מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי דייר בשכירות מוגנת בשל אי תשלום דמי שכירות והטרדה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עילות הפינוי הנטענות הן שתיים: האחת – טענה כי הנתבע אינו משלם את דמי השכירות, ובכך קמה, כנטען, עילת פינוי לפי סעיף 131 (1) או 131 (2) לחוק, והאחרת היא כי היתנהגותו של הנתבע כלפי התובע, הוא בעל הבית, עולה כדי העילה הנקובה בסעיף 131 (5) לחוק, הקובע עילת פינוי כנגד דייר ש"[.
אשר לטענות להטרדה ולהרגזה, הנתבע טוען כי התובע כלל אינו מתגורר בבניין, ועל כן אינו בבחינת "שכנו" של הנתבע, וממילא הוא טוען כי אין בדברים שאמר ועשה כדי להקים עילת פינוי לפי סעיף 131 (5) הנ"ל. דיון והכרעה לאחר ששמעתי את העדויות מטעם הצדדים, לרבות הקלטות שיחות שערך התובע עם הנתבע ודברים שהטיח הנתבע בתובע, ולאחר ששמעתי את סיכומי הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את התביעה על שני רכיביה.
עילת הפינוי מחמת אי-תשלום אין מחלוקת, כי התובע – והוריו לפניו – סירבו לקבל מאת הנתבע את דמי השכירות.
מכאן שדין התביעה בגין אי-תשלום דמי שכירות – להדחות.
בית המשפט העליון נידרש לקבוע מהם השיקולים שיש לשקול בעת בחינת תביעה לפי סעיף זה, ובפסק הדין ברע"א 4020/13 יניב נ' פז קבע (מפי כב' השופטת ד' ברק-ארז) את השיקולים שיש לבחון: שיקולים קנייניים, ובכלל זה זכויותיו של בעל הבית, אך גם זכויותיו המעין-קנייניות של הדייר המוגן; זכותו של הדייר המוגן לקורת גג; זכויות נפגעי עבירה – כך שניפגע עבירה לא יידרש להמשיך ולהיפגש עם הפוגע על בסיס יום יומי; שיקולים מעשיים – המנעות מיצירת תמריץ לבעלי בתים לנסות ולמצוא עילה לפינוי, ואף ליזום עימותים לצורך כך. בנוסף לאלה יש לבחון גם את חומרת ההיתנהגות המטרידה של הדייר ואת התמשכותה, כאשר בין משך ההטרדה ובין חומרתה מיתקיים יחס של "מקבילית כוחות", קרי – ארוע חמור ואלים במיוחד יכול להספיק כדי להקים עילת פינוי גם אם היה חד-פעמי, ואילו היתנהגות הנמצאת על הגבול שבין הנורמאטיבי לפסול נידרשת להיות ארוכה ומתמשכת.
מדובר במי שהוכר כדייר מוגן בפסק דין חלוט, כך שזכויותיו בדירה הן זכויות מעין-קנייניות, לא הוכח כי לנתבע יש מקום מגורים חלופי (ויוזכר, כי לפי הוראות סעיף 20 לחוק הגנת הדייר, אחד היסודות להכרה בבן כדייר ממשיך הוא העדר דירה חלופית), ומכאן שקיים חשש שאם יפונה מן הדירה – ימצא עצמו ללא קורת גג. בנסיבות אלה, יש לדחות את הטענה להתקיימה של עילת פינוי מכוח סעיף 131 (5) לחוק.
...
לצד אלה, ומבלי שישתמע מכך חיזוק להתנהגותו של הנתבע, יש לזכור כי הוריו של התובע עשו כל שביכולתם כדי להביא לפינויו של הנתבע מן הדירה, לרבות הגשת תביעת פינוי נגדו ואחריה ערעור, שהורי התובע (והתובע בעצמו) סירבו לקבל מאת הנתבע את דמי השכירות והתעלמו מפניותיו, כך שאני סבור שניתן לראות בהתנהלותם משום "טריגר" שתרם תרומה של ממש להתפרצויותיו של הנתבע.
