על העובדות הצריכות לעניין הצדדים התקשרו בהסכם שכירות, מיום 19/8/05, שלפיו השכירו המשיבים למבקש (ולמשפחתו) את זכויותיהם בדירת מגורים, ברחוב הערבה 21, ירושלים (להלן: "המושכר") ולתקופה של 12 חודשים, החל מיום 1/9/05 ועד ליום 31/8/06, עם מתן זכות ברירה להאריך את תקופת השכירות בשנה נוספת (להלן: "ההסכם").
משכך, הוגשה כנגדו תובענה, בסדר דין מקוצר (ת.א. 5702/06) בבית משפט זה, לפינוי המושכר ולתשלום סעדים כספיים.
המסגרת הדיונית לעניין התנאים הדרושים למתן סעד זמני, נקבעה בתקנה 362 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות") שלפיה ינתן הצו אם שוכנע בית המשפט "..
.על בסיס ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת תביעה" ובקיום תנאים נוספים שנקבעו בתקנות ובהלכה הפסוקה שעיקרם, נוסף על קיום הזכות המהותית, ברמה של זכות לכאורה (ראה לוין, בספרו, המצדד במבחן של הסתברות של זכייה במשפט, שם בעמ' 161), גם את דבר חיוניות הסעד ועד כמה הכרחי מתן הסעד באופן שמצדיקה את התערבות בית המשפט בשלב כה מוקדם (רע"א 5240/92 חלמיש חברה ממשלתית עירונית לשיקום הדיון בת"א – יפו בע"מ נ' אשרז עיבוד נתונים בע"מ פ"ד מז (1) 45, 50; יואל זוסמן, סדרי הדין האזרחי (מהדורה שביעית 1995) 613).
...
יאמר מיד ובכל הכבוד הראוי, כי הגם שדעתי אינה כדעת המשיבים, בעניין זכותם לעשיית דין עצמית לפינוי המושכר, הגעתי לכלל מסקנה כי בנסיבות העניין אין מקום להעתר לבקשה, בכל הנוגע לעניין השבת החזקה במושכר לידי המבקש, וזאת, משלא שוכנעתי כי סכוייו לזכות בתובענה העיקרית הנם עדיפים על פני סיכויי המשיבים.
מאידך, שוכנעתי כי סיכויי המבקש, בעניין השבת המטלטלין לידיו, עדיפים באופן מובהק על פני סיכויי המשיבים, שאף בעניין זה דעתי אינה כדעתם, ואינני סבור כי עומדת להם זכות העיכבון במטלטלין.