עוד טען משרד הבינוי והשיכון, כי בית משפט השלום שדן בתביעת הפינוי נעדר סמכות עניינית לקיים ביקורת שיפוטית על החלטות בעיניין מתן זכאות לדיור צבורי, וגם מטעם זה לא ניתן לפרש את פסק הדין בתביעת הפינוי כמחייב את משרד הבינוי והשיכון להקצות לעותר דירה בדיור צבורי.
בשולי הדברים אציין, כי הצדדים טענו גם בעיניין גובה דמי השכירות שהוסכמו בתביעת הפינוי, וביחס לחלק בפסק הדין בתביעת הפינוי שנתן להן תוקף.
לכן הוסכם על פרק זמן של כשנה ממועד הגשת הבקשה ועד למועד פינויה של הדירה, על מנת שיהא בידי משרד הבינוי והשיכון די זמן לצורך מציאת פיתרון דיור בפועל, ועל מנת שהעותר לא ימצא עצמו מושלך לרחוב בזמן הביניים שלאחר פינוי הדירה ועד למציאת פיתרון חלופי.
...
לכן, אילו עמד משרד השיכון על ההחלטה הראשונה, אזי דין העתירה היה להתקבל במלואה, והעניין היה מושב למשרד הבינוי והשיכון לצורך בחינה מחדש, שכן אין בבדיקה שנעשתה במסגרת ההחלטה הראשונה כדי לענות על הסכמות הצדדים ופסק הדין בתביעת הפינוי.
אני סבורה שיש באותן החלטות כדי לענות על שנקבע בהסכמות הצדדים וקיבל תוקף של פסק דין בתביעת הפינוי.
לכן, מצאתי להורות כי פינוי הדירה ייעשה בתוך 4 חודשים מהיום, על מנת ליתן בידי העותר שהות מספקת למצוא מקום מגורים שעונה על צרכיו ובהתחשב בסיוע המוגדל שיינתן לו.
סופו של דבר, מצאתי כי דין העתירה להתקבל בחלקה, ואני מאמצת את שהוצע ע"י משרד הבינוי והשיכון במסגרת ההחלטות השנייה והשלישית ונותנת לכך תוקף מחייב.