עם זאת, ועל מנת שלא יימצא הנייר חסר, אציין, כי גם אילו סברתי שהתנהגותו של הנתבע מקימה עילת פינוי לפי סעיף 131 (5), אני סבור כי היה מקום ליתן סעד מן הצדק, על דרך של הימנעות מפינויו.
סוף דבר מכל הטעמים שלעיל, התביעה נדחית במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעים, אם כן, הנם דיירים מוגנים במושכר וזאת הן לאור האמור בהסכם השכירות והן בהתאם לסעיף 3 להסכם המכר.
הנתבעים מוסיפים על האמור כי טענת התובעים לפיה הם מטרידים את השכנים, כמו גם הטענה לפיה הישתלטו על החצר, לא נתמכו בראיות ולא הוכחו.
דיון סעיף 131 (1) לחוק הגנת הדייר- הדייר לא המשיך בתשלום דמי השכירות המגיעים ממנו; עילת פינוי בשל אי תשלום דמי שכירות קמה לבעל הבית רק כאשר אין הם משולמים דרך קבע.
אפנה אפוא לע"א 216/64 רחמים נ' זבה פ"ד י"ח (4), 125 בו נקבע מפי כב' השופט י' זוסמן, כי אם הדייר טוען שבעל הבית סירב לקבל ממנו דמי שכירות הרי שאין להטיל עליו את נטל הוכחת טענתו, וכי לא הוא חייב להוכיח את טענת הסרוב, כי עם בעל הבית הוא שחייב להוכיח את העובדות עליהן מבוססת תביעתו.
...
על רקע האמור הגישו התובעים את התביעה שבפניי לפינוי הנתבעים מהמושכר.
מכלל האמור ובהינתן מכלול הניסיונות שעשו הנתבעים להעביר לתובעים את דמי השכירות כסדרם, כמו גם העובדה כי משהגיעו למסקנה שהדבר לא עולה בידם, הפקידו את דמי השכירות בחשבון נפרד ובצורה שוטפת, דומה כי אך מאיליו יובן שלא ניתן להתייחס לאותו פיגור קל בתשלום דמי השכירות כניתוק נמשך וקבוע ברצף התשלומים המקים עילת פינוי.
סוף דבר התביעה נדחית על כל רכיביה.
התובעים ישלמו לנתבעים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לפינוי ממושכר שאביהם המנוח של הנתבעים, היה בעל זכות כדייר מוגן בו. הליכים קודמים: במסגרת תיק שכירות 138/02 ובש"א 102/02 שהדיון שהיה בו אוחד , ניתן פסק דין לפיו הוכר אביהם המנוח של הנתבעים זאכי סמין סנדוקה ( להלן – "המנוח") כדייר מוגן בחנות ששיטחה 21 מ"ר המצויה ברח' חאן אל זית 83 בעיר העתיקה, ירושלים (להלן – "המושכר", פסק הדין מיום 08/09/04, צורף כנספח א' לכתב התביעה, להלן – "פסק הדין הראשון").
התובעים הגישו תביעת פינוי נוספת בגין אי תשלום דמי השכירות בהתאם לפסק הדין השני והפרת חוזה השכירות בת.א. 15048/09/10 (להלן-"התביעה השלישית").
טענות התובעים: התובעים טוענים כי קמה להם עילת פינוי נגד נתבעים 1-2 , 'הדיירים הממשיכים' ממועד פטירת המנוח ומי שמחזיקים במושכר, עקב אי תשלום דמי שכירות לשנים 2007-2010 ואף לא בתום ארכה שניתנה בפסק הדין השני להעברת התשלום אליהם, בעלי המושכר.
טענות הנתבעים: לטענת נתבעים 1-2 התובעים מטרידים אותם פעם נוספת בתביעת סרק חרף המלצת בית המשפט למחוק את התביעה השלישית בהיתחשב בזכותם כדיירים מוגנים במושכר.
ניתן היום, ב' אלול תשע"ח, 13 אוגוסט 2018, בהיעדר הצדדים.
...
לפיכך, דין התביעה כנגד נתבעים 2-5 להתקבל ועליהם לפנות את המושכר תוך 30 יום מהיום.
