רקע כללי ועיקר טענות הצדדים
בין הצדדים מתנהלים מזה שנים, הליכים רבים הנוגעים לנכס מקרקעין שבבעלות המשיבים ובו המבקשת שוכרת דירה בשכירות מוגנת.
בשלב מסוים הגישו המשיבים תביעת פינוי כנגד המבקשת בבית המשפט השלום בירושלים בת.א. 37467-10-10.
...
יוצא, אפוא, שכעת נותרה לבירור והכרעה שאלה עובדתית בנוגע לקיום התנאי השני, היינו: האם עד כה התובעת קיימה בצורה מלאה ושלמה את התנאי השני, והאם היא עשתה זאת בפרק הזמן הנכון, כאמור לעיל?
סבורני כי סוגיה עובדתית זו ניתנת לבירור במסגרת בקשה בטענת "פרעתי" שהמבקשת יכולה להגיש בתיק ההוצל"פ. המשיבים טוענים כי המבקשת כבר הגישה בקשה בטענת "פרעתי", אך זו נמחקה על פי בקשתה, ולכן, היא מנועה מלהגיש בקשה נוספת בעניין זה.
אין בידיי לקבל טענה זו. אין מחלוקת שהבקשה הראשונה בטענת "פרעתי" נמחקה ולא נדחתה לאחר בירור לגופה.
לפיכך, לא נוצר מעשה בי-דין בעניין זה. אף אם יש ממש בטענות המשיבים כנגד התנהלותה הדיונית של המבקשת, סבורני כי עדיין אין בכך כדי להשמיט את זכותה של המבקשת להגיש בקשה חדשה בטענת "פרעתי". יש לציין שלדעתי המשיבים היו יכולים להתנגד למחיקת הבקשה הראשונה בטענת "פרעתי", ורשם ההוצל"פ היה רשאי לא להיעתר לבקשת המחיקה ולקיים דיון לגוף העניין, בשים לב לטענות הצדדים, וזאת בהיקש מתקנות 154 ו- 155 לתקנות סדר הדין האזרחי; שכן, בקשה בטענת פרעתי מתבררת בהתאם לפרק כ' לתקנות סד"א (תקנה 27א לתקנות ההוצל"פ), אך היא גם בבחינת תובענה כאמור בתקנות סד"א, ולכן, ניתן להחיל עליה את ההסדר שתקנות 154- 155 הנ"ל, ולו על דרך ההיקש.
יחד עם זאת, לנוכח אי-הבהירות שהייתה קיימת עד כה לגבי המחלוקת בכל הנוגע לקיום התנאי השני, לרבות פרשנות פסק דינו של בית המשפט המחוזי בעניין זה, אני מחליט כי ההחלטה לעיכוב הליכי הפינוי שניתנה בתיק זה על ידי כב' השופטת ק' אזולאי, תמשיך לעמוד בתוקפה במשך 14 יום מהיום, וזאת על מנת ליתן למבקשת סיפק לשקול אם להגיש בקשה בטענת "פרעתי" במסגרת תיק ההוצל"פ, או כל הליך אחר נכון לטעמה, לצורך ההכרעה בסוגיית קיום התנאי השני כאמור.