עוד יוער כי במסגרת החוזה לא מצאתי כי התובעת ויתרה על ההפרש שבין דמי השכירות בצרוף המע"מ לדמי השכירות ללא המע"מ, אולם מאידך גיסא במכתב מטעם ב"כ התובעת מיום 15.11.16, שכותרתו "דרישה לפינוי מושכר ולתשלום חוב התראה לפני משפט" (להלן: "מכתב ההתראה") מצאתי היתייחסות לסוגיה זו ולאבחנה בין דמי שכירות עם מע"מ וללא מע"מ, כאשר לטענת ב"כ התובעת בסעיף 4א למכתב, דמי השכירות לתקופה של 3 חודשים יעמדו על הסך של 10,000 ₪.
במסגרת החקירה החוזרת נישאל הנתבע ע"י ב"כ בדבר טיוטת חוזה השכירות החדשה, כאשר ב"כ הנתבע מפנה אותו באופן קונקריטי לסעיפים 5 ו-12 לטיוטה, מהם עולה לכאורה כי האופציה היא להארכת תקופת השכירות לשתי תקופות של 3 שנים כל אחת (עמ' 7, ש' 18-21 לפרוטוקול).
כן אפנה לדבריו של כב' השופט דנציגר ברעא 3595/12 גורג כלאסני נ' מונתהא מגדלאני (פורסם ב"נבו", 25.6.12, בפיסקה 10):
"בבחינת למעלה מן הצורך אעיר כי דינו של העירעור להדחות אף לגופו של עניין. ככלל, תקופת שכירות הנה כפי שקבעו הצדדים במסגרת החוזה שערכו ביניהם. יחד עם זאת, באם המשיכה השכירות להתקיים אף לאחר תום התקופה עליה הסכימו הצדדים, זאת מבלי לקבוע תקופה חדשה, רשאי כל צד לסיים את השכירות באמצעות מתן הודעה לצד השני שתישלח על פי הכללים המקובלים בשיטתנו ..."
כן אפנה לפסיקתה המפורשת של כב' השופטת תמר בר אשר צבן בתא"ח (ירושלים) 25339-05-10 עמידר ואח' נ' שירותי בריאות כללית (פורסם ב"נבו", 21.12.11), שבמסגרתה נדחתה טענת השהוי, כדלקמן:
"לבסוף, גם אין ממש בטענת השהוי שאותה טענה הנתבעת. גם מבלי לבחון מה היו הסיבות לחלוף הזמן מאז חודש יוני 2008, עת התבקשה הנתבעת לפנות את הדירות, ועד אשר הוגשה התביעה בחודש מאי 2010, אין בכך כדי לשלול מהתובעת את זכותה לידרוש את פינוי הנתבעת מהדירות, כפי שנקבע בסעיף 19 בחוק השכירות והשאילה. שכן, כפי שעמדנו על כך, מאחר שהשכירות נמשכה מעבר לתקופת השכירות שעליה הסכימו הצדדים, התובעת רשאית לידרוש מהנתבעת לפנות את הדירות בכל עת, ללא מיגבלת זמן".
משמעות הדברים היא שכאשר ענייננו במקרה של השכרת מושכר ללא חוזה או כאשר תמה תקופת השכירות הרי שעלינו לפעול בהתאם להוראות החוק הקובעות כי כל צד רשאי להודיע למישנהו על סיום החוזה זמן סביר מראש.
...
גם לגופו של עניין, לא ניתן לקבל את הטענה, באשר בסופו של דבר, לא התגבשה הסכמה בין שני הצדדים וממילא אין כיום כל חוזה בתוקף.
תוצאה
על בסיס כתב התביעה והאמור בפרוטוקול הדיון, וכעולה מן המקובץ, אני מקבל את התביעה, ומורה כדלקמן:
ניתן פסק דין לפינוי המושכר.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות משפט כדלקמן: החזר אגרת בית המשפט בסך של 654 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 6,276 ₪ (5,354 ₪ בצירוף מע"מ, בהתאם לכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ) התש"ס-2000).