוצא הוא, אפוא כי התביעה העיקרית מתקבלת בעוד התביעה שכנגד נדחית במלואה.