ואילו התביעה ביריבות עם נתבע 1 , דינה להידחות ואין להורות על פינויו מהמושכר שעה שנמצא כי עסקו של אביו המנוח, מנוהל במושכר על ידו.
אני מורה על מחיקת התביעה כנגד נתבעים 6-11.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת כי במהלך כל שנות מגוריה בדירה שילמה את דמי השכירות בדווקנות ובדייקנות למר אהרונוב, ולאחר הגשת התביעה החלה להפקיד את דמי השכירות בקופת בית המשפט.
הדעת נותנת, כי אין מקום לקבוע כי התגבשה עילת פינוי בשל אי המשכת תשלום דמי שכירות, כאשר סיבת אי התשלום נעוצה במחלוקת שבין המשכיר לבין צד שלישי הטוען אף הוא לבעלות בנכס.
מסקנה זו תואמת את קביעת בית המשפט בע"א (י-ם) 217/95 הקדש שאול מזרחי ז"ל נ' קורלנסקי, שם נקבע כי אם הדייר הודיע כי ישלם את דמי השכירות מיד לאחר שיתברר בבית המשפט מי הבעלים החוקי של הנכס, לא תקום לבעל הבית עילת פינוי, ועל הזוכה בבעלות להודיע לדייר את תוצאות ההיתדיינות וליתן לו היזדמנות לשלם לו את דמי השכירות המגיעים לו. בעניינינו, הנתבעת המשיכה לשלם את דמי השכירות כסדרם, למר אהרונוב, אשר היה בעל הבית במשך השנים, ועל כן אין נתוק בתשלום.
הנתבעת מכחישה את המיוחס לה. העילה של הטרדה והרגזה מעוגנת בסעיף 131(5) לחוק, הקובע כי עילת פינוי תקום אם: "הדייר, או אדם אחר ברשות הדייר, דרכו להטריד או להרגיז את שכניו, לרבות בעל הבית שהוא שכנו". בעל בית המבקש לפנות דייר מוגן מכוח עילה זו, חייב להוכיח היתנהגות מטרידה ומרגיזה הנושאת אופי מתמיד וקבוע שמכביד באורח ניכר על קיומם של יחסי שכירות תקינים.
...
עילת הפינוי מכוח סעיף 131(10) לחוק– נדחית.
סוף דבר התביעה, על כל רכיביה, נדחית.
התובעים ישלמו לנתבעת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 20,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה לפינוי דייר מוגן מדירת מגורים, בלווי תביעה כספית לתשלום דמי שכירות בסך 11,380 ₪.
טענות הצדדים טענות התובע לטענת התובע, התביעה הוגשה בשל אי תשלום דמי שכירות בין השנים 2011-2017 המסתכמים בסך של 11,380 ₪, בשל ביצוע בניה בתי חוקית (סגירת מרפסת ללא הסכמת התובע וללא היתר כדין) וגרימת נזקים לדירה ולדירות אחרות בבניין (חלקן בבעלות התובע).
כך או אחרת, מצאתי, כאמור, שדינה של התביעה להדחות ועל כן לא מצאתי צורך להכריע בשאלה זו. שנית, מעדויות הצדדים והתנהלותם אכן התרשמתי כי התובע מבקש "למצוא" עילה על מנת לפנות את הנתבע מהדירה, יותר מאשר שהוא מוטרד מהפרות כאלה ואחרות של הסכם השכירות להן הוא טוען.
...
כך או אחרת, מצאתי, כאמור, שדינה של התביעה להידחות ועל כן לא מצאתי צורך להכריע בשאלה זו. שנית, מעדויות הצדדים והתנהלותם אכן התרשמתי כי התובע מבקש "למצוא" עילה על מנת לפנות את הנתבע מהדירה, יותר מאשר שהוא מוטרד מהפרות כאלה ואחרות של הסכם השכירות להן הוא טוען.
בנסיבות אלה, הגעתי למסקנה כי התובע לא הוכיח במידה מספקת את טענתו לפיה הנתבע לא שילם לו את דמי השכירות, בשנים המדוברות, כפי שנטען.
לפיכך התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו