מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי מושכר עקב אי פינוי לאחר תום תקופת השכירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בסעיף 6 להסכם משנת 1970 הסכימו הצדדים כדלקמן: "השוכר מתחייב לפנות את המושכר ונלווים לו ולמסור אותם למשכיר עם תום תקופת השכירות, אם לא יפנה את המושכר או כל חלק ממנו וימסור אותו למשכיר, השוכר יחויב לשלם כפל דמי השכירות הקבועים בהסכם זה עבור כל יום בו ימשיך לאכלס את הנכס לאחר תום תקופת השכירות. כמו כן, הוא מחויב בתשלום משוער מעתה... עבור כל יום בגין הפסד ונזק, בהסכמת וברצונם של שני הצדדים, עד ליום האספקה בפועל, ללא צורף באזהרה או הודעה שיפוטית". בהמשך נקבע בסעיף 10: " השוכר מתחייב לשלם במועד את דמי השכירות ... ואם איחר בתשלום תשלומים או חלק ממנו לתקופה של חמישה ימים מיום הפרעון (אם הבדל אם הוא התבקש לשלם או לא), או אם השוכר מפר אחד מתנאי הסכם זה, כל התשלומים מתפרעים מיד, ולמשכיר הזכות לסיים את השכירות, להכנס במושכר...ולהשכירו לכל אדם אחר, מבלי לפגוע בזכותו של המשכיר להגיש תביעה או לנקוט כל הליך אחר..." ובסעיף 12 - " מעונין השוכר לחדש את חוזה השכירות ולהשאר במושכר לאחר תום תקופת השכירות, עליו להודיע למשכיר בכתב, טרם תום תקופת השכירות על רצונו לעשות כן. לכרות הסכם שכירות חדש עם המשכיר. המידה והשוכר לא יודיע למשכיר על רצונו לחדש את חוזה השכירות ולחתום על חוזה שכירות חדש במועד הנזכר לעיל, המשכיר רשאי להכנס לנכס ולקבלו בתום תקופת השכירות...". אין בהסכמים אלו זכר לקיומה של דיירות מוגנת ותוכנם אף עומד בסתירה לזכות שכזו.
יוצא כי הסכמי השכירות שצרף הנתבע מעידים שבין אביו ואימו לבין נציגי הווקף נחתמו הסכמי שכירות חופשית ולשוכרים לא ניתן מעמד של דיירים מוגנים בהתאם לחוק הגנת הדייר כאשר מדובר בשכירות לשנה אחת, ההיתקשרות כוללת סנקציות בגין אי פינוי המושכר במועד, כאשר ההסכמים עיגנו את זכויות המשכיר במקרה בו השוכרים לא יפנו את המושכר בתום תקופת השכירות, וכאשר נקבע במפורש שככל שלא יבקשו השוכרים הארכת השכירות בהתאם למנגנון שנקבע בהסכם, הנכס יוחזר לחזקת המשכיר.
אכן ניתן להסיק קיומה של הסכמה מכללא להמשך השכירות על פי הסכם 2013 משעה שתם תוקפו של ההסכם בין הצדדים, לא נחתם הסכם חדש והחזקה נמשכה (ללא הגשת תביעה לפינוי במשך שנים).
...
דיון והכרעה דין התביעה להתקבל.
אני מורה על סילוק ידו של הנתבע מהנכס והשבת החזקה לידי התובע כשהנכס נקי מכל אדם וחפץ.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

לפני תביעה קטנה לתשלום הפרישי דמי שכירות, הפסד עליה בדמי השכירות נוכח אי פינוי המושכר, הוצאות בגין ניקיון, עלות תיקונים וצביעת המושכר, ותשלום חוב לועד הבית ולחברת הגז.
מובן אם כן, ובבחינת קל וחומר, כי בכל הנוגע לקיזוזים הנתבעים במסגרת תביעה זו, ואשר מתייחסים לתקופה שלאחר תום תקופת השכירות הנוספת, דהיינו לאחר 1.5.22, תקופה בה שהתה הנתבעת במושכר בנגוד להסכמת התובעים וללא שנכרת בין הצדדים הסכם שכירות – ההיוותרות נשוא הליך הפינוי, הרי שלא היה מקום מכל וכל לקזוז שכן ברור שאין בין הצדדים הסכם שכירות לתקופה זו, משביקשו התובעים שלא להמשיך את יחסי השכירות עם הנתבעת, פתחו כאמור בהליך פינוי, וזכו בתביעתם כפי שנקבע בפסק הדין.
...
לאור כל האמור לעיל, בתביעה העיקרית תשלם הנתבעת לתובעים סך של 7,300 ₪.
התביעה שכנגד נדחית.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובעים הוצאות המשפט, בגין התביעה העיקרית וכן בגין התביעה שכנגד בסך של 3,500 ₪, זאת בשים לב לריבוי הטענות שלא נמצא בהן ממש ואשר התובעים נאלצו להידרש להן, טיעונים שנפרסו על פני למעלה מ-400 עמודי טענות ונספחים, בכל אחד מכתבי הטענות מטעם הנתבעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הסעד המבוקש הנו פיצוי מוסכם בגין אי פינוי המושכר לאחר תום תקופת השכירות החל מיום 1.1.2019 ועד ליום 31.7.2020 בסך של 24,000 ₪ בצרוף מע"מ כפול 19 חודשים ובסך הכול 533,520 ₪ כולל מע"מ. לכך יש להוסיף הפרישי הצמדה (מיום 1.1.2019 ועד ליום 15.2.2021) בסך של 8,982 ₪ כולל מע"מ. לחלופין נטען כי בהחזקת המושכר מיום 1.1.2019 ועד 31.7.2021 עשתה הנתבעת עשיית עושר ולא במשפט על חשבון התובעת ולפיך יש לחייב את הנתבעת בתשלום דמי שימוש ראויים בסך 8,000 ₪ בצרוף מע"מ ובסך הכול 177,840 ₪ כולל מע"מ. יש להוסיף הפרישי הצמדה עד ליום 15.2.2021 בסך של 2,994 ₪ כולל מע"מ. בכתב ההגנה נטען, כי הנתבעת ביטלה את ההסכם כדין לנוכח ההפרה היסודית ע"י התובעת את הוראות ס' 10,17,22 ו-24 באופן המקנה לה את הזכות לבטלו בהתאם לסעיף 36 להסכם.
בנוסף אף מכתב התביעה עולה כי לא נגרם לה כל נזק בגין מועד פינוי המבנה.
...
משלא פינתה הנתבעת את המושכר התובעת הסכימה לפנים משורת הדין כי הנתבעת תשלם סכום מופחת בגובה דמי השכירות הרגילים בלבד החל מיום 1.1.19 אולם הנתבעת לא הסדירה את החוב.
לפיכך טענת הקיזוז בין הפרות מצד התובעת, נדחית.
הנתבעת לא זימנה לעדות את העובד לשעבר אלי כהן, שלטענתה בא בדברים עם נציגי התובעת והבין כי עמדתם היא שאין דחיפות בפינוי המבנה ויש הסכמה להשארתו במגרש עד הודעה אחרת, והמסקנה המשפטית העולה מכך חלה גם כאן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

גם אם פנה הנתבע ודרש לחדש את הסכם השכירות רק לאחר שתקופת השכירות הסתיימה – ואף דרש תשלום דמי שכירות בסכום כפול (עמ' 17 לפרוטוקול, שורות 28-30) – וגם אם ניתן לראות בכך חוסר תום לב בהתנהגותו, הרי שאין בכך כדי לפגום במסקנה, כי התובעת הפרה את הסכם השכירות, בכך שלא פינתה את המושכר בתום תקופת השכירות.
תביעת הנתבע לפצוי בגין נזק שנותר במושכר לאחר עזיבתו אינה שוללת את זכותו לתבוע את הפצוי המוסכם בגין הפרת הסכם השכירות בשל אי פינוי המושכר במועד.
...
לסיכום נקודה זו, הנתבע זכאי לפיצוי מוסכם, בהתאם להסכם השכירות.
סוף דבר התביעה העיקרית נדחית, ואילו התביעה שכנגד מתקבלת בחלקה הקטן, נגד התובעת בלבד (הנתבעת שכנגד מס' 1), ונדחית כלפי התובע (הנתבע שכנגד מס' 2).
כן תשלם התובעת לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

250,980 ש"ח בגין פיצוי חוזי יומי מוסכם בשל אי פינוי המושכר החל מיום 4.9.2018 ועד הפינוי ביום 26.5.2019.
לטענתו, חובות הנתבעת נוצרו לאחר 1.1.2017, כלומר לאחר תום תקופת השכירות החוזית, ומשערבותו פקעה כאמור, הוא אינו ערב לחובות נושא התביעה.
לאחר מועד זה, הערבות פקעה והיא אינה תופסת לגבי חובות של הנתבעת אשר נוצרו לאחר תום תקופת האופציה, התובעת טענה בסיכומיה כי ערבות הנתבע תקפה משום שהנתבעת הפרה את ההסכם באי פינוי המושכר כמחויב על ידה בהסכם השכירות.
...
כמפורט להלן, גם טענה זו דינה להידחות.
סוף דבר הנתבע ישלם לתובעת, בתוך 30 יום, סך 3,841 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו