לאחר פטירת אחיו הוגשה כנגדו תביעה זו לפינוי, אולם כתב התביעה שנימסר בדרך של הדבקה לא הגיע לידיו מעולם, כאשר יכול שנפלה טעות במקום המסירה לאור העובדה כי בכותרת פסק הדין מצוינת כתובת אחרת, שכלל איננה כתובתו.
עם פטירת הוריו, היה המבקש זכאי להתגורר בדירה כדייר ממשיך, הן לפי תחולת הוראות חוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, התשנ"ח-1998 כנוסחן במועדים הרלבנטים, והן לפי נוהל דייר ממשיך של משרד השיכון, ורק מחמת טעות היחיד שנירשם כדייר ממשיך לאחר פטירת הוריו היה אחיו מאיר, כשהמבקש אינו מבין משמעותו של אי רישום זה.
בחינת מעמדו של המבקש צריכה להעשות איפוא כבנם של הדיירים החוזיים, ולא להיגזר ממעמדו של אחיו ז"ל.
תמצית טענות המשיבה הנה כי בתאריך 22.3.01 חתם אחיו המנוח של המבקש, מר מאיר מויאל, על הסכם שכירות עם המשיבה ביחס לדירה שבמחלוקת, והוא הדייר החוזי.
...
במצבים מסוימים, יביא שילוב של נסיבות האיחור, נתונים אישיים, מהות טענות ההגנה ותוצאות הותרת פסק הדין על כנו, להצדקת הארכת המועד, וסבורני כי זהו המקרה בענייננו.
במצב דברים זה, של ספק במסירה ותמונת מצב לא ברורה מצד המבקש לאחר מתן פסק הדין, שוכנעתי כי יש לנקוט משנה זהירות בהתייחסות בית המשפט להמצאה, להימנע מעמידה דווקנית על ענייני פרוצדורה תוך הגמשת העמדה בנושא זה ונטייה להקל על הנדרש מהמבקש.
באשר לשאלת ההוצאות, במכלול הנסיבות, הן אלה הנוגעות למסקנה בנוגע למסירה והן אלה הקשורות בנתוניו האישיים של המבקש, לא ייפסקו בשלב זה הוצאות.